Skocz do zawartości
  • Dołącz do społeczności!

👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

(Problem) USB3.0 na przodzie komputera.

Hycletv

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, kupiłem składany komputer z ProLine z Wrocławia. Mam obudowe:

To jest ukryta treść, proszę

Niestety USB 3.0 nie działają. Możliwe że nie są podłączone bo jak powiedział Pan ze sklepu: Nie mieliśmy kabli....

Informatyk następny powiedział że kable powinny być w środku podłączone do płyty głównej, ale nie podłączone do przodu obudowy.

Ja sie na tym nie znam, jakbym zrobił zdjęcia komputera wewnątrz ocenił by ktoś gdzie to podłączyć i czy te kable są??

Opublikowano

Sa w srodku obudowy i ida od wejsc usb 3.0 i micro / audio.

Bodajze 5min. Podlaczasz je do plyty. Maja 5 pinow. Podlaczasz je do mobo masz tam podpisane i w instrukcji i na plycie glownej.

Bodajze 5min. Podlaczasz je do plyty. Maja 5 pinow. Podlaczasz je do mobo masz tam podpisane i w instrukcji i na plycie glownej.

Opublikowano

Kacper jakbym wysłał Ci fotki tu na forum pomógł byś?? Na paincie zaznaczył co i jak??

Opublikowano

Odpowiem ci tu. Po prostu zapomnialem.

Od gory idzie od 3pinowego kabelka kabelek (czarny zolty czarny) i koncza sie przy dole obudowy pinem. Podlacz go na mobo (to co masz przy dole mobo/zasilaczu) do mobo. Bedzie to wejscie podpisane jusb1 albo tak, na pewno bedzie fragment usb (na zdjeciach nie widze zbytnio) i podlacz go patrzac na uklad pinow przy pinie i mobo.

Zdjecia zamieszcze od niego:

Opublikowano

A nie musze wyciągać CD-Rooma?? Żeby dojść do tego panelu przedniego? Bo najpierw jest CD Room a wyżej te porty jak widac w poście pierwszym.

< To duże srebrne to CD room, a na górze jest na płytka z portami, to tam nic nie musze robić??

Opublikowano

Poza tym port zielony na przodzie przestał działać. Najpierw działał mi mikro w tym porcie, potem na jednej słuchawce a teraz już w ogóle (Chyba że się porusza w prawo lub lewo) czyli porty chodzą, będę musiał sprawdzić czy tam jest styk. Beznadziejna sprawa.

Opublikowano

Ja na tych zdjęciach nie widzę żeby płyta miała możliwość podłączenia usb 3.0 na front panel (nie wiem może przeoczyłem). Mógł byś też podać model płyty głównej. Tylko są 3 miejsca na usb 2.0. Na tym zdjęciu

ta czerwona cienka taśma jest albo do złącza eSata albo do kieszeni na dysk jeśli jest i tą taśmę podłączasz do złącza SATA. I o ile dobrze widzę to w twojej obudowie nie ma usb 3.0 na front panelu, bo jest podłączona jedna wtyczka na płycie i chyba masz tylko 2 usb 2.0 na froncie. I mi się wydaje że ty masz inną obudowę niż ta na zdjęciu.

Opublikowano

Port zielony jest od słuchawek, a od mikrofonu różowy. Jeśli nie działa to sprawdź czy nic się nie rozłączyło. A w tej płycie nie masz możliwości podłączenia usb 3.0 na przedni panel. Masz 2 wyjścia usb 3.0 na tylnym panelu a na przód masz 3 wyjścia usb 2.0.

Opublikowano

Jesli uklad pinow jest identyczny to bedzie dzialac z transferem jak usb2.0 lub tycie szybszym. Jak nie to nie bedzie. Mozesz zakupic dodatkowy kontroler na pcie ktory pozwoli ci to podlaczyc normalnie bez utraty predkosci i kombinowania na mobo.

Opublikowano

Ta płyta główna nie obsługuje USB 3.0. Nie podłączysz ich. Jak koniecznie chcesz mieć te wersję USB, to kup kontroler USB 3.0 na PCI-E, tylko wtedy i tak nie zadziałają te z przodu, tylko będą z tyłu.

Jeżeli poszukujesz listy ID przedmiotów Minecraft, komend WorldEdit, to zapraszam do mojego poradnika!

25hmxok.png

Opublikowano

Ta wtyczka 4 pinowa którą zaznaczał kacper173173pl na zdjęciu TO NIE jest usb, a jest to molex do zasilania kieszeni na dysk. Wtyczki od usb na panel są koloru czarnego i jest to jeden przewód. I ten przewód kończy się czarną wtyczką (na dole po lewej stronie na zdjęciu)

. Do tej płyty i tak nie podłączysz tej wtyczki od usb 3.0 na front panel a jedynie usb 2.0.

Opublikowano

Jesli uklad pinow jest identyczny to bedzie dzialac z transferem jak usb2.0 lub tycie szybszym. Jak nie to nie bedzie. Mozesz zakupic dodatkowy kontroler na pcie ktory pozwoli ci to podlaczyc normalnie bez utraty predkosci i kombinowania na mobo.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...