Skocz do zawartości
  • Dołącz do społeczności!

👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Przerobiony xbox360 a gry

Jamajkas

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Skąd mam wziąć (opcjonalnie) pirackie gry na xboxa360? Można je ściągać z neta czy trzeba je jakoś przegrywać? Kto się na tym zna?

951841430649214321545.png

Day after day.

Opublikowano

nie wiem czy tak jest na xboxie, ale kolega mial pirackie ps, i on zawiozl gdzies nagrywarke i mu zmodowali i sobie wypalal gry normalnie, a sciagal z neta

skoro czegoś nie wiesz to po co się udzielasz? nabijasz sobie zwyczajnie posty i w dodatku piszesz głupoty...

w PS3 nie przerabia się napędu! czy jak to Ty nazwałeś nagrywarki...

tą czynność wykonuje się na Xboxie...

@topic

nie licz na to, że ktoś Cię tutaj obsypie linkami do stron gdzie sobie pobierzesz gry, regulamin tego zabrania

oczywiście gry ściągasz sobie z internatu a następnie wypalasz na płytę i grasz

819531478353821175209.gif

Opublikowano

Gry znajdziesz na forach warez'owych.

Jeżeli masz przeróbkę RGH wystarczy ściągnać grę w formacie ISO i przerobić ją programem Iso2God

Opublikowano

oj człowieku trzeba mieć do tego specjalny program i nagrywarkę

Witam w Moim Profilu.

a oto ja :/ wiem brzydki jestem :/

36012062282726899316.png

Opublikowano

To niech w takim razie ktoś krok po kroku powie jak to zrobić(bez podawania linków)

Ściągam grę.iso co dalej? Jaki program do nagrywania, jakie płyty i gdzie je kupie ;)

Day after day.

Opublikowano

Ale masz przeróbkę LT 3.0 czy RGH ?

Jeśli LT, to :

1. Ściągasz .iso

2. Przepuszczasz obraz pliku przez wcześniej skonfigurowanego abgx'a.

3. Włączasz imgburna > Write image file to disc > Wybierasz do nagrywania pliczek .dvd ( Nie obraz gry .iso ) > Prędkość 2.4x > Ustawiasz bookcache

4. Nagrywasz : )

Płyty muszą być koniecznie DVD + R DL, polecam Verbatimy ( Nie nagrywaj na tanich płytach, bo się nie uda ).

Najlepiej kupować płyty na allegro, pakowane po 10 lub więcej. Wychodzi wtedy po 4,5zł za płytę + przesyłka. W sklepach typu MM płyty kosztują drożej, np u mnie 12 zł : (

Jak chcesz nagrać grę z zabezpieczeniem XGD 3 w całości ( 100% ) to musisz posiadać nagrywarkę Ihas x24B - xx, z wgranym softem Ixtereme BurnerMax pod odpowiednie płyty.

Opublikowano

Jak mam sprawdzić czy mam

LT 3.0 czy RGH

xboxa dopiero kupiłem, jutro będę miał go w domu.

co to jest skonfigurowany abgx ?

Day after day.

Opublikowano

LT to przeróbka napędu, czyli nagrywasz płyty i grasz, sądzę, że ją masz skoro pytałeś się jak nagrać.

Na RGH nie musisz nagrywać gier, odpalasz gry z dysku, a napęd nie jest Ci w ogóle potrzebny.

ABGX to program, który sprawdza obrazy gier czy nie są uszkodzone itd, dogrywa topologię do gry, tworzy plik .dvd jeśli go nie ma itd.

Opublikowano

kupiłem uzywanego iksa, więc nie wiem czy napęd jest przerobiony czy to drugie ;p, jak mogę to sprawdzić? Szczerze się na tym nie znam, a gość mi nie powiedział.

Day after day.

Opublikowano

kupiłem uzywanego iksa, więc nie wiem czy napęd jest przerobiony czy to drugie ;p, jak mogę to sprawdzić? Szczerze się na tym nie znam, a gość mi nie powiedział.

Najprościej sprawdzić możesz wkładając nagraną grę do napędu. I jak odpali to masz LT.

Kupowałeś to gdzieś na allegro ? Jak tak to musiało pisać coś typu "LT" lub "RGH".

Lub można się domyślić po cenie konsoli, gdyż LT kosztuje 50zł, a RGH 200zł :P

Opublikowano

otwieram bo mam pytanko, jak i gdzie nagrać płytkę np pod LT. 2.0 jeśli nagrywam sam .iso

Pisałem Ci już wcześniej jak się nagrywa, napiszę jeszcze raz może troche dokładniej.

Skoro nie wiesz jaką masz przeróbkę, to wg. mnie lepiej spróbować nagrać coś pod LT 3.0 gdyż jest łatwiej.

Najpierw musisz zaopatrzyć się w płyty Verbatim DVD+R DL, kup na allegro bo są 2x tańsze. Nie polecam nagrywać na innych, tańszych płytach.

Przedstawię Ci tu sposób jak nagrać pod LT 3.0.

Przepuszczasz obraz gry .iso przez ABGX'a

Ustawienia ABGX'a :

To jest ukryta treść, proszę

Jak już zrobiłeś wszystko to :

1. Włączasz imgburna, wchodzisz w Write image file to disc.

2. Prędkość 2.4, zaznaczone "Vefiry", ustawione bookcache pod swoją nagrywarke.

3. Wybierasz pliczek .dvd

4. Nagrywasz.

Tu ustawienia imgburna :

To jest ukryta treść, proszę

Jeśli jednak chciałbyś nagrać grę pod LT 2.0 to możesz zrobić to tak jak wyżej, tylko użyj programu Xbox Backup Creator aby przerobić obraz gry pod LT 2.0.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...