Skocz do zawartości
  • Dołącz do społeczności!

👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Angielskie wydanie gry Margonem - dyskusja

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 142
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

Takie pytanie, mam palka 74 na pl, czy na angielskiej wersji są większe raty? Bo nie chcę mi się od nowa tego bić.

O wiele szybciej się wbija. Raty nie są zwiększone, ale resp potworów jest szybszy, jest więcej questów, które ułatwiają grę, a o ekwipunek nie jest tak trudno.

Opublikowano

Polecam. Korciok warto :) . Sam mam 90 lvl. Szybko się expi. Lepsze Questy + szybszy exp ze względu na mniej ludu :)

Tylko uprzedzam - pisać po angielsku i nie przeklinać na czacie bo dostaniecie bana na postać na zawsze.

Opublikowano

@Up

Akurat z questami to mam problem, bo nigdzie nie mogę znaleźć na 10 lvl, bo większości z polskiego nie ma. Co do czatu po angielsku to wiem i przestrzegam. I czy po becie będą usuwane postacie i czy zmniejszą raty/resp?

• 2 tygodnie później...
  • 2 tygodnie później...
  • 3 miesiące temu...
Opublikowano

Gram na Margonem.com I Margonem.pl I oba mi się podobają , jednak wole PL.

Ja wbiłem 131, 2x 61 (usunięte) oraz 61, 30 na angielskiej wersji.

Moim zdaniem jest ona lepiej dopracowana niż polskie wydanie, jednak mała (tymczasowo) ilość ludzi, brak itemów na aukcjach oraz zmiana dot. zwiększenia lootów, która spowodowała inflację (wycofane, ceny zaczną maleć) na razie jest bite.

Wystarczy czekać na reklamę Margonem w odpowiednich miejscach i od razu będzie lepiej :)

Opublikowano

Pl raczej lepszy no bo w koncu polakami jestesmy :).

Gdybym powiedzialo o tej grze kolegom (mieszkam w uk) raczej pierwsze pytanie by bylo takie *wtf what is it?*

Nie widze przyszlosci w wersji angielskiej ale to moje zdanie :)

graphic.png
Opublikowano

Pl raczej lepszy no bo w koncu polakami jestesmy :).

Gdybym powiedzialo o tej grze kolegom (mieszkam w uk) raczej pierwsze pytanie by bylo takie *wtf what is it?*

Nie widze przyszlosci w wersji angielskiej ale to moje zdanie :)

Ja wręcz przeciwnie.

Podoba mi się idea, która "unicestwia" język polski, przez co ludzie posiadający zerowym poziom wiedzy o zasadach kultury zostaną zniechęcone. 

Opublikowano

Wersja english o wiele lepsza... W pierwszej kolejności to to że nie ma tam tak zwanych ,,awanturników,, którzy wyzywają i obrażają. No ale to przecież polska i tutaj takich ,,awanturników,, jest wuchte... A po drugie na english version o wiele lepiej mi się gra pod względem expa. Pozdrawiam

Opublikowano

No, ja gram dość sporo na MG.com bo prawie pół roku i muszę powiedzieć, że wersja bardziej mi podpadła do gustu niż polskie margonem :) Dlaczego? Ot dlatego, że jest mniej ludzi, a ceny są tańsze. Gdy widze na PL'u bandę ludzi na jednym expowisku to rzygam :X Tutaj możesz sobie na lajcie polatać i pozabijać minionki, czerpiąc z tego przyjemność ^.^ 

Opublikowano

No, ja gram dość sporo na MG.com bo prawie pół roku i muszę powiedzieć, że wersja bardziej mi podpadła do gustu niż polskie margonem :) Dlaczego? Ot dlatego, że jest mniej ludzi, a ceny są tańsze. Gdy widze na PL'u bandę ludzi na jednym expowisku to rzygam :X Tutaj możesz sobie na lajcie polatać i pozabijać minionki, czerpiąc z tego przyjemność ^.^ 

Witam Yaakuś <3.

Tak, to prawda.

Jednym minusem jest to, że ekwipunek jest niemałym problemem, a waluta osłabła ostatnimi czasy, jednak klany powstałe na tym wydaniu są świetne.

/Azz

Opublikowano

jest jakiś dodatek na spolszczenie tej wersji angielskiej ?

Nie ma.

Angielska wersja nie polecam Polska jest lepsza

Możesz uzasadnić? Szanuję zdanie, ale jakiś argument by się przydał, w końcu to dyskusja.

Opublikowano

Ja osobiście preferuje granie na wersji Angielskiej ponieważ jest mniej ludzi z czym przychodzi łatwe expienie, mało ludzi na elitach i tanie aukcje. Na Polskim Margonem grałem i mi się szybko znudziło, na .com są nowe questy, bronie, zbroje i cała masa rzeczy i każdego zapraszam do gry. :) :P

4ru8nn.png

Opublikowano

według mnie ang. wersja jest lepsza pod względem technicznym ponieważ jest tam wiele nowych questów, broni i zbroi a dodatkowo questy są ułatwione bo są... strzałki :D dla mnie ang ma przyszłość bardzo dobrą, fakt mało osób gra ale to nie przeszkadza przynajmniej jest ich mniej na e, e2 i oczywiście na expie.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Mam pytanko, zacząłem grać na angielskiej wersji paladynem. Dobiłem 10 level i nie wiem jak dalej się bawić ;-; szukam kogoś kto dałby radę napisać mi trochę o tym gdzie expić, na czym stać itp.

GG:45062994

W grze: Ranrat na Husarii

Opublikowano

Witam .

Sam wolę i gram wersję Angielską z tego powodu iż tam gracze są "wychowani" w porównaniu do wersji .pl 

Pozdrawiam.

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Witam , postanowiłem się udzielić po przeczytaniu całego tematu.

Osobiście lubię i Polskie Margonem i Angielskie , każde ma u mnie kilka plusów choć bardziej wolę grać na Angielskim.

Gram już od prawie roku na angielskim.

Na jednym koncie dostałem bana po tym jak ktoś wszedł na moje konto i narozrabiał po czym rozmawiając z administracją i tak nie zostało odbanowane - co mi pozostało ? Zacząłem grę na nowo choć do dziś opłakuję mój ekwipunek , umiejętności i przedmioty :D

Ale jeśli ogólnie miałbym wybierać które , to stanowczo angielskie , choć co do klimatu muszę przyznać , że lepszy byyyył parę ładnych lat temu na Polskim.

Pozdrawiam

Mojrzesz

Opublikowano

Ja akurat wole polskie. Jest ekipa trafiaja sie dzieci ale malo jest takich polskich gier dobrze zrobionych. Wiekszosc to tylko dla pieniedzy...:)