Skocz do zawartości
  • Dołącz do społeczności!

👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[TuT]Jak postawić serwer 4Story.

danio500

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 67
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Hmm, bo narzekacie jakie to serwery już psotawione są nie dopracowane? Jak to Administracja sobie olewa graczy? To proszę takich mądrych postawcie i zobaczymy co powiecie. Ja swoje nasłuchałem, znając tomka też długo nie wytrzyma więc radzę stawiać :)

ZBIERAM + PLUSY

Opublikowano

@up, wszyscy nie narzekają, większość, ja nie narzekam na inne serwy, ale każdy jeden ma wadę jak to nie pl to eg, vendetta, opora, just, nexon itp.. ;p Ja gram na pl'u i mi styknie ;D a co do postawiania to nie thx bo za dużo robocizny ;D

Opublikowano

Witajcie :)W tym poradniku pokaże jak postawić nasz własny serwer 4story:) Fabuły gry nie muszę przytaczać ponieważ każy ją chyba zna tak myślę :) Piszę go ponieważ ostatnio przeglądałem forum i dużo osób pyta jak postawić własny serwer :)Dobra koniec owijania w bawełnę, teraz przejdźmy do konkretów:Wszystkie programy/pliki serwerowe/oraz client zostały podany na końcu poradnika.Zaczynajmy:1. Instalacja Microsoft SQL

To jest ukryta treść, proszę
Klikamy New Instalation i zaczynamy instalacje :)2. Na tym zdjęciu widzimy którą opcje mamy wybrać podczas instalacji :)
3. Akcpetujemy licencje :)
4. W tym kroku wybieramy co chcemy zaisntalować czyli klikamy select all :)
5. W tym kroku tworzymy swój własny serwer MSQL
Nazwa oczywiście dowolona tylko tak jak pisze na zdjęciu bez cyfr i znaków :)6. W następnym kroku wybieramy dokładnie tak jak na zdjęciu :)
7. Po ustawieniu swojego hasła klikamy next do moment aż się wszystko zainstaluje :)8.Przechodzimy do folder Reg Service :)
9. Dokonujemy edycji wszystkich plików reg. na zdjęciu edycja przykładowego ale wszystko dokładnie opisane :)
W poszczególnych funkcjach zmieniamy:ControlIP, LogIP, IP- wpisujemy swoje IPDBUser-saGamePasswd-hasło podane przy tworzeniu serwera MSQL10. Po zedytowaniu plików reg. wykonujemy kilka czynności:-Cały Folder TServices_GSP przenosimy na dysk C-Następnie wchodzimy do Folderu Install Services i instalujemy usługi poprzez kliknięcie na nie dwa razy i potwierdzenie komunikatu(w przypadku windows 7 i vista odpalamy z prawami Administratora)-Wracamy do folder Reg Services i dodajemy pliki do rejestru dwa razy klikająć11. Teraz przechodzimy do naszego serwera MSQL poprzez taki skrót jak na zdjęciu :)
12. W tym korku mamy dokładnie pokazane co gdzie ma być wpisane i jak ustawione aby połączyć się z naszym serwerem MSQL
13. Najlepszy moment przywracanie backupów :)
14.Teraz pokażemy jak przywrócić jedną z baz dwie pozostałe przywracacie dokładnie w ten sam sposób :)
15. Szukamy sobie na naszym dysku(orignalnie w folderze Database w plikach serwera) TGAME_GSP.bak po zlokalizowaniu wybieramy go i potwierdzamy aż do uzyskania tego okna
W waszym przpadku pojawi się tam tylko TGAME16. Po utworzeniu baz jeszcze przyjemniejsza częśc tego pięknego procesu :) Czyli przechodzimy do NaiviCata :)
17. Pierwsze co trzeba się połączyć z naszym serwerem MSQL w któym mamy nasze bazy :)
18. Postępujemy według tego zdjęcia :)
19.Jeśli wszystko dobrze zrobicie to powinniście się zalogować do baz i wygląda to mniej więcej tak :)
20. Teraz przechodzimy do bazy TGLOBAL_GSP-->dbo-->Tables i szukamy TGROUP :)
Ustawiamy wszystko tak jak podane na zdjęciu wpisująć swoją nazwę serwera, hasło itd.21. Jesteśmy w tej samej bazie tylko wcześniejszą tabelkę zamykamy i przechodzimy do TIPADDR :)
Tutaj jak widzicie ustawiacie ip swojego serwera czyli 127.0.0.1 ponieważ owy serwer i pliki są przystosowane pod localhosta22.Będąc dalej w TGLOBAL_GSP przechodzimy do tabeli TMACHINE :)
23. Teraz najgorsza rzecz czyli dodawanie danych do serwera ODBC :)
24. Klikamy dodaj jak na zdjęciu :)
Następnie robimy dokładnie to samo co na tym zdjęciu :)
Jeśli wszystko dobrze zrobiliście ukazuje się wam takie okienko klikacie test połączenia wyświetla że się udało
W ten sam sposób dodajecie jeszcze TGLOBAL_GSP oraz TLOG025. Teraz pora odpalić usługi, w tym celu wchodzimy w :
26.Uruchamiamy usługi w następującej kolejności:TCTRL_GSPTLOG0_GSPTLOGIN_GSPTWORLD_GSPTREALY_GSPTMAP_GSP
27. W tym momencie nasz serwer już pracuje teraz będzie pora przygotować clienta :)Przygotowujemy Clienta:1. Instalujemy Clienta, ale po zainstalowaniu nie patchujemy go.2. W folderze z plikami odnajdujemy Folder Client-->Patched TClient3. Kopiujemy TClient.exe i podmieniamy za orginalny w folderze z zainstalowaną grą.4. Tworzymy skrót od TClienta klikająć prawym na TClient i utwórz skrót5. Klikamy prawym na utworzony skrót i właściwości edytujemy jak na zdjęciu
Wpisując swoje ip 127.0.0.1 4816 ponieważ jak pisałem wcześniej towrzymy na localhoscie.6.W tym momencie mamy przygotowanego clienta i uruchomiony serwer, pora się zalogować.Logujemy się pasami:test1 1234test2 1234Są to dwa konta dodane od razu.7. Dowodem że serwer działa może być zdjęcie zrobione na nim:
A tu wszystkie linki które są potrzebne do postawienia serwera:Client:
Pliki serwerowe:
Microsoft SQL:
NaviCat:
md5 Generator( potrzebny do generowania Haseł przy towrzeniu kont):
A teraz najlepsza rzecz zakazy :- Zakaz rozpowszechniania- Zakaz zmiany jakich kolwiek linków bez wiedzy AutoraUszanujcie moją pracę, i zachowajcie to dla siebie.Mam nadzieję że nie potraktujecie mnie okrtunie :) Jest to mój pierwszy poradnik.

Upnij ktoś clienta na inny hosting bo tutaj nie moge pobrać

Opublikowano

Mam problem z odpaleniem tych plikow ,TCTRL_GSP,TLOG0,TLOGIN_GSP,TMAP_GSP,TPATCH_GSP,TREALY_GSP,TWORLD_GSP w tym programie services wyskakuje mi jak próbuje właczyć "System Windows nie może uruchomić usługi TCTRL_GSP na komputerze Komputer lokalny.

Błąd 0x80004005: Nieokreślony błąd.

Pomoże ktoś?

Opublikowano

Oczywiscie ze sie da ;d Jednak jak wam to powiem tostracicie cala przyjemnoscz psotawieniaservaa,bo taka prawde odpalicie uslugi i macie server ^^

Opublikowano

Jeśli można to zapytam postawił ktoś już? Jeśli można pokażcie bo chciałbym zagrać. Jeśli ktoś postawił dajcie mi na PW jak wbić :)

ZBIERAM + PLUSY

Opublikowano

ja już postawiłem tylko muszę ogarnąć jeszcze bo jak na konto wchodzę i wbijam na postke to wywala mnie jakby zbugowana była. jak ogarne to podam namiary

ja nie mam nowych efectow

Jak ktoś chce zagrać na moim serwerze to pisać PW

Opublikowano

@up jak logujesz sie na postac pisze connection to server i cie cofa? :D Tez tak mam.. Cos jest.

@edit
W tej paczuszce sa nowe kolorki czy nie? : d

KONIEC

~ REBEKKA

Opublikowano

Nie dziala.. Jest taki blad nie wiem gdzie to pobrac itp.. KIedys to samo probowalem i niema przed formatem kompa normlanie szlo..
ze jakiegos Windows PowerShell niemam

KONIEC

~ REBEKKA

Opublikowano

spróboj na moje ip serwa wejść 192.168.1.2 4816 w skrócie TClienta wes i powiedz jakie pasy chcesz TO MNIE NAJBARZDZIEJ ROZBAWILO ;D OK MACIE ZBUGOWANE SERVY I 0 WIEDZY NA TEMAT ICH EDYCJI ;D CZEKAM NA DALSZE PUBLIKACJE.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...