Skocz do zawartości
  • Dołącz do społeczności!

👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Jak kontrować Fizza ?

odchudzanie7

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Otóż gram Syndrą. I z nikim innym nie mam problemu na midzie, tylko z Fizzem. . . Do 3 lvlu idzie jako tako, ale jak Fizz dostanie ulti, to padam jak mucha. Prawie zawsze przegrywam linię Syndra vs Fizz. Po 6 lvlu ściąga mnie na combo, zanim zdążę cokolwiek zrobić, dmg z dupy. Nie piszcie, żebym grać się nauczył, bo Syndrą gram bardzo dobrze. Wie ktoś jak skutecznie go skontrować ?

2rp9q8l.jpg

Opublikowano

Akurat fizz to najlepsza kontra na syndrę ,ale można zrobić to tak. Gdy fizz podbije do Ciebie z E ,to ty szybko Q tam gdzie wyląduje ,jak jest już targetable to E na ryj W druga kula i ult. Wiadomo ,że ta taktyma może się nie powieść ,ale spróbować zawsze można.

Opublikowano

Na fizza bardzo mocną kontrą jest Ryze jeżeli jednak chcesz grać tą syndrą przeciwko niemu to graj passywnie po tym 6 lvlu spróbuj go zmusić do dive'u i cały czas go harrasuj a gdy będzie miał pół hp lub jungler przyjdzie z pomocą postaraj się go wykończyć. Najważniejsza rzecz to nie dać mu killi do jakiegoś 11 lvla potem już nie złapie bo będzie bez dmg.

Opublikowano

Po 6 ciężko Syndrą wygrać linie na Fizza, bo jego E kontruje Twoje ulti.

Staraj się grać passywnie, harrasuj Fizza, gdy tylko będzie to możliwe, do tego nie pushuj lini, tylko najlepiej stój za wieżą i spokojnie lasthituj.

Ogólnie czekaj na ganka ze strony Twojego junglera, a gdy linia nie jest pushnięta, powinien być 'easy kill'.

Możesz również próbować go zabić (nawet jak ma ulti), gdy on użyje swoje E, wtedy automatycznie puszczaj na niego swoje combo.

279981407253602336505.png
Opublikowano

Jeżeli na rankedach mam first picka, to przeważnie biorę mida no i Syndrę. No to oni często pickują przeciw mnie Fizza, no i lipa. No okej, sprawdzę to co napisaliście, ale czekam na dalsze wypowiedzi :) Ogólnie to próbowałem już prawie wszystkiego, a ogarnięty Fizz nawet pod turretem mnie zjadał. Wiem, że jest na mnie największą kontrą, ale przecież ja też mogę go rozwalić, potrzebuję porad xD

2rp9q8l.jpg

Opublikowano

Push tak mocno jak się da, harass, disengage z "e". I to wszystko. Raczej go nie zabijesz, więc harass z ulta jest ok. Fizza głównie harass zjada.

Albo pickuj Swaina.

Bóg to twoje sumienie

Opublikowano

Hmm, czy ja wiem. Trochę grałem Syndrą i przeciwko Fizzowi nie miałem problemów. Oczywiście grasz na smart-castach, tak?

Musisz zrobić tak, żeby zestunować go tym samym trafiając Q. Czyli Q > E > W (na smartach robisz to dosłownie w 0.5sec), następnie on powinien użyć swojego E, wtedy ciskamy Q oraz R.

DMG Syndry nie jest maleńkie, więc Fizzio może wąchać kwiatki. :)

Opublikowano

Jak każdemu wiadomo fizz walczy w zwarciu, jedyny jego skill zasięgowy to ult. Najlepsza kontra na fizza nie dopuści go do walki na krótki dystans. Syndra nie nadaje się do tego, chyba, że nauczysz się grać przeciw typowi, który gra fizzem a nie na sushi z trujzompem. Niezrozumiale? Po prostu nie patrz na fizza tylko na gościa, który nim gra, każdy ma swoje różne zagrywki, jeden gracz wbija fizzem na zbity pysk zaczynając combo od E, a inny gracz zostawi E na koniec. Musisz go po prostu wyczuć i starać się przewidzieć jego zachowania a wtedy go rozje*iesz jak gnój po polu.

czwartkowy posmak w ustach przypomina
że nie ma sensu owijać w bawełnę
zmarzniętego truchła

przez latarnię ktoś przerzucił sznur
cumuje statek w bezpieczną przystań

czuję jak na skroniach zasycha sól
...

Opublikowano

Ja sie jakos nie obawiam fizza, biore postacie zasiegowe ktore mają dobre combo np. brand. obijasz go z w a jak podchodzi stunujesz go i koles pol hp nie ma, zawsze grajac przeciwko niemu kupuje tez jakis magic resis,czasami pickuje ad na fizza, np talona bo ma rowniez mocne combo.. wpisz sobie w google fizz counter pick albo how to counter fizz i problem z glowy..

Opublikowano

Ciezko jest Syndrze na fizz'a przez jego E. Zagraj sobie kennenem na fizz'a. Kennen zjada go przed 6 i po 6 jezeli go ogarniesz. Kennen nie dopusci fizz'a nawet do farmy przez jego harras i energie. A jak fizz rzuca na ciebie ulta to ty poprostu spieprzasz na E. Moim zdaniem jest to najlepsza kontra na fizz'a nawet ryze nie jest mu w stanie dorównać. Oczywiscie jest to moja opinia z wlasnych doswiadczen

„Kiedy nie znasz własnego umysłu, wypełniasz go cudzymi poglądami.”

~

Obi-wan Kenobi

Opublikowano

poprostu wyczekuj moment az uzyje e i potem atakuj z cala swoja sila :P nic prostrzego a jak nie to mordekaiser i GG fizz bez farmy :P

Opublikowano

Po prostu defuj , farm jak najwięcej , potem w late unikaj go , a tak to próbuj go harasować . Możesz też kupić na początek trochę resistów , lub zrobić owe runy co ułatwi Ci grę z nim ;)

Opublikowano

Grałem syndrą przeciwko fizzowi nawet jak nie trafiasz z Q to i tak zawsze możesz użyć E+W+Q

Jakk chcesz go szybko zabić pickuj kassadina tylko tutaj jest inna gra. Czekasz aż fizz podejdzie na zasięg Q ciskasz Q i dopiero potem R i E bo jeśli z ultujesz pod niego on i tak bedzie untargetable. Jak ciśniesz Q fizz nic nie może zrobić.

graphic.png

Opublikowano

Graj pantheonem to go zcontrujesz,nie sluchaj tych bobow UP ,bo jak znam zycie gnija w bronzie /silverze <3

Jak widze picknij ryze na midzie vs fizz to wygrasz hahahha,fizz countruje ryze jak chce na plat/diamond.

take panth easy win vs win,ale zebyscie wzieli ap topa zeby nie bylo w enemy " CHLOPAKI BUDUJEMY ARMORY " :P

kxAyLut.png

Opublikowano

Harassuj go, żeby tracił dodge i najlepiej z każdym możliwym skillshotem czekaj aż je straci. Bardzo przyjemnie gra się na fizza, jeśli umiesz wytajmować snare, bo większość fizzów głupio dive'uje na 3 lvlu i dostaje snare na ryj (ginie od turreta insta) :3

LoL Platinum noob | osu! #39k | http://youtube.com/user/DelterYT

Opublikowano

Fizz jest łatwy do skontrowania na 2 sposoby:1 poprzez ap carry ze stunem lub 2 wybierając galio,które kontruje fizza buildem opierającym się z założenia na budowaniu itemów z magic resist.

Opublikowano

Graj pantheonem to go zcontrujesz,nie sluchaj tych bobow UP ,bo jak znam zycie gnija w bronzie /silverze <3

Jak widze picknij ryze na midzie vs fizz to wygrasz hahahha,fizz countruje ryze jak chce na plat/diamond.

take panth easy win vs win,ale zebyscie wzieli ap topa zeby nie bylo w enemy " CHLOPAKI BUDUJEMY ARMORY " :P

Jak widać ty tutaj jesteś z brązu idioto. Ryze swoim w kontruje fizza Q i E czyli nie może użyć 2skilli ,nie ma to jak mówić kontry z mobafire ....

Opublikowano

Jak widać ty tutaj jesteś z brązu idioto. Ryze swoim w kontruje fizza Q i E czyli nie może użyć 2skilli ,nie ma to jak mówić kontry z mobafire ....

Nawet jeśli jest z bronzu, to Ty powinieneś się zamknąć i nie zaczynać napinki.

Bardzo się cieszę, jak ludzie tak piszą.. Ryze kontrą na Fizz-a xDD. Śmiechłem. Jeszcze nigdy nie zadrzyło mi się by fizz przegrał na ryza, racja- farmić ma trudno, ale to logiczne. Od 6 poziomu rybcia staje się bestią, ryze do tego czasu nie będzie tanky enough by wtrzymać np. kombinację + ignite. Graj ostrożnie - nie będzie na Ciebie bata.

Jeżeli chodzi o samą kontrę na niego to Mordekaiser, może i ta syndra sobie da radę, mimo wszystko wolę puszkę, z ulta nam nie ucieknie, duży sustain.

43443762229415131449.jpg

Opublikowano

Nawet jeśli jest z bronzu, to Ty powinieneś się zamknąć i nie zaczynać napinki.

Bardzo się cieszę, jak ludzie tak piszą.. Ryze kontrą na Fizz-a xDD. Śmiechłem. Jeszcze nigdy nie zadrzyło mi się by fizz przegrał na ryza, racja- farmić ma trudno, ale to logiczne. Od 6 poziomu rybcia staje się bestią, ryze do tego czasu nie będzie tanky enough by wtrzymać np. kombinację + ignite. Graj ostrożnie - nie będzie na Ciebie bata.

Jeżeli chodzi o samą kontrę na niego to Mordekaiser, może i ta syndra sobie da radę, mimo wszystko wolę puszkę, z ulta nam nie ucieknie, duży sustain.

To widocznie ryze nie ogarniał. Puszcza Ci klatkę i co zrobisz? Nie doskoczysz do niego czyli nie zadasz mu dmg. Wy grałeś raz na ryze ok. Pewnie go nie ogarniał ,ale puszczas combo i fizz nie ma pół hp ,a po 6lvl ryze tym bardziej ciska fizza dzięki ultowi

Opublikowano

To widocznie ryze nie ogarniał. Puszcza Ci klatkę i co zrobisz? Nie doskoczysz do niego czyli nie zadasz mu dmg. Wy grałeś raz na ryze ok. Pewnie go nie ogarniał ,ale puszczas combo i fizz nie ma pół hp ,a po 6lvl ryze tym bardziej ciska fizza dzięki ultowi

E działa podczas W ryze...

Come on, shoot faster,

Just a little bit of energy!
I wanna try something fun right now,
I guess some people call it anarchy!
Opublikowano

Grając ostrożnie, tak jak mówiłem, nieraz dostaję w dupę, co do postaci, jeżeli Fizz picknie pierwszy, to zawsze staram się picknąć kontrę, a jeżeli ja wezmę Syndrę pierwszy, to prawie zawsze ktoś bierze Fizza i mam lekko lipę.

2rp9q8l.jpg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...