Skocz do zawartości
  • Dołącz do społeczności!

👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Jak kontrować Fizza ?

odchudzanie7

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jeżeli na rankedach mam first picka, to przeważnie biorę mida no i Syndrę. No to oni często pickują przeciw mnie Fizza, no i lipa. No okej, sprawdzę to co napisaliście, ale czekam na dalsze wypowiedzi :) Ogólnie to próbowałem już prawie wszystkiego, a ogarnięty Fizz nawet pod turretem mnie zjadał. Wiem, że jest na mnie największą kontrą, ale przecież ja też mogę go rozwalić, potrzebuję porad xD

No to jesteś idiotą jak masz 1st picka i bierzesz mida. Albo sie swapasz albo idziesz na inną linie. Na fizza polecam ryze, fizz żeby zrobić dmg musi podejść, a w zwarciu większy dmg zrobi ryze do tego ten harras z q.

Btw, talon, kontra na wszystkie midy

gyoz.png

Opublikowano

No to jesteś idiotą jak masz 1st picka i bierzesz mida. Albo sie swapasz albo idziesz na inną linie. Na fizza polecam ryze, fizz żeby zrobić dmg musi podejść, a w zwarciu większy dmg zrobi ryze do tego ten harras z q.

Btw, talon, kontra na wszystkie midy

Sry, ale każdy bierze co chce :) Zasada, first pick bierze supporta, nie istnieje, przynajmniej w silverze.

2rp9q8l.jpg

Opublikowano

To widocznie ryze nie ogarniał. Puszcza Ci klatkę i co zrobisz? Nie doskoczysz do niego czyli nie zadasz mu dmg. Wy grałeś raz na ryze ok. Pewnie go nie ogarniał ,ale puszczas combo i fizz nie ma pół hp ,a po 6lvl ryze tym bardziej ciska fizza dzięki ultowi

No tak, bo ludzie nie ogarniają, tylko Ty jesteś pro i w ogóle. Gdybyś miał chodź trochę mózgu wiesz, że kiedy dostanie klatkę ten puszcza E , po czym może odskoczyć. Znam wiele osób, które na widok ryza idą do kibla i fapią sobie, bo wiedzą, że wygrają... Ale co tam. Oczywiście wielki pro koxxxik12 <lol> uparł się, że ryze to kontra i chu*.

Kończę rozmowę z Tobą, bo gadając do Ciebie, to jak do ściany.

@topic. Syndra nie zawsze się sprawdzi, jeżeli dobrze ogarnie sytuację, rybcia dojdzie do niego raz - potem zginie.

43443762229415131449.jpg

Opublikowano

No tak, bo ludzie nie ogarniają, tylko Ty jesteś pro i w ogóle. Gdybyś miał chodź trochę mózgu wiesz, że kiedy dostanie klatkę ten puszcza E , po czym może odskoczyć. Znam wiele osób, które na widok ryza idą do kibla i fapią sobie, bo wiedzą, że wygrają... Ale co tam. Oczywiście wielki pro koxxxik12 <lol> uparł się, że ryze to kontra i chu*.

Kończę rozmowę z Tobą, bo gadając do Ciebie, to jak do ściany.

@topic. Syndra nie zawsze się sprawdzi, jeżeli dobrze ogarnie sytuację, rybcia dojdzie do niego raz - potem zginie.

Śmieszny jesteś. Ostatnio się tak śmiałem jak szedłem po schodach. Zrozum ,że Ryze kontruje jego skille , Ryze włącza ulta i chuja mu robi reszta skilli ,do tego ma większy range. Ale rozmawiać z brązem to jak z taboretem.

Opublikowano

Push tak mocno jak się da, harass, disengage z "e". I to wszystko. Raczej go nie zabijesz, więc harass z ulta jest ok. Fizza głównie harass zjada.

Albo pickuj Swaina.

Dat łeb... Nie ważne, że Fizz ma redukcje heala ale co tam bierz Swaina !!

Grając ostrożnie, tak jak mówiłem, nieraz dostaję w dupę, co do postaci, jeżeli Fizz picknie pierwszy, to zawsze staram się picknąć kontrę, a jeżeli ja wezmę Syndrę pierwszy, to prawie zawsze ktoś bierze Fizza i mam lekko lipę.

Nie żeby coś ale skoro tak nie chcesz grać na fizza to może po prostu go zbanuj? L O L

@Top Tak jak pisałem najprościej go zbanuj -_- albo pickuj postacie z dużym rang'em np. Lux

E6c9g1v.gif

Opublikowano

Dat łeb... Nie ważne, że Fizz ma redukcje heala ale co tam bierz Swaina !!

xDDDDDDDD

Bo redukcja heala kontruje Swaina... Nie ma lepszej kontry na Fizza niż Swain. Harass all day all night. Taka ryba nawet farmić nie może na Swaina.

Bóg to twoje sumienie

Opublikowano

Jakie lowy tu się wypowiadają. Wy chyba nie graliście Ryze'm przeciwko fizz'owi. Jak widzę fizza w enemy zawsze biorę Ryze'a i zawsze easy win na midzie. A co do syndry to albo banuj fizza albo graj passywnie i czekaj na pomoc junglera nie ma innego wyjscia.

Opublikowano

Ryze fizza nie kontruje IMHO. Potrzebna jest postać z mocnym CC lub z możliwością dodgeowania jego spelli oraz równie mocnym roamem czyli Zed,Lisandra np, oboje są w stanie lajtowo zabijać rybę i unikać jego skilli, lissandra ma mocne CC, jak ryba postanowi doskoczyć do nas dostaje W Q na morde sami uciekamy z E a jak postanowi jesszcze doskoczyć to walimy ulta i znowu Q

a Zed to raczej dosyć logiczne, jedna z lepszych kontr na niego

a Syndrą to musisz go obijać w kółko jak podejdzie do farmy.

• 3 miesiące temu...
Opublikowano

A Diana dobrze bije fizza? Bo dziś przegrałam Diana na fiz

Procesor: Intel Core i5-6400 3.3GHz (Turbo)   Karta graficzna: Gigabyte GTX 1060 6GB Windforce OC    Płyta główna:  MSI B150M Mortar

Zasilacz:  Antec VP 500    Dysk:  SSD 240GB + HDD 1TB    RA M:  4x4GB Kingston HyperX FURY 2133MHz CL14   Obudowa: SilentiumPC RG3

Mysz: Razer Viper Mini   Klawiatura: IBOX Aurora K-4   Monitor: iiyama XU2490HS-B1

Opublikowano

Patrz na daty temat z przed 3 miesięcy.

Rada na przyszłość. STWÓRZ NOWY TEMAT.

Opublikowano

Ryze fizza nie kontruje IMHO. Potrzebna jest postać z mocnym CC lub z możliwością dodgeowania jego spelli oraz równie mocnym roamem czyli Zed,Lisandra np, oboje są w stanie lajtowo zabijać rybę i unikać jego skilli, lissandra ma mocne CC, jak ryba postanowi doskoczyć do nas dostaje W Q na morde sami uciekamy z E a jak postanowi jesszcze doskoczyć to walimy ulta i znowu Q

a Zed to raczej dosyć logiczne, jedna z lepszych kontr na niego

a Syndrą to musisz go obijać w kółko jak podejdzie do farmy.

No tak na fizza bierz zeda. Fizz wcale nie kontruje ulta zeda z e ;_;

"a Zed to raczej dosyć logiczne, jedna z lepszych kontr na niego"

Nom w chuj logiczne

A Mordekaiser? Niektórzy mówią ,że morde dobrze sobie radzi.

Opublikowano

Ja ciebie nie rozumiem, napisałeś że kiedy jesteś first pick to najczęściej bierzesz Syndre, to dlaczego nie zaczniesz sobie Banować Fizza?

Opublikowano

Ja ciebie nie rozumiem, napisałeś że kiedy jesteś first pick to najczęściej bierzesz Syndre, to dlaczego nie zaczniesz sobie Banować Fizza?

chcialem to napisac i zobaczylem twoj post ;p dla mnie dziwne o.O

sydno_eune_13_3_logo.png

Opublikowano

jak dla mnie ryze jest slaby na fizza

ja osobiscie lubie grac fizzem nawet jak ktos wezmie ryza to jak nie oddam mu fraga to na 6 lv ryze lezy

ja osobiscie polecam zeda na fizza ;P

wystarczy umiec odpalic swoje ult w dobrym czasie

Opublikowano

Chodziło mi o to, że mainuję sobie Syndrę i gram nią zawsze gdy idę na mida, niezależnie od tego czy jestem 1st pickiem czy nie. A zbanować wolę innych, mocniejszych championów, żeby mój team nie miał z nimi problemów.

Btw. Temat jest odkopany, więc go zamykam.

2rp9q8l.jpg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...