Skocz do zawartości
  • Dołącz do społeczności!

👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

MakeShot - najlepsze narzędzie do zrzutów ekranu

Merkon

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

EIZwZ3f.png

Cześć! Chciałbym ci przedstawić program do zrzutów ekranu MakeShot. Pozwala on na robienie zrzutów wycinka lub całości ekranu. Wszystko odbywa się przez skróty klawiszowe (domyślnie F9 dla wycinka i print screen dla całości). Jest również możliwość robienia zrzutów ekranu z menu znajdującego się pod ikonką w zasobniku systemowym.

Jeżeli masz np. przezroczysty obrazek, a zrobienie zrzutu ekranu usunie ją, to MakeShot oferuje funkcję "Przeglądaj za obrazem" lub proste przenieś&rzuć (drag&drop). Wtedy twój obraz na pewno będzie taki jaki miał być :)

Jeżeli chcesz coś zamazać, dopisać, wskazać lub po prostu coś zaznaczyć, to wbudowany mini-Paint bardzo ci to ułatwi. Z poziomu edytora możesz również zapisać obraz na dysku lokalnym (jeżeli nie masz tego domyślnie ustawionego) lub skopiować do schowka i np. wkleić do prezentacji.

W głównym oknie programu znajduje się lista wrzuconych zdjęć, które można otworzyć dwuklikiem lub podejrzeć pojedynczym. Również możesz kasować pojedynczy adresy, wyczyścić całą listę, skopiować link lub skasować obraz z serwera i zapomnieć o tym, że ktoś niepowołany zobaczy.

Ten zrzut ekranu pokaże ci jak możesz MakeShota dostosować pod swoje potrzeby:

slide1.png

więcej screenshotów znajduje się na stronie programu.

Aktualnie jest dostępna tylko angielska wersja, jednak już w planach są tłumaczenia na główne języki europejskie. (hiszpański, francuski, niemiecki, polski, włoski + być może użytkownicy zechcą pomóc w tłumaczeniu na kolejne)

Wszystkie sugestie dot. rozwoju programu, jego błędów i wszystko inne co wam przyjdzie na myśl prosimy kierować do nas używając zakładki "Contact" na stronie.

Przykładowe screenshoty zrobione programem:

To jest ukryta treść, proszę

A co najlepsze: jest zupełnie darmowy. Żadnych ograniczeń, żadnych opłat, żadnych reklam. Korzystaj do woli! :)

Jedyne co program wymaga do poprawnego działania to Java 7, która znajduje się na znakomitej większości komputerów.

Zapraszam:

1377531174-U173186.png

Opublikowano

Zajebiste, fajnie że robi screeny w fullhd ;D.

Brakuje tylko jednego, podglądu zrobionych screenów myślę, że zostanie on dodany w kolejnej wersji ?:>

Podgląd jest zrobiony w głównym oknie (tam gdzie masz liste linków), kliknij na jeden i pojawi ci się coś takiego:

:)

Myślimy jak to inaczej zaimplementować, jednak na razie nie mamy żadnego pomysłu na to. Jesteśmy otwarci na wszelkie propozycje!

1377531174-U173186.png

Opublikowano

Skoro twój to super projekt tylko strona po angielsku dlatego zwątpiłem .. xD

Bo jaki polak robi standard strony w EN ? :D

Super przyda mi się i dziękuję . ;)

Opublikowano

Skoro twój to super projekt tylko strona po angielsku dlatego zwątpiłem .. xD

Bo jaki polak robi standard strony w EN ? :D

Super przyda mi się i dziękuję . ;)

Robię stronę po angielsku ponieważ planuję uderzyć na resztę świata z tym programem, nie chce się ograniczać do nas.

Brakuje jeszcze zrzutu ekranu tylko aktualnego okna, bo np przez pasek w win7 widać w tle jakieś inne okienka.

Aktywne okno będzie, miałem problem z zaprogramowaniem tego, ale myślę, że w następnej wersji będzie już to funkcjonować.

Plany do 1.1:

-synchronizacja z Dropboxem użytkownika i/lub FTP,

-pikselizacja, rozmazanie, wklejanie nowego obrazka w edytorze,

-zrzut ekranu aktywnego okna.

Zapewne po drodze coś wpadnie, ale to tyle na tą chwilę :)

1377531174-U173186.png

Opublikowano

Każdy który chce coś osiągnąć...

___

Dodaj jakiś prosty edytor i możliwość wrzucania ss'a na serwer to będzie super.

Każdy który chce coś osiągnąć...

___

Dodaj jakiś prosty edytor i możliwość wrzucania ss'a na serwer to będzie super.

Jest edytor, jest wrzucanie na serwer (aktualnie mój, jednak jak już mówiłem - będzie Dropbox i FTP).

Nie wiem czemu, ale grałem sobie w Saints Row IV i nie mogłem zrobić zrzutu ekranu, czemu ?

ZACYTUJ ;>

Ponieważ renderowanie pełno ekranowej gry odbywa się na niższym poziomie Gpu niż renderowanie pulpitu. Są na to sposoby, znam je, jednak nadal jestem w poszukiwaniu najodpowiedniejszego, ponieważ załączać kilka megabajtów plików dla jednej funkcji to trochę mija się z celem. Jednak gwarantuje, że będzie. Prędzej czy później, ale będzie ;)

1377531174-U173186.png

Opublikowano

Jeszcze jedno, brakuje też funkcji która zatrzymuje gre, bo np. chce zrobić screena w world of tanks to się nie da, tzn wycinku ekranu :(

Zatrzymuje grę? Masz na myśli to, żeby wciśnięcie przycisku do wycinka zamroziło cały ekran w takim stanie jakim był przy wciśnięciu?

1377531174-U173186.png

Opublikowano

Zatrzymuje grę? Masz na myśli to, żeby wciśnięcie przycisku do wycinka zamroziło cały ekran w takim stanie jakim był przy wciśnięciu?

Tak, bo nie da się zrobić screena, i np. ta sytuacja już się nie powtórzy.

Opublikowano

Tak, bo nie da się zrobić screena, i np. ta sytuacja już się nie powtórzy.

Jako tymczasowy substytut możesz używać Print Screena -> wtedy z niego wyciąć kawałek, również MakeShotem. Sam tak robię czasami.

Dodałem zamrażanie do listy todo.

1377531174-U173186.png

Opublikowano

Jeśli będzie on wysyłał SS na serwer to ja zostanę jego wiernym użytkownikiem.

Interesowały by mnie też znaki wodne do moich SS z możliwością wybrania umiejscowienia.

od takich ogłoszeń jest dział Metin2 - pomoc na serwerze.

Opublikowano

Interesowały by mnie też znaki wodne do moich SS z możliwością wybrania umiejscowienia.

Sądzę że to jest dobry pomysł ! :D

Mam nadzieję że będziesz rozwijać program, bo jest naprawdę zajebisty ! :D

Opublikowano

Jak znam Ciebie Merkon (i niestety moja przeszłość skrzyżowała się z twoją przy Mt2), popatrzyłem w source. Mianowicie w MakeShot.dll (upload\Send) znalazłem taki bajer:

szinek.2ap.pl jest na tym samym serwerze co makeshot.net oraz bytemug.com, upload przechodzi przez to pierwsze, WWW na tym drugim, a na trzecim jeszcze nic nie ma. :)

Wysyła SS na serwer, to była jego pierwsza funkcja, bo sam sobie ułatwiłem tym życie. Przed tym jest edycja, jednak nie ma przezroczystości w opcjach tekstu.

Natomiast można coś takiego:

Co prawda nie jest to zbyt piękne, ale do wyboru masz nieskończenie wiele kolorów (świetny próbnik!) oraz wszystkie czcionki zainstalowane na twoim PC.

1377531174-U173186.png

Opublikowano

MakeShot powoli zaczyna zdobywać użytkowników. Aktualnie dwa angielskojęzyczne anglojęzyczne portale napisały recenzję, dodałem również do kilku portali software'owych.

Aktualnie kończę integrację z Dropboxem oraz serwerem (s)FTP użytkownika. Potem biorę się za przebudowywanie Painta. <- to są rzeczy, które pojawią się w najbliższej aktualizacji (wersja 1.1, MakeShot automatycznie powiadomi o niej i pobierze plik instalacyjny).

Zrzut ekranu z gry oraz pełnej strony internetowej/ze scrollem będę robił po niej. A przynajmniej próbował ;)

1377531174-U173186.png

Opublikowano

Ponowne zaprojektowanie edytora chyba się udało, nie?

IjeLzHe.png

A jeżeli macie jakieś zapytania/chcielibyście coś czego nie macie gdzie indziej i wogle chcecie mi powiedzieć dlaczego MakeShot jest taki fajny, to piszcie, nie gryze jako Ex.

chyba dostanę warna :<

1377531174-U173186.png

Opublikowano

Brakuje skrótu klawiszowego "ctrl + Z" tzn, cofanie popełnionej ostatniej dokonanej czynnośći.

Kompletnie o niej zapomniałem w poprzedniej wersji, jak widzisz na zrzucie wyżej, pojawi się cofnij/przywróć do maksymalnie połowy września. Planuję skończyć za tydzień, ale wiadomo jak to bywa.

1377531174-U173186.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...