Skocz do zawartości
  • Dołącz do społeczności!

👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

RocketDock

Małpa

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

RocketDock umieszcza na pulpicie podobny do oferowanego przez system Mac OS X pasek szybkiego uruchamiania aplikacji.

Pasek umożliwia definiowanie skrótów do ulubionych programów, folderów czy elementów systemowych takich jak Mój komputer, Panel sterowania czy Moje dokumenty. RocketDock pozwala też na podgląd filmów odtwarzanych w Windows Media Playerze czy minimalizowanie otwartych okien aplikacji. W ustawieniach aplikacji można dodatkowo aktywować opcję odpowiedzialną za minimalizację aplikacji do RocketDocka. Na uwagę zasługuje fakt, że miniaturki zminimalizowanych programów wyświetlane są w czasie rzeczywistym.

Rozmiar i pozycję paska oraz wszelkie opcje manipulacji nim można dowolnie modyfikować z poziomu ustawień programu. Oprócz standardowych funkcji możemy dobierać do docka dodatki, ikony, a także skórki, które dopasują jego wygląd do indywidualnych preferencji użytkownika. Warto zauważyć, że RocketDock nie koliduje z paskiem zadań.

Źródło: dobreprogramy.pl

Swoimi słowami, mogę powiedzieć, że RocketDock(zwany dalej RD, dock), jest po prostu paskiem do szybkiego uruchamiania aplikacji, który swoją przydatność ukazuje m.in. kiedy manewrujemy między programami.

Oficjalna strona:

To jest ukryta treść, proszę

Download:

Film ukazujący RocketDocka (od producenta):

Wspomogę konfigurację RD, gdyż przez instalację łatwo przejdziecie sami.

Program jest dostępny w wersji polskiej, przez co łatwiej go operować.

Po instalacji i włączeniu powinniśmy mieć taki widok docka na górnej części ekranu. W moim przypadku już wyedytowany:

1377765965-U369478.png

Pasek konfigurujemy za pomocą tej ikony:

1377765927-U369478.png

Opcje:

Ogólne:

1377766010-U369478.png

Ikony:

1377767951-U369478.png

Położenie:

1377767969-U369478.png

Styl:

1377768004-U369478.png

Zachowanie:

1377768043-U369478.png

O programie:

1377768058-U369478.png

Te screeny są dodane nie od parady, gdy nie wiesz gdzie jest jakaś opcja, możesz ją łatwo tu znaleźć :) Oraz gdy jeśli masz jakieś pytanie dot. ustawień, piszesz je w temacie, a ja którymś ze screenów może pomogę, chyba, że problem będzie inny.

Jeśli klikniemy prawym przyciskiem na ikonkę, wyświetla nam się mini menu:

1377768378-U369478.png

Jeśli chcecie, możecie pobrać różne dodatki od producenta RD z tej strony:

Program jest ogółem łatwy i przyjemny w obsłudze, dlatego nie powinno być problemów, ALE

Jeśli macie jakieś pytania, to piszcie, pozdrawiam :)

• 7 miesięcy temu...
Opublikowano

To ja zadam pierwsze pytanie :D

Otóż od paru dni zaledwie bawię się tym programem jak i rainmeterem.

Na stronie rocketdock, użytkownicy wrzucając skiny, wrzucają praktycznie cały screen pulpitu, np. 

.

Mogę w jakiś sposób pobrać dodatkowe addony (nowy styl pasku zadań, jakieś widgety) itp. Czy reszta jest tylko, żeby kusić? :)

• 3 miesiące temu...
  • 2 tygodnie później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...