Skocz do zawartości
  • Dołącz do społeczności!

👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Chciałem wam zaprezentować a raczej opisać mój nowy program do losowania zwycięzcy.

nazwa: RandomWinner (v.BETA)

Program polega na tym jak sama nazwa mówi na losowaniu, można w nim dodawać nowych uczestników i usuwać pojedynczo lub wszystkich.

W programie jest możliwość ustawienia czasu po którym zostanie wybrana losowa osoba z listy.

Więcej informacji na filmiku:

To jest ukryta treść, proszę
Jest to wersja BETA wszelkie aktualizacje będą dostępne na moim kanale:
DOWNLOAD: nowej wersji. Możliwe że wykryje wa wirusa ale to może być spowodowane tym że w aktualizacji jest możliwość zapisywania i wczytywania danych z listy za czym stoi kod który to umożliwia i może wam to wykryć jako program szpiegowski chcecie to pobierajcie nie to nie :D do niczego nie zmuszam :)

(v.Beta) jednak nie powinno być błędów ani problemów z programem.

SKAN

Pozdro. MaNiAaAK

00440007007955004297.jpg

Opublikowano

Małe pytanie, jakie w tym mogą być bugi? O_O To jest max 20 napisanych linijek(nie wliczając tych co generuje IDE).

Wież czy nie ale były w tym bugi np. takie jak to że gdy wylosowało się jakąś osobe i ponownie klikneło "start" to program się wyłączał ale zapobiegłem temu dzięki blokadzie po kliknięciu "start" :D

i uwierz że to nie było 20 linijek było tego znacznie więcej.

00440007007955004297.jpg

Opublikowano

Wież czy nie ale były w tym bugi np. takie jak to że gdy wylosowało się jakąś osobe i ponownie klikneło "start" to program się wyłączał ale zapobiegłem temu dzięki blokadzie po kliknięciu "start" :D

Pomijając importy i funkcje(button_click itp.) było na bank 20.

Można dodać pusty nick a po co ?, jak myślisz komuś by się chciało dodawać np z konkursów 50 nicków ?

Prościej byś mógł zrobić pobieranie nicków z filmika, aby nie tracić czasu.

Opublikowano

1. Jak miałeś w tym bugi to znaczy, że źle to napisałeś.

2. Jak miałeś więcej niż 20 linijek to prawdopodobnie znaczy, że źle to napisałeś.

Opublikowano

Pomijając importy i funkcje(button_click itp.) było na bank 20.

Można dodać pusty nick a po co ?, jak myślisz komuś by się chciało dodawać np z konkursów 50 nicków ?

Prościej byś mógł zrobić pobieranie nicków z filmika, aby nie tracić czasu.

Przeglądacie ten temat po to żeby zwracać uwage na szczegóły? a pozatym napisałem 3x że to jest wersja BETA jak nie umiecie czytać to do okulisty i nie pytałem was co myślicie na temat tego programu tylko chciałem wam go zaprezentować I TO JEST BETA DLA TYCH CO NIE WIDZĄ LUB NIE POTRAFIĄ CZYTAĆ... jeśli sie wam program nie podoba to już nie mój problem PO PROSTU GO NIE POBIERAJCIE.

MYŚLE ŻE WYRAZIŁEM SIE JASNO.

1. Jak miałeś w tym bugi to znaczy, że źle to napisałeś.

2. Jak miałeś więcej niż 20 linijek to prawdopodobnie znaczy, że źle to napisałeś.

1.MIAŁEM...

2.STARAŁEM SIĘ ŻEBY WYSZŁO JAK NAJLEPIEJ WIĘC DLATEGO TYLE WYSZŁO.

NIE PODOBA SIE!? to po ch*j przeglądasz ten temat?

TO BYŁ MÓJ PIERWSZY PROGRAM.

00440007007955004297.jpg

Opublikowano

Fajny programik Polecam ! JOLA JOLA !!
Opublikowano

Dodaj skan (1 godzina), a linki wychodzące podajemy w bbcode "code".

Opublikowano

Cały twój kod ma ~600 linii. Masakra przy tak banalnym programie. Popracuj troszkę nad tym i nad samym programowaniem

Jasno widzem jesteś? skąd możesz wiedzieć ile ten "KOD" ma linii?

Nie mów mi nad czym mam popracować. Są rzeczy które robie profesjonalnie w VB, RandomWinner był dla odmiany.

Wezmę pod uwage poprawki i dodatki w RandomWinner i mam nadzieje że wtedy nie będziecie sie czepiać o coś co nie ma znaczenia takie coś jak ilość linii bo to bez znaczenia ważne że program działa :)

I dla tych co teraz pewnie będą kolejne błędy wytykać taka mała informacja : WIEM CO ROBIE I NIE WASZA SPRAWA JAK TO ZROBIŁEM I NIE OBCHODZI MNIE WASZE ZDANIE NA TEMAT TEGO PROGRAMU LUB TEMATU.

Coś jeszcze?

00440007007955004297.jpg

Opublikowano

Jasno widzem jesteś? skąd możesz wiedzieć ile ten "KOD" ma linii?

Nie mów mi nad czym mam popracować. Są rzeczy które robie profesjonalnie w VB, RandomWinner był dla odmiany.

Wezmę pod uwage poprawki i dodatki w RandomWinner i mam nadzieje że wtedy nie będziecie sie czepiać o coś co nie ma znaczenia takie coś jak ilość linii bo to bez znaczenia ważne że program działa :)

I dla tych co teraz pewnie będą kolejne błędy wytykać taka mała informacja : WIEM CO ROBIE I NIE WASZA SPRAWA JAK TO ZROBIŁEM I NIE OBCHODZI MNIE WASZE ZDANIE NA TEMAT TEGO PROGRAMU LUB TEMATU.

Coś jeszcze?

Nie jasnowidzem i widać, że jesteś nieobeznany w programowaniu bo: 1. kod jest strasznie chaotyczny, 2. nie wiesz, że kod da się odczytać ponownie - a szczególnie banalnie z języków .NET (polecam poczytać o RE).

Jak wiesz co robisz i nie oczekujesz opinii... to po co ten temat tutaj? ;)

A co do ilości linii... ważna jest... poczytaj trochę o optymalizacji kodu.

9obpmnjr.png

Opublikowano

Nie jasnowidzem i widać, że jesteś nieobeznany w programowaniu bo: 1. kod jest strasznie chaotyczny, 2. nie wiesz, że kod da się odczytać ponownie - a szczególnie banalnie z języków .NET (polecam poczytać o RE).

Jak wiesz co robisz i nie oczekujesz opinii... to po co ten temat tutaj? ;)

Hah...

Skoro można odczytać "KOD" z programu co wiem że można bo nie raz sam otwierałem programy w VB ...

Ale jak już odczytałeś kod to powiedz mi gdzie ty tam widzisz 600 linii?

A pozatym napisałem inforamcje specjalnie dla takich jak ty, jak masz problem z doczytaniem to tutaj okulisty nie znajdziesz.

I powiedziałem już raz i dodam że nie ważne ile linni ma kod i w jaki sposób są one porozmieszczane ważne że program i jego zawartość działa jak należy.

nie lubie sie powtarzać ale tobie niestety musze.

"Jak wiesz co robisz i nie oczekujesz opinii... to po co ten temat tutaj?" Czy ja napisałem że oczekuje opinii? ja napisałem ten temat po to aby zaprezentować ten program wam, nie liczyłem na żadne komentarze i opinie ale jak wy zaczynacie wytykać błędy to ja staram sie żebyście w końcu zrozumieli że to jest BETA i są możliwe tak jak ty to nazwałeś "kod jest strasznie chaotyczny".

A jak nie rozumiesz słowa BETA to do słownika. BETA BETA BETA BETA BETA BETA BETA dla tych co raz nie wystarczy.

Ja nie będe zmieniał w programie i kodzie wszystkiego bo wam sie nie podoba ja ten program zrobiłem dla siebie ale postanowiłem go udostępnić.

Jak sie nie podoba to przecież nie musisz przeglądać tego tematu a tym bardziej pobierać tego programu a ty jeszcze zbędnie komentujesz/odpowiadasz nie rozumiem takich ludzi.

00440007007955004297.jpg

Opublikowano

Hah...

Skoro można odczytać "KOD" z programu co wiem że można bo nie raz sam otwierałem programy w VB ...

Ale jak już odczytałeś kod to powiedz mi gdzie ty tam widzisz 600 linii?

A pozatym napisałem inforamcje specjalnie dla takich jak ty, jak masz problem z doczytaniem to tutaj okulisty nie znajdziesz.

I powiedziałem już raz i dodam że nie ważne ile linni ma kod i w jaki sposób są one porozmieszczane ważne że program i jego zawartość działa jak należy.

nie lubie sie powtarzać ale tobie niestety musze.

"Jak wiesz co robisz i nie oczekujesz opinii... to po co ten temat tutaj?" Czy ja napisałem że oczekuje opinii? ja napisałem ten temat po to aby zaprezentować ten program wam, nie liczyłem na żadne komentarze i opinie ale jak wy zaczynacie wytykać błędy to ja staram sie żebyście w końcu zrozumieli że to jest BETA i są możliwe tak jak ty to nazwałeś "kod jest strasznie chaotyczny".

A jak nie rozumiesz słowa BETA to do słownika. BETA BETA BETA BETA BETA BETA BETA dla tych co raz nie wystarczy.

Ja nie będe zmieniał w programie i kodzie wszystkiego bo wam sie nie podoba ja ten program zrobiłem dla siebie ale postanowiłem go udostępnić.

Jak sie nie podoba to przecież nie musisz przeglądać tego tematu a tym bardziej pobierać tego programu a ty jeszcze zbędnie komentujesz/odpowiadasz nie rozumiem takich ludzi.

I nie zrozumiesz. Nie zamierzam tu tworzyć flame wara, który ty już robisz swoją spiną.

Co z tego że BETA, to nie znaczy że ma być chaotyczny... albo się pisze dobrze, albo źle. A jak dobrze, to program nawet w pre-alpha jest ogarnięty, jedynie może posiadać "niedopatrzenia" lub niezrobione funkcje (np przycisk jest, ale nie ma funkcji dla niego).

Jak nie oczekujesz krytyki, to niżej na forum jest dział download. Podajesz nazwę programu, funkcję i linki do pobrania/skanu bez zbędnej dyskusji. Ten dział jest do oceny i krytykowania projektów użytkowników, nie do szpanowania niedopracowanym programem, oraz nie polega na: "łapcie jakieś coś i cieszcie się, że coś wam dałem".

9obpmnjr.png

Opublikowano

Zgadzam sie z powyższym, i powiem szczerze ze niezla beka z typa, zrobic byle co, wrzucic i sie jeszcze upierac sie ze to jest zajebiste. Pozwolilem sobie, by udowodnic w/w panu, ze jego "program" jest spokojnie do zmieszczenia w 20 linijkach, niestety pod reka mialem tylko visual c#.

rowno 20 linijek, razem z tworzeniem kontrolek.

Pis joł!

PS. "Są rzeczy które robie profesjonalnie w VB" O kurewa, a cusz to takiego ?

Opublikowano

Zgadzam sie z powyższym, i powiem szczerze ze niezla beka z typa, zrobic byle co, wrzucic i sie jeszcze upierac sie ze to jest zajebiste. Pozwolilem sobie, by udowodnic w/w panu, ze jego "program" jest spokojnie do zmieszczenia w 20 linijkach, niestety pod reka mialem tylko visual c#.

Pis joł!

Na upartego można pogrupować chociażby np. kontrolki w linijkę i wyjdzie jeszcze mniej :D

9obpmnjr.png

Opublikowano

Pis joł!

1.Pokaż mi miejsce w którym napisałem że ten program jest zajebisty

2.Zrobiłem aktualizacje tego programu jednak wykrywa w nim wirusa ale jest to prawdopodobnie spowodowane tym że jest tam kod który odpowiada za zapisywanie danych z listy na waszym dysku C:/

Możecie pobierać a nie musicie to od was zależy.

Aktualizacje będą sie stale pojawiać a szczególną uwage zwróce na naprawienie tego problemu z wykrywaniem wirusa, jedyne co teraz mogę wam napisać to, to że robiłem ten program samodzielnie i nie przypominam sobie żebym wrzucał tam wirusy szpiegowskie lub jakieś trojany, ale to czy chcecie go zobaczyć zależy od was, do niczego nie zmuszam żeby potem nie było że zmuszam was do pobierania tego programu :)

Możecie sobie krytykować to co robie albo to co zrobiłem ale niestety, nie obchodzi mnie wasze zdanie :)

I dla jasności to już nie jest wersja BETA tylko 1.0.4

zmienił się nie tylko wygląd tego programu bo są także możliwości zapisywania i wczytywania listy, po kliknięciu na liste u góry wyświetli nam sie ilość dodanych nicków, zablokowałem również dodawanie pustego pola.

I nie róbcie mi spamu takimi gów***i jak to że ten program spokojnie zmieścił by sie w 20 linijkach, bo ja to robie po swojemu.

00440007007955004297.jpg

Opublikowano

Po co zapisywac do pliku na dysku skoro mozna to dodac do my.settings i nie zasmiecac dysku? Facepalm ;D

Hmm, rozumiem ze jak zapisujesz do my.settings to zapisuje sie pod dywanem? Mi sie jednak wydaje, ze tez na dysku.

Opublikowano

No wiem ale to juz nie bedzie w c:/program/dane.txt tylko w danych aplikacji w romaing chyba i mniej wg mnie obciaza kompa bo tak to trzeba ladowac plik do stringa a jak masz w my.settings to tylko dane = my.settings.nazwa a nie trzeba otwierac pliku wg mnie wygodniejsze i praktyczniejsze :)

• 3 tygodnie później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...