Skocz do zawartości
  • Dołącz do społeczności!

👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Panel tylny komputera - wejścia USB

Juniorek321

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, mam takie pytanko do Was czy jest możliwość zakupu panelu tylnego do komputera, by go po prostu wymienić. chodzi mi dokładniej nie o samą obwódkę, obudowę tylko razem z wejściami. po prostu na 6 wejść USB (2 z przodu i 4 z tyłu) mam działające tylko 2, ponieważ pozostałe są wyrwane (nie ważne w jaki sposób, po prostu nie ma ich ^^). albo cały tylny ten panel wejść wszystkich, lub pojedyncze wejścia USB zamontować. i pytanko do was - czy właśnie takie coś jest możliwe - cały panel z wejściami, lub pojedyncze USB. i jaki byłby mniej więcej koszt jeśli jest to możliwe - dzisiaj postanowiłem się dopiero zabrać za naprawę tego dlatego pytam od razu na forum. zależy mi na szybkiej odpowiedzi jeśli mógłbym prosić - dziękuję bardzo wszystkim chętnym do pomocy, pozdro ;)

Dodaję obrazek, żeby było wiadomo o co chodzi ( nie mój komputer, z google).

post-388201-0-27385500-1378499441.jpg

Opublikowano

@UP ekm.

Proponuję ci otworzyć komputer i zobaczyć jak te wyjścia wyglądają. One są częścią płyty głównej więc wymiana ich to odlutowanie i przylutowanie.

Możesz dołożyć sobie portów USB jeśli masz takie wejście wolne na płycie głównej.

O co chodzi z tym programowaniem? Gdy programujesz, uczysz najprawdopodobniej najgłupszą rzecz na świecie, czyli komputer, jak ma coś zrobić.

Opublikowano

Dokładnie tak jak CODER mówi, wejścia to część płyty głównej a nie obudowy. Kup sobie HUB USB najlepiej z własnym zasilaniem, zyskasz wejścia.

Opublikowano

Okej, dzięki za pomoc. Temat można zamknąć, bo już wiem, że wymiana tych wejść to grubsza sprawa, po prostu tak jak polecił @up już zamówiłem sobie jakiś tam rozgałęźnik. To tyle :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...