Skocz do zawartości
  • Dołącz do społeczności!

👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Odszkodowanie za rozcięty łuk brwiowy.

Phoenix.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siema.

Ostatnio na WF wjebałem się głową, w głowę jakiegoś gościa.

Rozciąłem łuk brwiowy, założyli mi 3 szwy.

Teraz pytanie, ile mogę liczyć sobie odszkodowania? Ubezpieczony jestem w szkole.

727881401622271220780.jpeg
Opublikowano

Raczej tak, ale to chyba z rodzicami musisz przyjść, itp, nigdy nie miałem takiej sytuacji, wiesz..

Raczej mam już te 17 lat i takie sprawy mogę załatwić sam.

Jedynie co, to rodzice muszą podpisać mi tam jakieś papierki.

Ale zostawmy sprawy formalne.

Chodzi mi bardziej o to (jeśli ktoś miał taką sytuację), na ile mogę liczyć, ze strony zakładu ubezpieczeniowego.

Opublikowano

Polska to złodzieje dostaniesz może 200-300zł, kumpel miał operacje na rękę i żle mu ją złożyli i ma krzywo łokiec i dostał marne 400zł więc czego u chcieć.

Teraz mój przykład 2 złamane ręce w nadgarstkach 7 tyg w gipsie 300zł :>

Opublikowano

Polska to złodzieje dostaniesz może 200-300zł, kumpel miał operacje na rękę i żle mu ją złożyli i ma krzywo łokiec i dostał marne 400zł więc czego u chcieć.

Niestety, również podam przykład:

Kumpel złamał palec u ręki, natomiast mógł normalnie pisać, grać na WF, biegać, jeździć na rowerze etc.. i dostał 150 zł.

A później złamał sobie palec u nogi, kilka tyg w gipsie, nie chodził, leżał w łóżku, za dużo robić nie mógł - też 150. Masakra...

Serio twierdzisz, że mogę dostać 200-300? Bo wydaję mi się, że to za dużo (znając polskie realia).

Opublikowano

150zł powinieneś dostać. Warto też wiedzieć, że o ubezpieczenie możesz ubiegać się pod koniec leczenia (a im dłużej się 'leczysz' tym więcej dostaniesz hajsu).

graphic.png

i7-6700K l MSI GTX 1080 X l 2x8GB 3000MHz l MSI Z170A l SSD HyperX 240GB

Opublikowano

A co na GTA pewnie chcesz? xD

Jak ja złamałem kostke to dostałem równe 250 zł ;f

ExTibia- without rang .. ; s ;s;s;s;s;s;s;s;s;s;;s;s;s

Opublikowano

A co na GTA pewnie chcesz? xD

Jak ja złamałem kostke to dostałem równe 250 zł ;f

Niestety, pierwsze musiałbym nazbierać na lepszy sprzęt :D

Sądzę (z subiektywnej opinii), że powinienem dostać 100-150 zł.

Czy mógłby ktoś potwierdzić (miał podobnie) taką kwotę?

Opublikowano

Jak ktoś wyżej napisał, przeciągaj leczenie to więcej dostaniesz. Z łukiem będzie trudno, nie radze go narażać na zakażenie czy coś xD Ale spokojnie możesz poprosić lekarza prywatnego żeby ci dał zaświadczenie o długim leczeniu. Wyciągniesz może te 3 stówki ;x

21515.jpg

Opublikowano

Ja za wieloodłamowe złamanie rzepki + rehabilitacja + p[rzeciągałem to dostałem 4.7tysiąca. ; ) Za łuk brwiowy możesz dostać maksymalnie 200-300. To nic poważnego.

73685633822473628956.png

Opublikowano

Brat za złamany obojczyk dostał 600 zł. Myślę, że 150 zł to w Twoim przypadku max.

Mogłeś się bardziej postarać. :D

Opublikowano

Siema.

Ostatnio na WF wjebałem się głową, w głowę jakiegoś gościa.

Rozciąłem łuk brwiowy, założyli mi 3 szwy.

Teraz pytanie, ile mogę liczyć sobie odszkodowania? Ubezpieczony jestem w szkole.

Gościu mam to samo, ale lewy rozcięty łuk brwiowy :D mam blizne ale to 2-3 lata temu sie wyjebałem w pociągu i se rozciąłem. Dostałem 500 zł odszkodowania z pociągu ( bo nie mieli apteczek itd. musiałem se czymś głowę zaopatrzyć (prześcieradlem z pociągu) i czekałem aż przyjade do mojego miasta i do szpitala) Ze szkoły dostałem 105 zł. Wiec razem dostalem 605 zł. Ty dostaniesz te 105 zł bo ze szkoły. Najlepiej w pociągu se cos złamać itd. bo więcej hajsu się dostanie :)

Opublikowano

Gościu mam to samo, ale lewy rozcięty łuk brwiowy :D mam blizne ale to 2-3 lata temu sie wyjebałem w pociągu i se rozciąłem. Dostałem 500 zł odszkodowania z pociągu ( bo nie mieli apteczek itd. musiałem se czymś głowę zaopatrzyć (prześcieradlem z pociągu) i czekałem aż przyjade do mojego miasta i do szpitala) Ze szkoły dostałem 105 zł. Wiec razem dostalem 605 zł. Ty dostaniesz te 105 zł bo ze szkoły. Najlepiej w pociągu se cos złamać itd. bo więcej hajsu się dostanie :)

Też lewy łuk mam rozwalony :D

No nic, dzięki za odp. Byłem dziś u lekarza, dali mi skierowanie na przyszły tydzień do chirurga na ściągnięcie szwów (wychodzi na to, że miałem ok. 2 tyg szwy :D).

Opublikowano

To przyjdź na ściągnięcie później argumentując to załóżmy ważną sprawą w urzędzie. On ci da zamiast np. 2 tygodnie to 3, zarabiasz troche więcej automatycznie :)

21515.jpg

Opublikowano

To przyjdź na ściągnięcie później argumentując to załóżmy ważną sprawą w urzędzie. On ci da zamiast np. 2 tygodnie to 3, zarabiasz troche więcej automatycznie :)

Będę to przedłużał najdłużej jak się tylko da :D

Opublikowano

Też lewy łuk mam rozwalony :D

No nic, dzięki za odp. Byłem dziś u lekarza, dali mi skierowanie na przyszły tydzień do chirurga na ściągnięcie szwów (wychodzi na to, że miałem ok. 2 tyg szwy :D).

mi trochę po 2-3 latach ta blizna zbladła. Gorsze było to, że jak mi dali szwy to musieli mi zgolić kawałek brwi... Też z ok. 2 tyg miałem. Ale odrazu poszłem na drugi dzień po odszkodowanie ze szkoły i czekałem z miesiąc na odszkodowanie z pociagu :D I powiedz ile dostaniesz, ja dostałem 105 tylko ze szkoły.

Opublikowano

mi trochę po 2-3 latach ta blizna zbladła. Gorsze było to, że jak mi dali szwy to musieli mi zgolić kawałek brwi... Też z ok. 2 tyg miałem. Ale odrazu poszłem na drugi dzień po odszkodowanie ze szkoły i czekałem z miesiąc na odszkodowanie z pociagu :D I powiedz ile dostaniesz, ja dostałem 105 tylko ze szkoły.

Również dostałem golarką po oczach :D Na szczęście tylko troszkę.

Spoko, odezwę się jak tylko dostanę info, choć po formularz ubezpieczenia będę szedł w pierwszym tyg. października, gdyż moja szkoła nie ma wypisanych formularzy na nowy rok szkolny - masakra. :D

Opublikowano

Hahaha te sumy co piszecie, złamalem nadgarstek 4 tygodnie w gipsie 2 miesiące w stabilizatorze przez następne 2 miesiące nic nie mogłem z nią robic, rechabilitacja, jeszcze wcześniej jakieś zabiegi (lasery i inny shit) i jest nie zrośnięta. Nigdy mi się nie zrośnie, całe szczęście, że nie boli... Odszkodowanie: 140 zł.

Opublikowano

Hahaha te sumy co piszecie, złamalem nadgarstek 4 tygodnie w gipsie 2 miesiące w stabilizatorze przez następne 2 miesiące nic nie mogłem z nią robic, rechabilitacja, jeszcze wcześniej jakieś zabiegi (lasery i inny shit) i jest nie zrośnięta. Nigdy mi się nie zrośnie, całe szczęście, że nie boli... Odszkodowanie: 140 zł.

Z nią to znaczy z kim ? :D Jeśli chodzi o to to masz jeszcze do dyspozycji drugą rękę więc działaj :P Jednoręki bandyta.

Opublikowano

Ahahahaha, ja za złamane żebro dostałem ledwo 250zł z ubezpieczenia szkolnego . Czyli? Stawki ubezpieczenia szkolnego są śmieszne ....

Więcej będziesz latał z papierami niż dostaniesz tej kasy.

9368_gold.png

Opublikowano

Za wybity palec dostałem 150zł xD

5 Miesiące temu skręciłem kolano ( było stłuczone , naderwane mięśnie i wgl , rzepke mam zerwaną do teraz i dostałem 2100zł , leczenie miałem ok. 4 miesięcy , stykło na nowy rower :)

JrCU7.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...