Skocz do zawartości
  • Dołącz do społeczności!

👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[ Dłuuugi Problem] wyłączanie komputera

maniula13t

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam od jakiś 4 miesiecy mam wielki problem z komputerem kiedy gram lub oglądam filmy komputer nie wiem czemu się czasem wyłącza co mnie juz denerwuje, lecz dobra te chwile przezyje największym utrapieniem dla mojego komputera są gry ONLINE typu : CS,LOL komputer doslownie co 10 minut sie wyłącze czytalem setki poradników robilem formaty czyscilem rejestry, defragmentacje robilem... skanowałem nadzorowałem temperatury które sa NORMALNE wręcz nawet w miare niskie, nie wiem co się z nim dzieje, jakieś 2 tygdnie temu wyjąłem go z "półki na komputer" z biurka i aż do ostatnich 3 dni było ok nie wyłączał się aż w koncu znowu mi to robi doslownie co chwile wręcz bardziej niż wcześniej.... ogolnie myslalemn że to wina kurzu którego troche w nim mam ale nie jest go aż tak wiele... a nie mogę go otwierać gdyż mam plomby a komputer ma dalej gwarancje mam go 2 lata a gwarancja jest na 3 albo 5... więc szkoda mi żeby ona przepadła, a nie chce go oddawac do serwisu gdyż teraz mam taki okres że nadmiernie potrzebuje go do pisania prac...

Już nie wiem co mam z nim zrobić moj system WIn 7 sevenity 64b

prosze oto parametry mojego komputera :

Karta wideo AMD Radeon HD 5450

DirectX 4.09.00.0904 (DirectX 9.0c)
Procesor AMD Athlon II X2 240 Processor, 2800 MHz

średnia temperatura procesora 40*C

W EVEREŚCIE nie mogę znaleźć informacji co do zasilacza jeżeli sa potrzebne proszę o dokladnie polozenie gdzie znajdę te dane/

Proszę o pomoc Odwdzięczę się.

sygnatura niezgodna z regulaminem forum mpc rozdział II pkt. 7

Opublikowano

żeby znaleźć dane o zasilaczu musisz otworzyć obudowę. innej drogi nie ma. gwarancja za to ci nie przepadnie bo nic nie zmieniałeś ani nic sam specjalnie nie psujesz.

Opublikowano

skoro śrubki sa zaplombowane to chyba znaczy własnie że nie powinienem go otwierac gdyż gwarancja przepadnie, chociażby tak mi sie zdaje.

Opublikowano

Skoro masz plomby to jest to na 101% wina zasilacza bo w gotowcach nie daje się dobrych zasilaczy :(

CPU : Intel i5 4670k //  GPU : Gigabyte 270x Windforce3X // PSU : Ocz Fatal1ty550w  // CASE :  Regnum L50  // MOBO : B85-G43  // RAM : 8GB DDR3  HDD : Seagate 1 TB , Samsung 1 TB     

Opublikowano

cholera, więc co ja z tym wszystkim mogę zrobić, w sumie zasilacz nie chodzi jakoś podejrzanie jest cichu powietrze pompuje też całkiem sprawie z tego co widze syfu za duzego w nim nie ma... czego nie wykluczam że to jego wina.. eh

Opublikowano

specialnie po to poszukałem papierów, kompuetra i widnieje tam wiadomość że nie powinenem tego zrywać gdyż wtedy zerwe umowe, a na plombie widnieje napis "TEGO NIE ZRYWAĆ!!"

Opublikowano

No to co? Nic sie nie popsuje, a mam prawie 100% pewności, że to wina zasilacza, którego i tak trzeba wymienić. Zresztą potem możesz te plomby przykleić.

Chcesz mieć darmową uługe montażu/wysyłkę na morele.net albo techplanet.pl? Wejdź tu!

Opublikowano

Tak jak powiedział @Double UP Plomby można przykleić a jeżeli zasilacz pozostałe podzespoły to będzie lipa.

76561198122231440.png

Opublikowano

Tak, mieliście racje Komputer moża otwierac zadzwoniłem tam do nich w celu przeczyszczenia jest to całkiem zgodne, poźniej podam wam modle zasilacza, gdyż na razie go nie otwieram i jadę po sprężone powietrze, bo jak przyjrzałem sie dokladnie to wentylator zasilacza i wentylator procesora są w stanie tragicznym chyba z 3 cm warstwa syfu tka samo na karcie graficznej, aha i oriętuje się ktoś w cenach Pastki do procesora ( gdyż raczej już się zużyła) i jakiegoś najzwyklejszego sprężonego powietrza?

Opublikowano

Pasta ok. 25zł np. MX-4 , a sprężone powietrze kosztuje ok. 15-20zł

CPU : Intel i5 4670k //  GPU : Gigabyte 270x Windforce3X // PSU : Ocz Fatal1ty550w  // CASE :  Regnum L50  // MOBO : B85-G43  // RAM : 8GB DDR3  HDD : Seagate 1 TB , Samsung 1 TB     

Opublikowano

Tak więc tak, Kupiłem Paste, powietrze zrobiłem co trzeba, i jak narazie komputer Katuje 3 godziny i po wyłączaniu się ani śladu zobaczymy jak będzie dalej ale jak narazie trzymam kciuki żeby było jak jest :D, dziekuje za pomoc każdemu kto się wypowiedział macie "Lubie to" Temat do zamknięcia

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...