Skocz do zawartości
  • Dołącz do społeczności!

👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Terraria] Jak zdobyć dobre przedmioty w pierwszą noc?

Freez^

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam . Dzisiaj Wam pokażę jak zdobyć dobre przedmioty w Terrari już w pierwszej nocy . Oczywiście nie każdemu może się to udać , ale na pewno znajdą się tacy ,którzy temu podołają . Tutorial został stworzony z myślą o początkujących graczach .
Zaczynamy !

>Pierwszą rzeczą jaką musimy zrobić to pozyskać drewno , najlepiej 80+ sztuk , nigdy za wiele .

>Następnym krokiem jest odnalezienie jaskini w której możemy zejść do podziemi , nie radzę iść do biomów typu "Starego Corruption" czy też "Ice Biome" , potworki są tam zbyt wymagające .

Gdy znajdziemy się w podziemiach szukamy skrzynek ,a w nich dość rzadkiego przedmiotu Suspicious Looking Eye

PODPOWIEDŹ! Suspicious Looking Eye można zrobić z 6x Lens ,który wypada z Demon Eye (Oczy latające w nocy) przy Demon Altair (w Corruption) . Jeżeli już mamy Suspicious Eye , wydostajemy się na powierzchnię , robimy Work Bench ( potrzebne drewno)> Furnance ( Stone ) > Anvil (Iron , Lead ) i robimy uzbrojenie jeżeli nas na to stać . Ja osobiście nie miałem żadnego uzbrojenia gdy walczyłem z Eye of Cthulu . A więc , gdy mamy oko musimy wiedzieć parę rzeczy :

- Jeżeli grasz na serwerze , BOSS'a może przywołać tylko Admin serwera (chyba ,że Ci nadał wcześniej takie prawa) w przeciwnym razie po użyciu itemu (np. Suspicious Looking Eye) BOSS się nie pojawi ,a item zniknie :(

- Jest to BOSS rangi "Full Boss" z którego wypadają Crimtane Ore (Rangą takie same jak Demonite Ore) które , tak samo jak ich poprzednicy (demonite) mogą kopać Hellstone .

- Wystarczy mieć Throwing Knives , Shurikens , Grenades i parę potek na wszelki wypadek , nie jest on wymagającym bossem .

UWAGA! Granaty zadają duże obrażenia , zatem należy rzucać je precyzyjnie żebysmy my nie otrzymywali obrażeń w czasie wybuchu . Nie zalecam ich używania gdy nie mamy areny i biegamy najzwyczajniej po ziemi .

Jedyną ważną rzeczą ,która się Wam przyda , to Wood Platform .

Poradnikj_nseaswn.jpg

Zróbcię taką "arenę" żeby w razie szarży Cthulhu można było jej uniknąć .

Cóż , czas zatem na Crafting ! Jak je zrobić i gdzie .

Otóż , tak jak wspomniałem , Suspicious Looking Eye

Można mieć na 2 sposoby . 1 Drop ze skrzynek , 2 crafting .

A więc Crafting , gdzie i z czego . Proszę spojrzeć na obrazek.

Legendajp_nswpppq.jpg

Numer 1. Brain of Cuthulhu - Można zrobić z 15 Vertebrae ,które są widoczne pod numerem 4.

Numer 2. Lens , czyli to co nas interesuje . Lens wypada z Demon Eye ,które pojawiają się tylko w nocy .

UWAGA! Żeby stworzyć Eye of Cthulhu ,wystarczy mieć 6x Lens .

Numer 3. Demon Altair - Można go znaleźć w podziemiach w Biomie (w sąsiadujących biomach również) Corruption , jest to charakterystyczny Biom cechujący się dominantą koloru czerwonego . Nie sposób go nie rozpoznać.

Numer 4. Vertebrae - Przedmiot ,który wypada z potworów pochodzących z Corruption .

Chciałbym dodać ,że poradnik ten jest w celu pokazaniu graczom iż można tych rzeczy dokonać przed pierwszą nocą (ok 12min od początku gry) . Wymienione powyżej kroki mogą być modelowane przez Was , graczy . Nikt nie narzuca Wam czyiś zasad . Pozdrawiam ! Mam nadzieję ,że choć troszeczkę się przydałem . W razie jakiś problemów , proszę pisać w temacie , postaram się odpowiedzieć na każde pytanie związanie z Terrarią .

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Da się spokojnie ^^ Nie trzeba mieć dzidy(chodź było by dobrze), a z łukiem idzie to zrobić, tylko trzeba się postarać. Inna sprawa że z 3 pierwszych serc które rozbijesz powinna ci wylecieć chodź jedna dzida którą idzie zabić tego bossa bardzo łatwo ;)

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png

• 2 tygodnie później...
  • 6 miesięcy temu...
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano

1. Nie ma czegoś takiego jak full boss.

2. To, czy dropnie crimtane ore, czy demonite ore zależy od tego, jaki biom występuje na świecie, na którym ubijamy bossa. Poza tym, żeby zrobić zbroję potrzeba jeszcze tissue samples albo shadow scales z kolejnego, trudniejszego bossa.

• Aive zmienił(a) tytuł na [Terraria] Jak zdobyć dobre przedmioty w pierwszą noc?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...