Skocz do zawartości
  • Dołącz do społeczności!

👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Main Katarina ?

kuba93p3

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemka.
Czy opłaca się mainować katę ?
Czy jest banowana na rankedach ? (W diamentach ,goldach)
Czy macie dla mnie jakieś wskazówki dotyczące niej ? Jaki item jest dla niej dobry , czy znacie jakieś cobo na niej ?
Jakieś przydatne tricki ? Od znajomego się dowiedziałem o tricku z wardem ,dzięki któremu mogę fajnie uciec albo kogoś złapać ,ale czy oprócz tego jest jeszcze jakaś sztuczka fajna na niej ?
Kogo kontruje ?
Kto kotntruje ją i jak ?
Wiem ,że jest tego wiele ,ale jeżeli ktoś zna odpowiedź choćby na jedno pytanie to proszę pisać :)

Opublikowano

z e możesz tepać się do championów potworów minionów jak już napisałeś do wardów

oraz do nw jak to określić temmo grzybów jarvana flagi heime wieżyczek

combo najlepsze jest chyba takie (ja tak robie)

team fight 5 vs 5 wbij na kogoś kogo zabijesz na 100% z 1 combo = q e w r jak się skończy robić ulti to masz odrazu w jak zabijesz osobe to masz wszystkie skille oprócz ulti tak więc skaczesz na kogo innego q e w jak zabijesz to znowu q e w i juz możesz mieć r nw czy zrozumiałeś xdd

do counterów to każdy kto ma jakiś stun rozpro albo coś co Ci przerwie ulta tak więc jak masz kogoś takiego na lini np hmm... fizzy (na niego nie lubie grać jak gram katą )

jak uzyje ulti tepnij się tak żebyś nie złapał i możesz na ludzie użyć combo . to jest przykład bo fizzy moze fajnie uciec na tej jeb*nej tyczce że mu nic prawie no zrobisz .

Opublikowano

Sądzę, że warto ją mainować. Banowana jest bardzo rzadko. Kontruje postacie opierające swój dmg lub całe kombo na jakimś skillshocie (ze względu na możliwość uniku z E) m.in. Lux, Nidalkę, Morganę, Zyrę, natomiast jest kontrowana przez te postacie, które potrafią jej przerwać ultimate'a m.in. Diana, Ahri, Ap trist, Liss, Malza

Opublikowano

Myślę, że to fajna postać, ale nie wiem czy na maina, bo jednak każde cc lepsze niż slow tak naprawdę niszczy kacie ulta. Z tego względu jest bardzo sytuacyjna. Generalnie kate kontrują postacie mobilne z jakąś mechaniką przerwania jej ulta, bądź stankowane, a kontruje ona wszystkie papiery bez cc i escape. Co do buildu, do robisz sobie najlepiej hextech gunblade (spellvamp, leczysz się jak głupi ^^), sorce obowiązkowo, rabadon, liandry, rylai, void, abyssal, zhonya... zależy od sytuacji. Bierzesz to, czego potrzebujesz na enemy team.

LoL Platinum noob | osu! #39k | http://youtube.com/user/DelterYT

Opublikowano

Moze powiem tak. Ostatnio pare razy gralem katarina i dosc czesto przegrywalem. Po kazdej grze pytalem sie ludzi czy oni sa dobrzy czy poprostu ja gram slabo. Oczywiscie zdarzylo mii sie zagrac slabo ale wiekszosc mowila ze katarina nie jest dobrym wyborem ze wzgledu na latwe przerwanie ulta i latwo ja zabic na poczatku.

Ja jednak mysle ze warto ja piciowac na rankedach pod warunkiem ze katarina bedzie ostatnia w lobby i nie bedzie w teamie za duzo osob ktore moga przerwac jej ulta. Zadaje na prawde mase dmg i dziala podobnie jak mr yi przer reworkiem :) maszynka do zabijania w tf-ach

u1lc.png
Opublikowano

Na low lvly jest dobra. Jednak na Silver I+ ludzie wiedzą co to cc. Kontruje ją praktycznie każdy najmniejszy cc od podrzucenia przez taunty do stunów.

Nie polecam na wyżej niż Silver I

Opublikowano

Kata jest silna tylko przy odpowiedniej kompozycji twojej drużyny, do soloQ jest słabym pickiem, no chyba że poniżej golda.

czwartkowy posmak w ustach przypomina
że nie ma sensu owijać w bawełnę
zmarzniętego truchła

przez latarnię ktoś przerzucił sznur
cumuje statek w bezpieczną przystań

czuję jak na skroniach zasycha sól
...

Opublikowano

Jeśli team ma samo CC to wiesz mi ciężko będzie tobie jakiś dmg z ulta zrobić . Przeważnie jak gram kimś ze stunem to czekam na katariny ult ona wbija a tu bum i po ulcie :) Jeśli żadnego cc to przyjemnie się nią gra :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...