Skocz do zawartości
  • Dołącz do społeczności!

👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[WOS] Jak zrobić prasówkę? :C

.old

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siema. Dzisiaj będę pierwszy raz pisał prasówkę i nie wiem jak ją zrobić. Co prawda mam coś napisane w zeszycie "imie i nazwisko autora art, tytuł art, tytuł gaz, rok i strona". Częściowo wiem, że trzeba przepisać tekst, czyli jakiś artykuł np.

XIII Świa­to­wy Szczyt No­bli­stów za­koń­czył się po po­łu­dniu w War­sza­wie. W oświad­cze­niu lau­re­aci Po­ko­jo­wej Na­gro­dy Nobla we­zwa­li do cał­ko­wi­te­go za­ka­zu uży­cia broni ją­dro­wej i ogra­ni­cze­nia wy­dat­ków na zbro­je­nia. We­dług nich czas prze­ło­żyć słowa na czyny.

(jak coś z onetu)

I po przepisaniu coś jeszcze trzeba zrobić? Czy może trzeba to zupełnie inaczej zrobić.. Nie rozumiem po prostu :P Mam do napisania 3 prasówki dzisiaj, więc pomocy potrzebuje jak najszybciej :)

Od dnia 1.11.2013r. 14:17 zobaczono moje posty licznik-56-90712-stat.png razy ;)

Opublikowano

Piszesz najpierw tytuł, pogrubioną czcionką, ma się wyróżniać.

Potem krótki opis , najważniejsze fakty z wydarzenia.

Dodajesz zdjęcie. Może ono być z boku opisu albo w środku itp.

W prasówce chodzi o napisanie dajmy na to z 6 wydarzeń które były najważniejsze wg Ciebie w danym dniu.

Prasówka wygląda ciekawie jak ma właśnie zdjęcia, jakieś fajne ciekawostki, itp.

Opublikowano

Dzięki za info ;) A prasówka to może być to, co podałem w pierwszym poście w cytacie?

Edit: Napisałem jakiś tekst z gazety i to wszystko? Wiem, że trzeba jeszcze źródło dopisać ale oprócz tego coś?

Od dnia 1.11.2013r. 14:17 zobaczono moje posty licznik-56-90712-stat.png razy ;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...