Skocz do zawartości
  • Dołącz do społeczności!

👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Lekcje programowania Obiektowego prowadzone przez Microsoft

CODER_BEST

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Już 17.03.2014r startuje 3 kurs prowadzony przez Microsoft. 

Pod tym linkiem więcej informacji ;)

To jest ukryta treść, proszę

Tutaj treść emaila

Witajcie,

Już 17 marca, w godzinach 18:00-20:00 odbędzie się pierwsza lekcja nowego kursu online „Tworzenie aplikacji Windows”. Podczas kolejnych  lekcji w ramach kursu uczestnicy otrzymają porcję wiedzy z następujących zagadnień:

-Project Siena
-Windows App Studio
-Construct i tworzenie gier 2D

Prowadzący: Karol Żak, Technical Evangelist w Microsoft Polska

Rejestracja na kurs możliwa jest 

. Pod tym linkiem znajdziecie tez daty kolejnych lekcji wraz z linkami.

WAŻNE! Wszystkim uczestnikom kursu, którzy w wyznaczonym przez prowadzącego terminie stworzą i opublikują 1 aplikację na system Windows lub Windows Phone zostaną wydane certyfikaty ukończenia powyższego kursu.

Wymogiem skorzystania z kursu jest zarejestrowanie się w programie DreamSpark oraz pobranie na swój komputer 

2013 w dowolnej wersji. Zapotrzebowanie na darmowe kody rejestracyjne do programu DreamSpark można zgłaszać pisząc na adres 
[email protected]

Pozdrawiam,

Agata Dudar

Academic Program Manager

Microsoft Polska

1. Link do pierwszej lekcji

Najpierw klikamy accept terms and install client a dopiero potem pobieramy (kilkamy) join meeting ;)

Lista obecności pojawi się dopiero kiedy kurs się rozpocznie. Pojawia się ona na każdym spotkaniu online.

Wszystko co związane z poprzednimi kursami znajdziecie w spoilerze ;)

@@@@@@@@@@@@@@@@@

Po Pierwszej lekcji ;)

Pierwsza lekcja Programowania obiektowego za nami. Spodziewałem się jakiejś pracy domowej, lecz nic takiego się nie pojawiło, co nie znaczy, że się nie pojawi. 

Wszystkie materiały z tej części kursu będą znajdować się w tym folderze na skydrive

Folder:

W tym miejscu zawsze będę umieszczał link do aktualnej lekcji, pojawi się on wtedy, kiedy ja go otrzymam na email więc albo dzień przed lub tego samego dnia, kiedy odbywa się lekcja, jeśli wypełniliście listę obecności przynajmniej raz link znajdziecie na swoim email'u 

Link do Lekcji: START 18:00  

Lista obecności: -//-

@@@@@@@@@@@@@@@@@

Tutaj krótkie wyjaśnienie co to wgl jest itd....

Cześć

Od początku tego roku Microsoft prowadzi lekcje Online z nauki programowania w języku C# wszystko podzielone jest na 4 lekcje. Na razie pierwsze 4 już były i były to ogólne pojęcia z C# jakieś prace domowe i tak dalej.... Wszystko online na żywo oczywiście. 

Jakieś profity??? Oczywiście, że tak oprócz zdobytej wiedzy, która jest przekazywana (w pierwszej części) przez Pana Rafała Czupryńskiego na koniec kursu (cz. 1) dostaliśmy dostęp do Dream Sparka Premium cały soft Microsoftu za darmo. 

Od 4 listopada startuje kolejna część będzie prowadzona przez kogoś innego. Będą to zagadnienia również związane z C# i programowaniem obiektowym w tym języku. 

Naprawdę warto spróbować swoich sił i czegoś nowego się nauczyć. :)

Wklejam treść email przesłanego do uczestników poprzedniej części

Jeśli chodzi o link to wstawię go tutaj jak tylko go dostanę, musimy mieć tylko zainstalowaną javę a z linku pobieramy plik, który uruchamiamy i automatycznie otworzy nam się okienko z lekcją w okienku widzimy pulpit nauczyciela i oczywiście słuchamy, dostępny jest też chat.

Wszystko prowadzone jest w języku polskim

-------------------------------------

Tutaj zamieszczam również link do folderu na skydrive gdzie znajdziecie wszystkie 4 poprzednie lekcje razem z nagraniami, prezentacjami i pracami domowymi. Oczywiście nie wysyłajcie już ich bo termin minął, ale można się trochę z tym wszystkim zapoznać aby na przyszłych lekcjach mieć trochę pojęcia o tym jeśli ktoś c# nie umie i dopiero zaczyna się go uczyć 

O co chodzi z tym programowaniem? Gdy programujesz, uczysz najprawdopodobniej najgłupszą rzecz na świecie, czyli komputer, jak ma coś zrobić.

• Odpowiedzi 163
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Dość ciekawe. Parę pytań, w jakim wieku muszą być uczestnicy kursu, bo u mnie w techbazie informatycznej było by to coś ciekawego, a nie ukrywając, kuzyn zachęcał mnie gorąco do C# bo sam jest programistą w owym języku ;).

1390144171-U592769.png

3x ExModerator Minecraft | ExModerator Battlefield | ExMentor | 2x Ex MPC Media Team | Gold Member | MPC Coders Team | ExMPC Modder | Combat Arms Private

Opublikowano

Mączka ja też jestem z technikum bo chyba to miałeś na myśli bo w gim chyba nie ma profili informatycznych :P ( ja 3klasa tech) i może w tym brać udział każdy kto tylko chce.

Oczywiście na każdej lekcji jest sprawdzana lista obecności jest to na zasadzie takiej, że dostajemy Linka do pliku gdzie wpisujemy swoje dane. :) I na koniec lekcji bądź kolejnego dnia na podanym linku pojawia się zawsze praca domowa + prezentacja umawiana na poprzedniej lekcji.

# Wiek nie ma znaczenia, przynajmniej nie widziałem żadnych ograniczeń.

O co chodzi z tym programowaniem? Gdy programujesz, uczysz najprawdopodobniej najgłupszą rzecz na świecie, czyli komputer, jak ma coś zrobić.

Opublikowano

Ale sie podjarałem xD. Daj jakieś info na pw jutro zagada się do kolesia od UTK albo SO ;3. Bo pierwsza klasa i tylko te 2 przedmioty zawodowe :/

1390144171-U592769.png

3x ExModerator Minecraft | ExModerator Battlefield | ExMentor | 2x Ex MPC Media Team | Gold Member | MPC Coders Team | ExMPC Modder | Combat Arms Private

Opublikowano

Tak dla ścisłości bo niektórzy mają wątpliwości xD

Wszystko jest w języku polskim.

Opublikowano
Opublikowano

No po 4 lekcjach, które już były można się czegoś nauczyć :) Zawsze coś.... Przydaje się do matematyki niby proste programy ale już nie trzeba rozpisywać tylko raz tworzymy wzór pobieramy cyfry i gotowe. Ja robiłem to z php żeby na klasówkach móc używać a teraz w c# na Windows Phone :D i na telefon xD

I ważne też jest to jak jest to tłumaczone a jak na razie było bardzo przejrzyście i nie było problemu żeby czegoś nie rozumieć :)

Opublikowano

A gdzie sie mozna zapisac na kolejna edycje?

/ GA-970A-UD3 / FX-6300 / Sapphire Xtreme 5830 / OCZ ZS 550W / Brutus M23 /

| MPC Coders Team | MPC Gold Member | C#, C++, PHP, (N)ASM, AutoIT, Python, Java |

Opublikowano

Nie ma jako takich zapisów.

Ja wstawię link tutaj jak tylko go otrzymam i zrobię krótki tut jak dołączyć do spotkania online, nigdzie nie trzeba się rejestrować :)

Opublikowano

Mam takie pytanie. Można jakoś po lekcjach online obejrzeć jeszcze raz??

Jest tutaj taka sytuacja, że mam internet z limtem ...

Tak zobacz na link który podałem do poprzedniej serii lekcji który jest na samym końcu pierwszego postu: sdrv.ms/14L52k8

jeśli wejdziesz w jakąś lekcję w każdej jest prezentacja jak i nagranie całej lekcji, którą można sobie obejrzeć :)

Opublikowano

Zaraz... to jak bez rejestracji wiedzą komu mieli wysłać dream sparka?

/ GA-970A-UD3 / FX-6300 / Sapphire Xtreme 5830 / OCZ ZS 550W / Brutus M23 /

| MPC Coders Team | MPC Gold Member | C#, C++, PHP, (N)ASM, AutoIT, Python, Java |

Opublikowano

Zaraz... to jak bez rejestracji wiedzą komu mieli wysłać dream sparka?

Jak już wspomniałem jest lista obecności... Wysyłali tylko tym osobom, które były na liście co najmniej 3 razy z 4 lekcji z tego co się orientuję :)

Ja byłem właśnie na 3 lekcjach i dostałem. W liście wpisujesz imię, nazwisko, szkołę, email i miasto.

Opublikowano

Oni przed lekcją informują kiedy i o której lekcja?

Kiedy i o której to wszystko jest już tam napisane. Trzeba czekać na link do pliku aby móc dołączyć do lekcji... Wszystko jest opisane w temacie naprawdę czy ciężko przeczytać wszystko żeby potem nie zadawać nie potrzebnych pytań?

Opublikowano

Kiedy i o której to wszystko jest już tam napisane. Trzeba czekać na link do pliku aby móc dołączyć do lekcji... Wszystko jest opisane w temacie naprawdę czy ciężko przeczytać wszystko żeby potem nie zadawać nie potrzebnych pytań?

Nadal nie widzę odpowiedzi na moje pytanie w pierwszym poście, po za tym byłem zapisany do poprzedniej tury po 3 lekcji, więc nie wiem jak to dokładnie działa szczególnie, że mój nauczyciel po za udostępnieniem mi kodu do dreamsparka niczego więcej nie zrobił.

Opublikowano

Nadal nie widzę odpowiedzi na moje pytanie w pierwszym poście, po za tym byłem zapisany do poprzedniej tury po 3 lekcji, więc nie wiem jak to dokładnie działa szczególnie, że mój nauczyciel po za udostępnieniem mi kodu do dreamsparka niczego więcej nie zrobił.

Napisałem ci w swoim poprzednim poście :P przecież.

Skoro byłeś zapisany na lekcje to chyba wiesz o co chodzi no bo nie rozumiem? Nauczyciel powinien dostać linka i dać go wam wystarczyło raz się wpisać na listę żeby dostawać kolejne linki do lekcji :)

A co do postu numer 1:

Wszystko z pierwszego postu skopiowałem :)

Opublikowano

Mączka ja też jestem z technikum bo chyba to miałeś na myśli bo w gim chyba nie ma profili informatycznych :P ( ja 3klasa tech) i może w tym brać udział każdy kto tylko chce.

Oczywiście na każdej lekcji jest sprawdzana lista obecności jest to na zasadzie takiej, że dostajemy Linka do pliku gdzie wpisujemy swoje dane. :) I na koniec lekcji bądź kolejnego dnia na podanym linku pojawia się zawsze praca domowa + prezentacja umawiana na poprzedniej lekcji.

# Wiek nie ma znaczenia, przynajmniej nie widziałem żadnych ograniczeń.

W gimbazie są profile matematyczno-informatyczne ;)

Sam chodziłem.

A co do lekcji to nie wiedziałem, że takowe istnieją. Wpadnę na następny "sezon" :D Może się czegoś nauczę.

HB5fLf7.png

Opublikowano

Od początku tego roku ? I tylko 4 lekcje były ? Na pewno nie było więcej ?

Można prosić o oficjalny link do tej akcji na stronie MS ?

Aha no i jak można było się na to zapisać od początku roku ? Gdzie ?

Czekam na dalsze informacje (:

Opublikowano

Nasz nauczyciel dostał linka od jakiegoś znajomego z MS i dał nam info że coś takiego jest organizowane nie mam pojęcia czy na jakiejś stronie coś jest o tym wspomniane raczej nie ma nic takiego.

4 lekcje od początku roku???

- wystartowało jakoś w połowie września

- eksperymentalnie żeby zobaczyć jakie będzie zainteresowanie i było po jednej lekcji tygodniowo chyba byłą przerwa 2tyg między 1 a drugą. Teraz jest już rozpisane dokładnie kiedy będą lekcje.

Nie, nie ma innych kursów prowadzone jest na razie tylko dla c# może w przyszłości polecą z czymś nowym.

Gdzie można się zapisać

LUDZIE KUŹWA CZYTAJCIE TEMAT MILION RAZY NIE BĘDĘ PISAŁ TEGO SAMEGO> CHCECIE PROGRAMOWAĆ? PRZECZYTAJCIE WSZYSTKIE POSTY W TYM TEMACIE ŁĄCZNIE Z CAŁYM PIERWSZYM POSTEM.....

JEŚLI KTO MA JAKIEŚ WĄTPLIWOŚCI TO NA KOŃCU PIERWSZEGO POSTA JEST LINK DO LEKCJI, KTÓRE JUŻ BYŁY

Opublikowano

Oo bardzo ciekawa inicjatywa, a czy jest jakieś ograniczenie wiekowe, albo czy trzeba posiadać status ucznia/studenta ? Chodzi mi tutaj min. o przyznanie DreamSpark ? Co prawda w C# programuję, ale z chęcią dowiedziałbym się czegoś nowego, albo uzupełnił swoją wiedzę :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...