Skocz do zawartości
  • Dołącz do społeczności!

👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Lekcje programowania Obiektowego prowadzone przez Microsoft

CODER_BEST

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

DreamSpark otrzymam przed czy po zakonczeniu szkolenia ?

Do tych lekcji potrzebny jest VisualStudio2013. Jak uzyskac dostep do triala nie majac karty kredytowej ? Bo ten program edzie potrzebny.

• Odpowiedzi 163
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Do programowania żaden dreamspark wam nie jest potrzebny. Pobieracie sobie Microsoft Visual Studio 2010/2012 Experss które jest za darmo i tyle w zupełności wystarczy. Dostęp jeśli już będzie po kursie czyli może po tych 4 lekcjach.

Dostałem właśnie linka do jutrzejszego spotkania nie będzie to lekcja tylko takie spotkanie gdzie będzie można zadawać pytania więc tam na pewno uda wam się dowiedzieć wszystkiego u źródła :)

To jest ukryta treść, proszę
Musimy miec zainstalowaną Jave i pobieramy ten plik
d715e5e46a28e2375eb5a843623bef1f108.162.Upload with
Jesli odpalicie go za wczesnie wyskoczy wam logowanie jesli tak sie wlasnie stanie to znaczy ze odpaliliscie za wczesnie. Jesli odpalicie w dobrym czasie bedzie chyba tylko jeden button do klikniecia i juz :)

O co chodzi z tym programowaniem? Gdy programujesz, uczysz najprawdopodobniej najgłupszą rzecz na świecie, czyli komputer, jak ma coś zrobić.

Opublikowano

W gimbazie są profile matematyczno-informatyczne ;)

Sam chodziłem.

A co do lekcji to nie wiedziałem, że takowe istnieją. Wpadnę na następny "sezon" :D Może się czegoś nauczę.

W gimbazie na takich profilach masz same gunwa. Aktualnie mój nauczyciel załatwia nam taki kurs

@up2

Okej, to zaraz ogarnę to zaraz

1390144171-U592769.png

3x ExModerator Minecraft | ExModerator Battlefield | ExMentor | 2x Ex MPC Media Team | Gold Member | MPC Coders Team | ExMPC Modder | Combat Arms Private

Opublikowano

O której jest dzisiaj to spotkanie ?

I z jakiego programu korzysta prowadzący ? Visual 2012 czy 2013 ?

Opublikowano

31.11 (czwartek) w godzinach 18: 00 – 19:30

Prowadzący nie pamiętam ale chyba 2012 albo 2010 co za różnica i tak wszystkie jest praktycznie takie samo :P

O co chodzi z tym programowaniem? Gdy programujesz, uczysz najprawdopodobniej najgłupszą rzecz na świecie, czyli komputer, jak ma coś zrobić.

Gość kamil40013
Opublikowano

Gdzie i kiedy otrzymamy link do następnego spotkania ?

I czy po tych zajęciach też dostajemy certyfikat ?

Opublikowano

@UP

Jeśli chodzi o certyfikaty to już muszą się wasi nauczyciele dowiadywać.

Na wczorajszym mnie nie było więc nie wiem czy była jakaś lista obecności jeśli była i się wpisaliście to dostaniecie link na email'a. Jeśli nie było to ja wam tutaj wstawię i tak link'a do niej.

Link jak zwykle dzień przed lub tego samego dnia wcześniej.

Opublikowano

Ja na spotkaniu nie byłem bo tak się stało, że pojechałem na imprezę. :P Po drugie to raczej było dla nowych, którzy mieli jakieś pytania.

Więc jeśli nie byliście to zapytacie się na czacie w poniedziałek. Są tam osoby, które zawsze odpowiadają na pytania.

Opublikowano

Ja byłem i ogólnie gostek wypowiadał się na temat praktyk, stażu i pracy w Microsofcie. O lekcjach tworzonych przez studentów itp...Żadnej listy obecności nie było i z tego co pamiętam to na moje oko pracę tam nie jest trudno dostać :P A i było w przybliżeniu 100 osób ;-)

GrottyCracker22.png
Gość kamil40013
Opublikowano

Te prace są bardziej dla ciebie niż dla prowadzącego. W poprzedniej edycji jak robiłeś prace domowe to otrzymałeś Windowsa 8. Nie wiem jak jest teraz.

Opublikowano

Najpierw instalujemy klienta a potem klikamy join mitung i pobieramy pliczek, który uruchamiamy :)

Lekcja dzisiaj o godzinie 18:00

@edit

Lista obecności -

Materiały - aka.ms/KursOOP

Gość kamil40013
Opublikowano

Wie ktoś może jak sprawdzić jaki DreamSpark posiadam Standart czy Premium ?

Opublikowano

Wie ktoś może jak sprawdzić jaki DreamSpark posiadam Standart czy Premium ?

Jak możesz pobierać Windowsy to masz premium, jak nie to nie ;)

9obpmnjr.png

Gość kamil40013
Opublikowano

A dostęp do premium otrzymujemy po ukończeniu kursu i oddaniu prac domowych ? Jak wygląda taka aktualizacja do premium ?

Opublikowano

A dostęp do premium otrzymujemy po ukończeniu kursu i oddaniu prac domowych ? Jak wygląda taka aktualizacja do premium ?

Nie wiem jak wy macie. Ja mam ze swojej inicjatywy ;)

9obpmnjr.png

Opublikowano

Jeśli logujesz się na stronie Dreamspark.com to nie masz premium :P

Premium jest na innej stronie :)

Nie wiem czy po tej części też, będą jakieś profity... Może tak a może nie.

Opublikowano

fuck, zapomniałam o tym :x, a jak chciałam wejść wczoraj o 19 to było, że spotkanie dobiegło końca xD no nic, może następnym razem.

w 1 edycji nagroda ponoć była fajna za uczestnictwo, bo oryginał windowsa 8 ehh :P szkoda, że zainteresowałam się tym tak późno. co prawda w szkole rozdawali nam nawet kody do dreamspaka i w ogóle, byłam na jednym spotkaniu ale widziałam tylko obraz bez dźwięku więc lipa :P w dodatku program wymagał windowsa 7, który na xp nie pójdzie :/

może będzie fajnie za te dwa tygodnie

who cares?

Opublikowano

Zaktualizowałem pierwszy post więc radzę się zapoznać :) Polecam obserwować temat znajdziecie tę funkcję na samej górze tematu po prawej stronie.

I jeszcze co do prac domowych to jeśli takie się pojawią to będę zakładał dla nich oddzielny temat w tym dziale i tam będziemy razem, fajnie gdyby udało się jakoś na TS lub na skypie rozkminiać razem program :) i tym samym rozwiązać naszą pracę domową :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...