Skocz do zawartości
  • Dołącz do społeczności!

👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Bios] Aktualizacja

Majster18

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jak zaktualizować bios w płycie Asus Rampage IV Formula, i czy warto wykonać tą aktualizację (posiadam 0403 wersje biosu). Jest jakaś możliwość odzyskania biosu jakby poszło coś nie tak?

Pumpernikiell.png

Opublikowano

Aktualizacja biosu daje pewne usprawnienia, np. u mnie przed aktualizacją nie działał panel przedni. Sprawdź jakie zmiany wprowadzili w nowszych wersjach biosu i sam sprawdź czy warto.

Aktualizacja może pójść nie tak, wtedy płyta nie będzie startować. Jedynie serwisowo można wgrać działającą wersją biosu. Jednak jeśli nie padnie ci zasilanie podczas aktualizacji nic nie powinno się stać.

@up

Jaki masz system?

Opublikowano

Teoretycznie warto, ale praktycznie jeśli uważasz, że komputer jest wydajny to już zależy od Ciebie.
Tu są wersje dla Twojego procesora.

To jest ukryta treść, proszę
To jest ukryta treść, proszę

Najprawdopodobniej najlepsza będzie ta z pierwszego linku. :)

@up
Co ma system do BIOS? :D

76561198093115115.pngAddFriend.png

Opublikowano

Mam Windows'a 7 Ultimate x64. Mam złe doświadczenia z aktualizacją biosu, gdyż chciałem sobie zainstalować najnowszą wersje biosu w MSI G45 Gaming i coś poszło nie tak i musiałem wysyłać płytę do serwisu.

@Edit Chce zaktualizować bios, gdyż moim zdaniem długo trwa uruchomienie komputera.

Pumpernikiell.png

Opublikowano

Dobra cichy mój fail, bo tam na stronie producenta trzeba było wybrać system operacyjny i dlatego myślałem, że może są jakieś inne wersje instalatora, co uniemożliwia np. zainstalowanie najnowszej wersji. Moim zdaniem przyda się aktualizacja biosu mimo wszystko, ponieważ ta wersja jest już naprawdę stara, a wyszło wiele nowych poprawek. Nic się nie powinno stać tylko postępuj zgodnie z instrukcją i poczytaj czy akurat nie będzie przerwy w dostawie prądu :P

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...