Skocz do zawartości
  • Dołącz do społeczności!

👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Mało znane zespoły metalowe/rockowe/punkowe

olek222

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, to jest temat do dzielenia się (patrz nazwa tematu).

A więc ja zacznę - Skindred

Krótka notka o zespole:
Zespół z Walii, określają się jako zespół "Raggae-metalowy" lub "Nu-raggae'owy".
Wokalista - Benji Webbe
Gitara basowa - Daniel Pugsley
Gitara - Mikey Demus (czasem również udziela wokalu)
Perkusja - Arya Goggin

(Dawniej)
Gitara - Jeff Rose
Perkusja - Martyn Ford

Zespół powstał po rozpadzie zespołu Dub War i krótkiej egzystencji zespołu Mass Mental, założycielami byli Benji, Jeff i Martyn.

Przykładowe utwory:

(Co sądzicie o tym/tamtym zespole i podawać własne :D)

shoob.png

Opublikowano

Z racji, że rozpisywać tak nie mam ochoty ani czasu, napiszę tak:

Symphonic metal: Kamelot, Within Temptation, Epica, Xandria, Tristania, Paradise Lost, Katatonia (Symphonic/Gothic), Nemesea (Gothic metal/rock), Tristania, Therion (Gothic), Delain, Sirenia, Indica, Avantasia, Theatre of Tragedy, Serenity, Halestorm (Tu mi cięzko określić : D), Lacrimas Profundere (Gothic metal), Amaranthe.

Power metal: Dragonforce, Sonata Arctica.

Soul metal: HUNTER

Alternatywny metal: Bring Me The Horizon (?)

Metal instrumentalny/muzyka intrumentalna (Część piosenek dośc rock'owe brzmienie): Apocalyptica

Death metal: Kreator (Chyba death : D)

Opublikowano

Z racji, że rozpisywać tak nie mam ochoty ani czasu, napiszę tak:

Symphonic metal: Kamelot, Within Temptation, Epica, Xandria, Tristania, Paradise Lost, Katatonia (Symphonic/Gothic), Nemesea (Gothic metal/rock), Tristania, Therion (Gothic), Delain, Sirenia, Indica, Avantasia, Theatre of Tragedy, Serenity, Halestorm (Tu mi cięzko określić : D), Lacrimas Profundere (Gothic metal), Amaranthe.

Power metal: Dragonforce, Sonata Arctica.

Soul metal: HUNTER

Alternatywny metal: Bring Me The Horizon (?)

Metal instrumentalny/muzyka intrumentalna (Część piosenek dośc rock'owe brzmienie): Apocalyptica

Death metal: Kreator (Chyba death : D)

BMTH to nie jest Metalcore? xD tak mi się wydaje.

shoob.png

Opublikowano

BMTH to nie jest Metalcore? xD tak mi się wydaje.

Może w jakimś stopniu jest, ale w ich muzyce dużo elektroniki jest. "Can you feel my heart" przykładowo. Metalcore, to bym taki sobie orzekł. Do As I Lay Dying, to im daleko ;d

Opublikowano

Może w jakimś stopniu jest, ale w ich muzyce dużo elektroniki jest. "Can you feel my heart" przykładowo. Metalcore, to bym taki sobie orzekł. Do As I Lay Dying, to im daleko ;d

Ten zespół jakoś nie trzyma się stale jednego gatunku. Widać to po albumach. Ich początki to deathcore, potem ewolucja w łagodniejszy metalcore, teraz idą w elektronikę. Niedługo to pop się z nich zrobi.

topic.

To ja przedstawię zespół nr 1. w mojej bibliotece ;d

Parkway Drive - australijski metalcore. Powstali w 2003 roku.

Obecni członkowie:

• Winston McCall (wokal);
  • Ben Gordon (perkusja);
  • Jeff Ling (gitara);
  • Luke Kilpatrick (gitara);
  • Jia O'Connor (bas).
Przykładowe utwory:

Inne zespoły warte polecenia: Siren's Dawn (polski metalcore, objawienie 2012 roku), Your Demise, Stick To Your Guns, Apostate, A Day to Remeber, Touché Amoré, Basement, Heights, Northlane, Climates, Caliban, Empty Handed, Last Witness, Heaven Shall Burn, Counterparts, Ceremony, Scylla, Thy Art is Murder, [MINDFUCK], Attila, My Autumn, Hypocrisy. Nie chce mi się dalej wymieniać.

Opublikowano

Ogólnie, to nikt nie wspomniał o Anti Flag co mnie smuci :(. Typowy Punk-Rockowy zespół, który otwarcie mówi : JEBAĆ RZĄDY ( W szczególnosci ten USA)

Panowie są z Petersburga, a wokalista oraz perkusista mają dosyć ciekawe imiona (Oczywiscie, nie prawdziwe :D... )

- Wokalista: Justin Sane

- Perkusista: Pat Thetic.

(Pozdro dla ogarniających angielski :D )

Przykładowa piosenka:

To jest ukryta treść, proszę

2nv8jzq.jpg

Opublikowano

Red Hot Chili Pepeprs

Mało znane, może nie al na 100% ZAPOMNIANE.

Californication, Under The Bridge, Otherside, Can't Stop. - Te piosenki znamy z radia.

Te legendy żyją już 30lat razem, BSSM otrzymało wiele nagród, płyty kształtującej pokolenia rocka. Give It Away klasyka rocka/funku.

Ludzie zapominają o tym co dobre. Przesłuchajcie sobie Give It Away, Easly, czy Pararell Universe (najlepiej na żywo <3)

Zespół nadal tworzy, wydali 10 album byli w trasie, a teraz pracują nad 11 <3

Jedyne piosenki znane to Rain dance maggie i Look around . - Z RADIA...

Naprawdę, przesłuchajcie ich repertuar, a nie oderwiecie się za chiny. Ja staram się iść na odwyk od ponad 3lat, ale jakoś nie daje rady

1375198444-U163133.jpg

Opublikowano

Red Hot Chili Pepeprs

Mało znane, może nie al na 100% ZAPOMNIANE.

Californication, Under The Bridge, Otherside, Can't Stop. - Te piosenki znamy z radia.

Te legendy żyją już 30lat razem, BSSM otrzymało wiele nagród, płyty kształtującej pokolenia rocka. Give It Away klasyka rocka/funku.

Ludzie zapominają o tym co dobre. Przesłuchajcie sobie Give It Away, Easly, czy Pararell Universe (najlepiej na żywo <3)

Zespół nadal tworzy, wydali 10 album byli w trasie, a teraz pracują nad 11 <3

Jedyne piosenki znane to Rain dance maggie i Look around . - Z RADIA...

Naprawdę, przesłuchajcie ich repertuar, a nie oderwiecie się za chiny. Ja staram się iść na odwyk od ponad 3lat, ale jakoś nie daje rady

Ogólnie, to mi się oni bardziej kojarzą z Dani California, ale ja ogólnie jakis pojebany jestem.. :D

2nv8jzq.jpg

Opublikowano

@up

I dobrze że CI się kojarzą !

Dani California niesamowicie im wyszło, ale osobiście wolę starsze piosenki, jak np get up and jump

1375198444-U163133.jpg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...