Skocz do zawartości
  • Dołącz do społeczności!

👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[PROBLEM] NBTedit na serwerze 1.6.4

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ostatnio zaczołem bawić się w budowanie mapki pod RPG. Niestety po kilku dniach budowy stwierdziłem, że podstawowe przedmioty nie pozwolą na stworzenie tego czego oczekuje. Znalazłem mod - NBTedit.

Ściągnołem : mcpc-plus-1.6.4-R2.0-forge942-B127 i stworzonym pliczkiem bat uruchomiłem i zainstalowałem go na swoim serwerze (localhost).

Ściągniłem : fml-installer-1.6.4-6.4.40.786 i zainstalowałem clienta.

Skonfigurowałem plik server.properties, a następnie wrzuciłem : Forge_NBTEditv1.6.4.0 do katalogu mods. Po włączeniu serwera w cosnoli pokazuje, że ForgeMod Loader aktywował 4 mody :

- mcp

- FML

- Forge

- NBTedit

I tu zaczyna się problem. Po wejściu na serwer, wpisaniu komendy /nbtedit na wycelowanym mobie nie dzieje się nic. Podobnie gdy wpiszę /nbtedit me.

Zastanawiałem się czy nie wystarczy dodać do katalogu mods w moim .minecraft tego Forge_NBTEditv1.6.4.0. Sporóbowałem i niestety gra się nie chce włączyć, wyala mi crasha.

Szukałem na polskich i zagranicznych forach rozwiązania niestety bezskutecznie.

Mam nadzieję, że ktoś pomoże.

Pozdrawiam dendeFROMNAMEK

edit: Tak wiem błędny dział, ale się zagalopowałem i nie spojrzałem. Proszę moderatora o zamknięcie i skasowanie tego tematu. Stworzyłem taki sam w odpowiednim dziale.

Enemy Territory old school playah, blachy aka deFekt aka ...!?

klanowki.pl - chcesz dowiedzieć się więcej ? PW!

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...