Skocz do zawartości
  • Dołącz do społeczności!

👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie]Nasus gameplay

AdrianLepa

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć , mam parę pytań odnośnie nasusa .

1. Ile stacków powinienem mieć w :

- 20 min

- 30 min
- 40/50 min

2. Jak grać na kontry bez utraty farmy
3. Jaki build najlepszy

Opublikowano

1 - 20 minuta 200 stackow

40 - około 400.

2 - jak farmic ? polecam grac nasusem w jungli.

3 - shen/3 force core item, dalej sunfire i jakies hp armor.

Podaj mi rękę, zaróbmy hajs... 

eh8pquc.jpg

Core i7- 4960X @ 4.5GHz

Asus P9X79 Deluxe

GTX 780 SC

HyperX Predator 16GB

Opublikowano

Nie ma określonej liczby stacków, którą musisz mieć w danej minucie.

Wiadomo, że po 30 minucie, przeważnie już są walki na midzie, i nie ma jak za bardzo farmić.

Aczkolwiek w 20 minucie, pasowałoby mieć ok. 350, a w 30 ok. 450-500. (Oczywiście, jeśli do 30 ciągle stoisz na midzie).

Na kontry najlepiej kupuj armor, mr, z czego przeciwnik bije, a powinieneś mieć spokojny dostęp do farmy.

Co do buildu, zapraszam tutaj:

http://www.mpcforum.pl/forum/565-league-of-legends-buildy-i-runy/

Osobiście nie znam.

279981407253602336505.png
Opublikowano

- 20 min

- 30 min

- 40/50 min

3. Jaki build najlepszy

1.250-300

350-400

450-600

2.Zrób trochę many i ABS'y na wrogów i stackuj/last hittuj pod turetem

3.

To jest ukryta treść, proszę

(najwyżej oceniony) :)

Opublikowano

- 20 min

- 30 min

- 40/50 min

3. Jaki build najlepszy

1.

20 min - 350 - 400

30 min - 500 - 600 (dzisiaj na rankedzie w 30 minucie miałem lekko ponad 700)

40/50 min - 1000+

2. Farmisz z Q pod turretem, czekasz na ganki.

Opublikowano

- 20 min

- 30 min

- 40/50 min

3. Jaki build najlepszy

10 min -> +100 stacków

20 min -> 200-250 (250 to jest górna granica taka dla prosów, jak w 20 min masz coś w okolicy 200 stacków to jest git, ale pamiętaj NIGDY NIE PRZESTAWAJ FARMIĆ Q! )

30 -> no ze 450-500

40/50 -> zdecydowanie + 650-750

2. Hug da turret, stack da Q, wait for gank and smash da enemy!

3. Jak opanowałeś stackowanie Q do perfekcji i wiesz, że bez problemów możesz sobie stackować dmg, to jedziesz w FULL tank-klocek build. Nie pakujesz w DMG NIC. Tylko HP resisty, armory i nie dość, że jesteś nie do zajebania, to jeszcze ADC masz na 2-3 Q. Nigdy nie składałem itemów pod DMG na Nasusie IMO nieopłacalne. Frozen Heart + SV i masz 40% CDR, Q wtedy śmiga w górę aż miło :) Mmmmm i ten niedowalony resist! :D

Opublikowano

1.

Zależy od linii tak w sumie, bo jak grasz na coś co może Cię bezkarnie obijać i musisz się co chwile cofać to jak wyciągniesz te ok.150 w 10 minucie będzie ok... W 20 już min.300 a potem to już samo leci...

2.

Nie pickować Nasusa, proste -.- A jeżeli Cie skontrują to stoisz pod turetem a na początku tylko i wyłącznie podchodzisz do miniona jak możesz DOBIĆ z Q ..

3.

Gauntlet/TF <osobiście wole Gauntleta ze wzgl. na CDR, armor>, Spirit Visage, MERCE/TABI, Omen/Frozen Heart i reszta sytuacjnie, możesz jakiegoś Hexdrinkera walnąć jak AP jest dużo albo są nafeedowani... Albo GA :) Coś w tym stylu .. Najważniejsze to mieć 40% CDR a reszta sytuacyjnie

Po prostu dziamal ;]

Opublikowano

20 min +100 stacków ludzie jak nie potraficie farmić nasus to nie nabijajcie postow w 20min ja wyciagam 400/450 stacków więc skończcie pisać jakieś głupoty. najlepsza rada jak grasz nasusem weź ghosta i tpka cofaj sie tylko jak będziesz miał tpka i nie stój pod wieża tylko farm ciągle , w pasywie masz lifesteala więc harras przeciwnika ci za dużo nie zrobi :)

QQmor3_eune_92_4_logo.png

Opublikowano

20 min +100 stacków ludzie jak nie potraficie farmić nasus to nie nabijajcie postow w 20min ja wyciagam 400/450 stacków więc skończcie pisać jakieś głupoty. najlepsza rada jak grasz nasusem weź ghosta i tpka cofaj sie tylko jak będziesz miał tpka i nie stój pod wieża tylko farm ciągle , w pasywie masz lifesteala więc harras przeciwnika ci za dużo nie zrobi :)

Polecam stanie na Wukonga, Jayca czy jak to odmienić, elise itd. na środku linii albo na TEEMO ;3 Nic Ci nie zrobi, hoh ten LS widać przy uderzeniu z Q dopiero :)

Po prostu dziamal ;]

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...