Skocz do zawartości
  • Dołącz do społeczności!

👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

RPGQuest - Questy u wieśniaków na serwerze!

CusT

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

RPGQuest

Witam, mam do zaprezentowania mój kolejny skrypt, teraz jest to skrypt na Questy

Nie zapomnij ocenić skryptu !

Jak działa skrypt ?

Zasada działania skryptu jest bardzo prosta, podchodzimy do villagera z nazwą "Quester" i klikamy na niego prawym przyciskiem myszy

następnie Quester daje nam jakieś zadanie (Jest ich jak narazie 11) i zbieramy potrzebne przedmioty a następnie oddajemy naszemu Questerowi

Komendy:

Wszystkie komendy są pod /RPGQuest Help lub /RPGQuest pomoc

To jest ukryta treść, proszę

UWAGA !

Jest to wersja BULD, która nie jest do końca proponowana do używania na serwerach, proszę zgłaszać wszelkie bugi !

Opublikowano

Dobry skrypt!

Przetestowałem cały i mam uwagi / propozycję:

• Więcej zadań
  • Możliwość anulowania Questa
  • Możliwość spawnowania Questera tylko przy użyciu komendy ( Jajko spawnujące też go spawnuje )
  • Może zadanie na czas?
  • Branie itemów do questów z ręki jeśli można
  • 147 linijka: "tego oco Ciebie" - oco <- błąd
  • W tej samej linijcie: Jak zapomnę co trzeba do Questa to lipa ponieważ pokazuje: "Nie przyniosłeś tego o co ciebie prosiłem"
  • Permisja rpgquest.author jest bezsensu... Wystarczy graczowi nie dać i nikt się nie dowie że jest taki spec który robi zaiste Skrypty
Opublikowano

Kolejny, bardzo dobry skrypt. Wszystko wykonane tak jak powinno. Przejrzę kod i dam edit'a

@Edit

Kod wygląda dobrze. Mógłbyś dać kod na RAW, dla lepszego wyglądu

1394047278-U990178.png

Opublikowano

Skrypt ma ponad 500 linijek. Dałoby się to skrócić to około 300 :-)

W dodatku zauważyłem, że zadania polegają tylko na zdobywaniu przedmiotów (jest też jedno zadanie na kopanie) co jest trochę bez sensu. Mógłbyś dodać różnych NPC, którzy odpowiadają za różne typy zadań. U każdego wieśniaka masz określoną ilość zadań. Możesz dodać questy na zabijanie określonych mobów, tworzenie przedmiotów, pójście w określone miejsce. Skript ma coraz więcej eventów i warto to wykorzystać :-)

Opublikowano

Cust, czy bede mogl czesc twoich skryptow wykorzystac do serwera RPG, ktory bedzie mial 25 slotow. Jak narazie mam gotowe -/+ Itemy w sklepach tylko.

KONIEC

~ REBEKKA

• 1 rok później...
Opublikowano

Skrypt jest bardzo fajny, szkoda tylko że jest tylko jeden wieśniak. Ale jeśli się znasz na skryptowaniu (Nie mówię do autora tylko do osoby która używa tego skryptu) to możesz zrobić wiele questów z i wielu wieśniaków którzy te questy dają.

[Pytanie] Jak zrobić aby wieśniak nie mógł się poruszać i żeby gracze go nie mogli przesuwać?

online.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...