Skocz do zawartości
  • Dołącz do społeczności!

👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

"Lag" w grze mimo sprawnego łącza?

Groxiu1995

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Od pewnego czasu borykam się z pewnym problemem dotyczącym gry Metin2.

Otóż jakiś czas temu zrobiłem format dysku po raz pierwszy od 1.5 roku. Po dokonaniu tego pojawił się problem, a mianowicie - loguję się do gry, jest wszystko ok. Powiedzmy, że expie, wykonuję misję, biegam - POSTAĆ JEST W RUCHU więc niby wszystko jest ok, jednak...gdy stanę postacią w miejscu - nie ruszam się nią przez powiedzmy 20 sekund - wszyscy dookoła mnie (czyt. inne postaci innych graczy) nagle przestają się ruszać, stoją w miejscu jakbym utracił połączenie z internetem, mimo, że w tym samym czasie nie ma ani skoków pinga, ani problemów z łączem...natomiast gdy poruszę się swoją postacią, albo coś napiszę w chacie to momentalnie wszystko wraca do normy ( widzę ruch postaci innych graczy, widzę co piszą na chacie) , ale tylko na chwilę...

Wygląda to tak:

To jest ukryta treść, proszę

Na początku każdy się poruszał jak pod koniec filmiku, potem zostawiłem postać w bezruchu na 20 sekund i zrobiło się tak jak to jest przedstawione na początku - nikt w chacie nie piszę, nikt się nie rusza, natomiast gdy się poruszyłem - wszystko w przyśpieszonym tempie wróciło do normy...Problem w tym, że jeśli za długo utrzymuje się ten "LAG" to wyrzuca mnie do okna logowania...

Dzieje się tak na każdym serwerze METIN2. Battlefield 4 działa luzem na wysokich 1280-720, Crysis 1-2-3 tak samo, league of legends, WoW itp. W każdej z tych gier zostawiłem postać w bezruchu - w ogóle nie tykałem się do tych gier przez nawet 20 min. Wszystko jest jak trzeba, jedynie ta gra tak nawala...Dodam, że im więcej ludzi jest zalogowanych i skupionych w danym miejscu tym szybciej ten "lag" następuje co jest dziwne, gdyż BF4 ma o wiele większe wymagania, aion tak samo, zostawiałem grę przy największym skupisku ludzi gdzie teren ma o wiele lepszą grafikę i taki problem nie występował.

O to co do tej pory zrobiłem i bezskutecznie:

1.Ponowne formaty, utworzenie różnych partycji, instalacja na innej partycji.

2.Pożyczyłem dysk twardy 500 GB od kolegi, zainstalowałem windowsa 7 od nowa - nic nie dało.

3.Wszystkie sterowniki NAJNOWSZE do płyty głównej, grafiki, biblioteki visual c++, flash playery, net framework itp. SCIĄGNIĘTE I ZAINSTALOWANE.

4.Priorytet na najwyższy w managerze zadań ustawiony.

5.Sprawdziłem czy jest proces "Stij.exe" - nie ma go.

6.Odpaliłem na starym laptopie ojca z windows XP i podłączyłem do niego kabel sieciowy od modemu - ten sam, który jest podłączony do mojego kompa, w celu sprawdzenia czy za tym nie stoi wina mojego dostawcy - na laptopie 4h stania w bezruchu i 0 laga, na kompie po formacie - 20 sekund i wszystko wokół się zatrzymało.

7.Włączyłem funkcje TELNET o której pisali na forum pl-a kiedyś - nic nie dało.

8.Uruchamiałem jak admin, różne tryby zgodności - NIC NIE POSKUTKOWAŁO.

9.Poprosiłem kolegę o ściągnięcie Virtuala na swój komputer, aby zostawił postać w bezruchu na parę godzin - u niego się nie stworzył lag mimo tej samej wersji Windowsa (ta sama "gazetka od koleżki ") oraz tego samego dostawcy i wręcz takiej samej umowy internetowej.

10.Java zaktualizowana

11.DMA włączone cały czas.

12.Kompletnie nowa wersja win 7 nic nie dała.

13.Najnowsze sterowniki do grafiki, płyty głównej, NetFramework, biblioteki visual c++ - WSZYSTKO zostało zainstalowane.

Zapora nie blokuje - wyłączałem i włączałem - nic nie dawało. Odpalałem przed instalacją antywirusa, świeżo po formacie, więc też nic nie blokowało.

Mój komputer:

AMD phenom II x4 960T 3.0 GHz

Gigabyte Radeon 6850 1 gb 256

4 GB ram 1333 MHz

Dysk - 160 GB WD bez bad sectorów.

Internet 40 mb/s łącze przez kabel ethernet lub wifi.

Jeśli ktoś może mieć pomysł co powoduje ten problem byłbym z góry wdzięczny za wszelaką pomoc...

Pozdrawiam.

io7e.jpg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...