Skocz do zawartości
  • Dołącz do społeczności!

👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Nieklasyfikacja na 1 semestr

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Czesc, pisze w takiej sprawie ze: jestem w technikum informatycznym i mam teraz male problemy ze szkola, mianowicie mam ze 3 zagrozenia (staram sie je poprawic, ale bedzie 1 na semestr). Przyznam tez ze nie chodze wogole na lekcje WF, mam ze 4 jedynki wpisane w "dzienniczku" nauczyciela z tego powodu ze na poczatku lekji nie cwiczylem i dostalem te jedynki. Nauczyciel ze tak napisze ma "swoj swiat" i ogolnie jest jakis dziwny. I co w tej sytuacji mam zrobic?

Opublikowano

Zacząć się uczyć (inne lekcje) oraz ćwiczyć (W-F)? aha, i następnym razem się troche szybciej obudzić a nie kilka dni przed wystawieniem ocen (nie wiem jak w technikach ale w liceach jest do dzisiaj)

1363095337-U286162.png
Opublikowano

Jesteś w technikum i nie wiesz co w takiej sytuacji zrobić? Czy to wymaga aż tak dużego poziomu wiedzy? Proste, poprawić to i polizywać się nauczcielowi.

Opublikowano

Jesteś w technikum i nie wiesz co w takiej sytuacji zrobić? Czy to wymaga aż tak dużego poziomu wiedzy? Proste, poprawić to i polizywać się nauczcielowi.

Tak, jestem w pierwszej technikum (informatyczne). Nie nie wymaga takiego poziomu wiedzy, oceny poprawiam ale bardziej chodziło mi co bedzie z tym WF'em, nauczyciel od wfu wywalil mnie z sali bo nie cwiczyłem, jak chcialem isc do domu to wział mnie do wychowawcy - powiedziałem mu dlaczego nie chce cwiczyc i nic nie zmienił...

Nauczyciel od WF'u jest dziwny, wręcz bardzo dziwny - jemu się nie da podlizać, on ma sobie mniemanie ze jest jakimś Bogiem - cała klasa cały czas od poczatku roku gra w siatkówke bo on był jakims tam zawodnikiem siatkówki - byłem na może z 10 lekcjach WF (3h wh w tyg. mam) a z reszty chodziłem do domu bądz zostawałem w domu (czwartek 2h wfu pierwsze).

Jezeli bym teraz dostał zwolnienie z całego roku (od lekarza) to przejde do nastepnej klasy normalnie? Powiem jeszcze ze mam 4-5 jedynek za nie cwiczenie (jedna 1 za jedna godzine nie cwiczenia - widzialem jego 'dzienniczek i tyle mam).

Opublikowano

Jak dasz zwolnienie do końca roku to nic nie pomoże gdyż na świadectwie będzie ocena 1 czyli semestralna.

Skoro nie da się mu podlizywać a on nie pozwala Tobie poprawić ocen w tym półroczu to olej to i od następnego semestru ściśnij poślady i chodź na WF i zaliczaj wszystko i może pod koniec roku szkolnego wyjdziesz na lepszą ocenę.

Powodzenia; )

Opublikowano

Na pewno zacznij od chodzenia na wf, jak nauczyciel zobaczy że masz chęci to napewno podniesie Ci ocenę.

Opublikowano

Na pewno zacznij od chodzenia na wf, jak nauczyciel zobaczy że masz chęci to napewno podniesie Ci ocenę.

Chodzenie a ćwiczenie na WF to co innego, postaram ścisnać poslady na 2 semestr i cwiczyc na tym WF'ie - chociaz nie umiem grać w siatke.

Btw. mam pytanie, czy dres to ubranie sportowe? Bo ostatnio chcialem cwiczyc (o dziwo) i nauczyciel powiedział mi ze nie moge cwiczyc u niego w dresie (a widzialem jeden z klasy cwiczył) to mu podałem ten przykład to zaczał się do mnie "pluć" i juz mnie chciał wywalic z sali...

Opublikowano

Chodzenie a ćwiczenie na WF to co innego, postaram ścisnać poslady na 2 semestr i cwiczyc na tym WF'ie - chociaz nie umiem grać w siatke.

Btw. mam pytanie, czy dres to ubranie sportowe? Bo ostatnio chcialem cwiczyc (o dziwo) i nauczyciel powiedział mi ze nie moge cwiczyc u niego w dresie (a widzialem jeden z klasy cwiczył) to mu podałem ten przykład to zaczał się do mnie "pluć" i juz mnie chciał wywalic z sali...

Ja też nie lubię wf'u ale chodzę i ćwiczę, jakoś przeboleje te 180min w tygodniu.

Opublikowano

Ja Ci powiem tak. Mam wf może 5 razy ćwiczyłem na nim a tak to ma to w du*** . ;D wychodzi mi 1 z w-f i chyba zacznę na nim ćwiczyć. Radzę Ci to też. ;)

Opublikowano

Pierwsze co zrób, to zacznij ćwiczyć na WF-ie. Nauczyciel nie powinien postawić Ci 1 jako ocenę na semestr, jeśli wykazywałbyś chęci ćwiczenia. Nie każdy ma predyspozycje sportowe. Ważne, abyś wykazywał chęci.

Następną sprawą jest poprawa ocen. Najlepiej, jeśli porozmawiałbyś z nauczycielami, u których masz zagrożenia. Oni określiliby, co musisz zrobić, by mieć upragnioną dwójkę na semestr. ;)

zSCFQrN.png

Opublikowano

u mnie koles od wfu ma wyjebane widzac nasza klase, moze z 5 osob z 15 cwiczy, ja cwiczylem hmm, 4x i mam 5x 5 za samo przebranie sie xD ty akurat miales pecha jak drug grupa ktorej trafila sie taka suka, ktora daje jedynki za zly kolor podkoszulka

Opublikowano

Ja cw. z 5 razy i od nowego semestru cwicze. Tobie też radze

Potrzebna pomoc w robieniu grafiki/intra? Pisz! Znajdziesz mnie w pogaduszkach ;). Zagraj ze mną w Dead Island . Pisz na pw!

Opublikowano

Skoro starasz się poprawić te oceny, to + dla ciebie, bo nauczyciel widząc twoje starania powinien być bardziej przychylny.

Jeśli jednak nie wyjdziesz z tych jedynek, weź się do pracy w drugim semestrze.

tumblr_o19rjjpQB21udwsc5o3_540.gif

.icon_eq.gif

Opublikowano

nie martw się.., nie zdasz w tym roku to może.. dasz rade zdać w następnym :)

Opublikowano

Zacznij chodzić na W-F. Nie wiem. Podlizuj się mu, a jeśli nie, to w drugim semestrze musisz ostro się zabrać do roboty. ! :).

Mam tak samo praktycznie.

1EPZ6G.gif

Opublikowano

Ja mam takie pytanie, sorrki że w Twoim temacie ale nie chcę zakładać nowego.

Jeżeli mam np. banię z chemii, i jej nie poprawię a na drugi semestr będę miał np. 3 to zdam z tej chemii czy nie? Jestem w 1 klasie technikum informatycznego.

skpUo.png

Opublikowano

Ja mam takie pytanie, sorrki że w Twoim temacie ale nie chcę zakładać nowego.

Jeżeli mam np. banię z chemii, i jej nie poprawię a na drugi semestr będę miał np. 3 to zdam z tej chemii czy nie? Jestem w 1 klasie technikum informatycznego.

zalezy od nauczyciela/ statutu u mnie jak 1 na semestr to na 2 tez 1 trzeba poprawić a do do tematu, jesli nei chca rozmawiac z toba to idz do szkoly z rodzicem od razu będziesz mógł poprawiać wszystko

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...