Skocz do zawartości
  • Dołącz do społeczności!

👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Czarne paski po bokach.

ENDO.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

A więc zapewne wielu z Was spotkało się z tym problemem, z czarnymi paskami po bokach ekranu. Dzieje się tak, ponieważ gra nie obsługuje określonej rozdzielczości. Usunąć paski możemy na 4 sposoby:

1. Łatwiejszy (steam):

Wchodzimy w bibliotekę, następnie prawym przyciskiem myszy klikamy na grę, następnie klikamy "Właściwości", po czym w "Ogólne" mamy "Ustaw opcje uruchamiania", tam mamy pole do wpisania, w nim wpisujemy: 

-w 1366 -h 768 

-w to szerokość 

-h to wysokość

Tam, gdzie 1366 i 768 wpisujemy rozdzielczość, na której chcemy grać.

lub:

viewsize 120 

2. Panel karty graficznej:

Musimy odnaleźć panel sterowania naszej karty graficznej, po czym wyszukać w opcjach pulpitu rozdzielczości i zmienić na "Full size" / "Pełny ekran". Lecz wtedy musimy zmienić na rozdzielczość, na której mamy paski na bokach na pulpicie.

3. Opcje w grze:

Options -> Video -> Display mode: Widescreen

4. Pozostałe komendy do parametrów startowych (niezalecane):

-stretchaspect
-nomsaa -nofbo

76561197967532978.png

Opublikowano

To może jeszcze inaczej.

Odpalamy steam, szukamy cs, PPM > właściwości> ustaw opcję uruchamiania> -freq 75

Gotowe, nie mamy pasków po boku.

• 5 miesięcy temu...
Opublikowano

Zmiana rozdzielczości w CS nic nie daje paski po boku są cały czas, przynajmniej u mnie tak bywało.Mi pomogły zmiany w opcjach uruchamiania mianowicie -w x -h y 

x:y - twoja rozdzielczość monitora.

74030824808684612346.png

Opublikowano

Jezeli ktos ma drozszy monitor np ja mam taki to tylko klikam auto  na nim i czarne paski sie likwiduja bo rozserza obraz na maxa.

"Upadli powstaną"

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Ja tam wolę normalnie przez opcje w grze zmieniać ustawienia rozdzielczości no ale poradnik pomocny jak najbardziej.

+sik dla autora tematu :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...