Skocz do zawartości
  • Dołącz do społeczności!

👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

AION Gamez

Gość Xanan

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Gamez

AION

O serwerze:

Gamez AION to jeden z najstarszych jeszcze działających privów, który przetrwał początek wersji Truly Free w NA oraz F2P w EU.

Wersja serwera: 4.7 (potrzebny jest klient wersji NA)

Typ serwera: PvPvE

Aktualnie są 2 serwery: Siel oraz Lumiel.

Na serwerze Siel jest system automatycznej nauki zwykłych oraz Stigma skilli. Oznacza to, że nie musimy kupować skill booków od NPCów oraz wkładać stigm.

Na serwerze Lumiel jest system automatycznej nauki zwykłych skilli oraz zwykły system Stigm. Oznacza to, że nie musimy kupować skill booków od NPCów ale trzeba samemu wkładać stigmy. 

Inne:

Na serwerze normalnie expimy, chodzimy na instancje, walczymy na PvP i podczas siegeów. Coś jak serwer oficjalny tylko w pełni za darmo ale z drobnymi bugami, szybszym expem, mniejszą ilością graczy i możliwością donate w celu szybszego wybicia się.

Raty serwerów:

Exp: 200x

Drop: 75x

Quest: 50x

Kinah: 10x

Gathering: 200x

Crafting: 200x

Abyss Points: 10x

Linki:

Strona główna serwera:

http://gamezaion.com/ 

Forum serwera:

http://forum.gameznetwork.com/forum.php 

http://gamezaion.com/index.php?page=register 

Download:

Serwer wymaga aktualnego klienta NA!

1. Pobieramy klienta wersji AION NA i instalujemy go:

http://us.ncsoft.com/en/launcher/ncsoft-launcher.html

2. Pobieramy launchera priva Gamez AION:

http://gamezaion.com/Gamez%20Aion%20Installer.exe 

3. Odpalamy launchera, logujemy się i gramy.

lub

NIEAKTUALNE

Wersja EU (jeśli jest ta sama wersja klienta co NA):

1. Instalujemy launchera priva do folderu z grą.

2. Wchodzimy do folderu z grą -> folder "l10n"
3. Kopiujemy folder z naszymi domyślnymi plikami (by był np. "ENG - Kopia")
4. Zamieniamy nazwę skopiowanego folderu na "ENU"
5. Wchodzimy do folderu "ENU"
6. Zmieniamy nazwę pliku "eng.pak" na "enu.pak"
7. Odpalamy priva przy użyciu launchera i cieszymy się grą.

Czym się charakteryzuje serwer:

(Z strony głównej serwera z małymi notatkami)

Aion client version 4.0 full support. / wersja 4.0.3 na dzień 07.01.2014
Credit System / System waluty Item Shopowej
Vote Reward / System głosowania na serwer i uzyskiwania dzięki temu waluty Item Shopowej
Daily Events and Support by Gamemasters 
Best High Rate PVP with 3,000+ Players 
Arena Discipline Choas Harmony Glory 
Alliance and Group system 
Full items support, equipements, potions, food, stones, etc. 
Max level 60 / Max level jest 65, nie 60 - drobny błąd na stronie serwera.
Player stats retail like with Balanced PvP 
Drop and loot system from monsters. 
Normal & Flight Teleport. 
Player name, legion, face, gender change. 
Player friend and duel system. 
Mentoring 
Seasonal Event System 
Spawn protection. 
Different skill types: damage/heal/DOT/HOT/buff/debuff/transforms/traps/mantras 
Items stats attributes, attack, defense, boosts, etc. 
Quests engine with campaign quests, group drop distribution for quests. 
Manastone socketing and bonuses. 
Rifts system. 
Siege system. 
Channels, Instances and Crafting support. 
Gathering process and gather skill level up. 
Godstone socketing and effects. 
Private shops. 
MPCforum manager with drowning/breath area working. 
Summons and servants. 
Enchantments. 
Trader Broker 
Item Remodeler 
Pets 
Mounts 
Housing 
Player command .givemissingskills .fix (for unstuck) .gmlist .dye .movie 
Chat server and channels 
Geo system 
And alot more...

Parę słów ode mnie:

Odświeżam temat o prezentacji priva w celu wykorzystania aktualnego linka do nowego spisu.

Nie miałem nigdy okazji jakoś dłużej pograć na Gamezie jednakże mam paru znajomych, którzy z niego przeszli na F2P i chwalili serwer. Jak wcześniej napisałem serwer nie umarł śmiercią tragiczną przy wejściu na F2P oraz jest wciąż rozwijany co oznacza, że administracja się stara. Osobiście mogę polecić tylko graczom, którzy nie chcą płacić za GP w EU, mają za wysoki ping w wersji NA i nie przeszkadza im konieczność głosowania na serwer/możliwości donateowania.

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Drobna aktualizacja tematu: Do czasu aż priv AION Gamez nie przejdzie na 4.5 żeby na nim grać należy pobrać klienta NA oraz zdowngradeować go z wersji 4.5 do 4.0.3. Instrukcję wraz z wymaganymi plikami wrzuconymi przez administrację serwera można znaleźć na ich oficjalnym forum:

http://forum.gameznetwork.com/f64/%5Bguide%5D-downgrade-4-5-4-0-a-161066/

Edit by Xanan: Aktualizacja z 16.03.2014: AION Gamez jest od jakiegoś czasu na wersji 4.5 dlatego powyższa treść z downgradeowaniem wersji klienta jest nieaktualna.

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

Nie miałem problemów z pingiem na tym privie, więc powinno być w granicach do max 100 ms.

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Mam problem, otóż zrobiłem wszystko tak jak jest w instrukcji i wyskakuje mi, że mam zrobić reinstall Launchera bo nie ma pliku aion.bin. :/ Co poradzić na to ?

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Jeśli pytasz ogółem o wersję NA to jest masa różnic w porównaniu do wersji EU.

Jeśli pytasz tylko o priva AION Gamez to klienty różnią się paroma patchami, które to NA dostaje szybciej od EU przez co serwery stawiane pod tamtą wersję są niedostępne dla graczy z Europy bez pobierania całego klienta.

Opublikowano

Pytam o samego Gameza, wiem pobralem juz NA i wczoraj juz zaczełem pogrywac tylko ping mam dość wysoki to dlatego że Gamez łączy się przez AION NA?

Opublikowano

Klient nie ma znaczenia. Mogę postawić serwer na wersji NA i będziesz miał taki sam ping jak gdybym postawił na wersji EU. Zależy to od tego gdzie stoi serwer i od Twojego łącza. Np. na kablu powinieneś mieć stabilniejszy ping niż przez Wi-Fi.

Opublikowano

To bardziej pytanie do graczy z serwera.

Administracja każdego serwera ustawia sobie drop jak chce więc prawdopodobnie po prostu z mobów, które bijesz nie ma przewidzianego dropu kinah. Pamiętaj, żeby zbierać ogółem wszystkie śmieci, co by nie spadło, ponieważ prawie wszystko da się sprzedać do NPCa.

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Mam pytanko... Odpalam launchera, grę. Loguje się, po czym widnieje wybór serwerów, są ich 2. Wyskakuje mi powiadomienie czy automatycznie połączyć z tym i tym serwerem... Klikam tak, i.... I nic, gra się nie zawiesza, nie ma ścinki. Problem w tym że po wybraniu serwera, zatrzymuje się na tym oknie od wyboru, animacja sie nie ścina, jednak dalej nie rusza. Co na to poradzić?

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

Lekki odkop ale.. czy po pobraniu client NA muszę go aktualizować czy tylko zainstalować? Bo jeśli tylko zainstalować to nie mam pliku aion.bin...

Edit: Pobrałem 1 patch z NA i uruchomiłem clienta Gamez coś tam pobrało gra się uruchomiła ale.. widzę tylko głowy i bronie.. sylwetki postaci już nie..

Opublikowano

Sorry za odkop ale co zrobić bo włącza się wszystko ok ale jak wejdę do świata i zamknę jakieś okienko to zaczyna migać i zostaje taki obraz wie ktoś jak to naprawić?

Opublikowano

Sorry za odkop ale co zrobić bo włącza się wszystko ok ale jak wejdę do świata i zamknę jakieś okienko to zaczyna migać i zostaje taki obraz wie ktoś jak to naprawić?

Usuń plik system.cfg, SystemOptionGraphics.cfg i cały folder Data, następnie uruchom grę (graj na ustawieniach graficznych domyślnych).

Sprawdź też, czy masz aktualne sterowniki do karty graficznej.

it's not who i am underneath

but what i do that defines me.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Ja gram. Mam tam parę starych postaci, które może i kiedyś były dobre ( 4.0 ), teraz są zwykłym shitem. Jeśli ktoś jest chętny do wspólnej gry to zapraszam priv.

• 2 tygodnie później...
  • 1 miesiąc temu...
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

Jest obecnie na serv jakiś polski legion ? bo szukam instaluje po jakimś czasie i nie wiem ? 

image.png 

JAK POMOGŁEM DAJ +

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...