Skocz do zawartości
  • Dołącz do społeczności!

👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[200] Karta graficzna

Jtasche

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. :) Bez zbędnego owijania:

• Ogólne przeznaczenie całego zestawu komputerowego - gry MMORPG - Metin 2

• Mimo, że budżet jest mały to szukam najbardziej wydajnej w tej cenie karty.

• Maksymalny budżet na kartę - 200 zł

Reszta podzespołów:

To jest ukryta treść, proszę

+ prosiłbym o kartę z " morele.net " bo stamtąd zamawiam resztę, więc za przesyłkę zapłacę tylko raz. :)

Czekam na ewentualną odpowiedź. Oczywiście z góry dziękuję ślicznie. :)

Opublikowano

Chwila , a jaki jest budżet na cały komp ?

CPU : Intel i5 4670k //  GPU : Gigabyte 270x Windforce3X // PSU : Ocz Fatal1ty550w  // CASE :  Regnum L50  // MOBO : B85-G43  // RAM : 8GB DDR3  HDD : Seagate 1 TB , Samsung 1 TB     

Opublikowano

@RADTOR - dobrze o tym wiem, ale nie prosiłem o podanie mi porady na temat kupna używki, tylko o podanie karty do 200 zł ..
@Vakoss12 - 900 zł. Mimo, że budżet jest mały to NIE CHCĘ UŻYWEK Z ALLEGRO. Po prostu możecie mi podać kartę pasującą do tego zestawu do 200 zł?

Opublikowano

A karta używka może być ?

CPU : Intel i5 4670k //  GPU : Gigabyte 270x Windforce3X // PSU : Ocz Fatal1ty550w  // CASE :  Regnum L50  // MOBO : B85-G43  // RAM : 8GB DDR3  HDD : Seagate 1 TB , Samsung 1 TB     

Opublikowano

Wolałbym z morele.net, bo stamtąd zamawiam resztę, a pozatym komputer będzie kupiony dopiero za około 1.5 / 2 tygodnie, więc podanie teraz jakiejś używki z allegro będzie ciężko. :x Karta nie musi być mega, tylko po prostu jakaś do 200 zł ze średnią wydajnością. Komputer nie będzie używany do Bóg wie jakich celów tylko mówię - Metin2 gdzieś tak na 30+ FPS'ach w miejscach zaludnionych. :)

Opublikowano

Da rade, ale będzie to bardzo znacząco mniejsza wydajność niż w przypadku czegoś używanego. Za 3 stówy możesz dostać HD5830 czy HD6850 używane

Opublikowano

@ UP - No okej, a nie da rady wykręcić żadnej karty do 300 z morele? :x

Można, ale Radeon 5830 będzie wydajniejszy.

Up Pierwszy.

graphic.pnggraphic.png

Opublikowano

Co to znaczy " Znacząco mniejsza " ? Zadam pytanie tak - czy jeśli dobrałbyś jakąś kartę z morele ( nie te używki ) to o ok. ile FPS'ów byłaby różnica i ile maksymalnie FPS'ów dałbym radę wycisnąć z tej " morelowskiej " karty w grach typu MMORPG, gdzie jest sporo ludzi obok siebie? :x

Opublikowano

Co to znaczy " Znacząco mniejsza " ? Zadam pytanie tak - czy jeśli dobrałbyś jakąś kartę z morele ( nie te używki ) to o ok. ile FPS'ów byłaby różnica i ile maksymalnie FPS'ów dałbym radę wycisnąć z tej " morelowskiej " karty w grach typu MMORPG, gdzie jest sporo ludzi obok siebie? :x

Różnica ok. 40%. Nowa gtx 550 ti, a używana Radeon 5830. Różnica jest ogromna.

Up Pierwszy

graphic.pnggraphic.png

Opublikowano

No okej - czyli zapewne faktycznie kupię 5830, aczkolwiek w każdej chwili przecież mogę zmienić kartę, tak? Więc jeśli podczas zamawiana całego zestawu nie znajdę nigdzie tej używanej karty ( bo na alledrogo widzę tylko 2 egzemplarze .. ) to którą wybrać inną wybrać?

@RADTOR - wspominałeś o GTX'ie 550 ti, tak?

Opublikowano

No okej - czyli zapewne faktycznie kupię 5830, aczkolwiek w każdej chwili przecież mogę zmienić kartę, tak? Więc jeśli podczas zamawiana całego zestawu nie znajdę nigdzie tej używanej karty ( bo na alledrogo widzę tylko 2 egzemplarze .. ) to którą wybrać inną wybrać?

@RADTOR - wspominałeś o GTX'ie 550 ti, tak?

Z nowych najlepszy w tej cenie, ale to różnica ok. 40%, więc wybrałbym Radeon 5830.

graphic.pnggraphic.png

Opublikowano

HD6850 będzie lepszy (lekko wydajniejszy, chłodniejszy, mniejszy pobór prądu) a cena ta sama, z nówek tak samo lepiej HD7750 niż gtx'a 560Ti

Teraz widzę jakaś nisza bo ani tego ani tego za dużo nie ma

Opublikowano

Ktoś zamknął temat a nawet nie przeanalizował tego. Żadna Nvdia do 2 rdzeniowego procesora, będzie duży narzut sterownika na cpu i w nic komfortowo nie pograsz. Używana HD6850 lub HD7750.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...