Skocz do zawartości
  • Dołącz do społeczności!

👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Aoi Bungaku Series

razor

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

euiOJs8.png

Aoi Bungaku Series

Rok wydania: 2009

Ilość odcinków: 12

Gatunek: Dramat, Psychologiczne, Thriller

Seria ta jest adaptacją sześciu dzieł zaliczanych do klasyki japońskiej literatury współczesnej.

Mimo, że poszczególne opowieści różnią się to tym co je spaja jest motyw śmierci i dramat głównego bohatera.

Tak przynajmniej jest aż do trzeciej historii "Kokoro" przy której aktualnie jestem ale jak patrzę na opis MAL to dalej nie powinno to też ulec zmianie.

Fabuły poszczególnych epizodów opisywać nie będę bo nie chcę nikomu spoilerować tak więc zapraszam do oglądania.

Jeśli chodzi o moją ocenę tego anime to waham się aktualnie pomiędzy 9 i 10 więc jest naprawdę dobre. :)

To jest ukryta treść, proszę

1373662483-U83583.png

Opublikowano

Ja do tego tytułu przekonać się nie mogę, bo pierwszy ep czy dwa nie zrobiły na mnie wrażenia :) Tak więc będzie musiało jeszcze dłuższą chwilę poczekać ;d

Opublikowano

Mi zaś się spodobało już od pierwszej historii.

Lubię tego typu anime, a niestety od czasów Rainbowa, Shigurui czy Monstera nie znalazłem niczego ciekawego więc jestem bardzo zadowolony z odkrycia tej pozycji.

1373662483-U83583.png

Opublikowano

Ja mam akurat na odwrót, hehe chyba nie dojrzałem :) Podczas gdy Ty lubisz takie serie co wymieniłeś, ja żadnej z nich nie dokończyłem, a ledwo zacząłem i to przy kilku próbach :D Aoi Bungaku też jest trochę no, nie w me gusta, chociaż wcale nie twierdzę że jest złe bo jest na odwrót ;d

Opublikowano

Nie wszystkie odcinki trzymały najwyższy poziom, ale raczej słabych nie było. Widać, że to dosyć ambitne anime, które jest przeznaczone dla starszych widzów niż japońskich nastolatków.

Chwilami okrutne, ale zarazem wciągające (nie licząc 2-3 odcinków). Najbardziej spodobał mi się I wątek (4 odcinki). Ten II był co prawda zaskakujący, ale zbyt brutalny.

8/10.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...