Skocz do zawartości
  • Dołącz do społeczności!

👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] MCHC VS SKKF A TY CO wybierasz?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Skkf lepszy.
Dlaczego?
Mchc kopiuje praktycznie wszystko od skkf, najpierw byl skopiowany serwer parkour, pozniej mchc (hard) , bordery itp, teraz wzieli z granatow kopie od skkf i zrobili "rzucane tnt" bez jaj.. skkf bylo 1 hard i tak zostanie, mchc myhardy itp to kopie dlatego nie bede tam gral :-)

Odp. Skkf.

Troche na mieszane ale pisane z tel.

@down.

down, down..

1.Nikt mi nic nie naopowiadał, grałem tylko na 1 edycji i tyle, nawet nie gadałem z adminem ani nic ;)

2.Gdzie ty w mojej wypowiedzi masz napisane że oni wymyślili?

3.Gimnazjalisty? Zapraszam chłopcze na jakiś ts, zobaczymy kto tutaj jest gimbusem.

4.Tyle, Pozdrawiam. Nie wiesz z kim rozmawiasz to nie pisz że gimnazjalista.

Pomogłem?👍

Daj Like! :D

Opublikowano

@Up

Człowieku, co ty wygadujesz... naopowiadał ci irollek bajeczek i w nie wierzysz ;)

Serwer hardcore skkf myślisz ze został wymyślony przez nich? Jesteś w dużym błędzie - oni również zaj** pomysł od jednego serwer z zagranicy, tak samo z borderami...

Masz myślenie typowego gimnazjalisty, któremu wystarczy coś wmówić i nic więcej go nie interesuje :P

Wracając do tematu to zagram na mchc:

- działają konie przez sektory, będą lepsze i ciekawsze klepy;

- grałem na poprzedniej edycji i 0 lagów, czego nie można powiedzieć o skkf;

- wprowadzają nowy item (Pokeball?) którym będzie można zwierzęta i villagery przenosić :D

- liczą się ze zdaniem gracza... nie tak jak na skkf robią co się im podoba ;)

Opublikowano

Wole skkf'a serwer. Na TS3 czekałem 5 min i członek z administracji przeniósł mnię i pomógł a na mchc czekałem ok. 2 dni na ts3 i nie dostałem odpowiedzi (aby się odwołać) na mchc ban za free xD Bentrado nie miał co robić i dał bana "Dzięki testuje" i nie dostałem ub od ok. 1 miesiaca xD.
@UP liczą się ze zdaniem gracza mchc śmieszne ... Ban za nic ? O tak liczą się ...

Opublikowano

Kurwa, kolejny kretyński temat na tym forum.

Wylęgarnia gimbusiarni, która będzie się kłócić co jest lepsze... Oba serwery mają to coś w sobie, oba nie są idealne, oba oferują to samo, a zarazem coś innego i po co się kłócić?
Część graczy wybierze MCHC, część SKKF'a, część oba serwery, a jeszcze inna część będzie wolała konia walić w domowym zaciszu.

Takie dyskusje nie mają sensu i do niczego się nie dojdzie.

Tyle ode mnie.

Pozdro,

Avaterys.

Opublikowano

Wole skkf'a serwer. Na TS3 czekałem 5 min i członek z administracji przeniósł mnię i pomógł a na mchc czekałem ok. 2 dni na ts3 i nie dostałem odpowiedzi (aby się odwołać) na mchc ban za free xD Bentrado nie miał co robić i dał bana "Dzięki testuje" i nie dostałem ub od ok. 1 miesiaca xD.

@UP liczą się ze zdaniem gracza mchc śmieszne ... Ban za nic ? O tak liczą się ...

Ja na mchc nawet nie czekałem :) Wbiłem, odrazu pojawił się administrator :)

10732745374541468291.png

Opublikowano

Ja osobiście wole MCHC Lepiej się gra =) A skkf to już przestarzały ale to mój gust ;3

--------------------------
Pozdrawiam Funky.
--------------------------

Opublikowano

Żaden z nich. Oba są beznadziejne wolę niezależne serwery z autorskimi pluginami gdzie administracja robi to bo chce a nie dla kasy/prestiżu. Skkf to YT i tylko temu ma tylu graczy. A MCHC udało im się dobrze wypromować i mają graczy ale i tak nie wybiorę nigdy żadnego z nich!

Na serwerach znajdziesz mnie pod nickiem: Ogrodnik

Opublikowano

Temat jest bezsensu ale powiem co myśle,

uważam że skkf to największe G jakie widziałem i zapewne jest tak że Pan SKKF wchodzi raz na ruski rok i sprawdza ile hajsu doszło.

Na MCHC grałem , (na skkf'ie niestety też grałem) i mogę powiedzieć że tam Administracja przynajmniej odpisuje graczom :)

Aktualna próba: Postaw serwer mt2 na vps z ubuntu.

Opublikowano

Dziekuję za wypowiedzi , ja ogolnie wolę chyba mchc , bo przyjemniej mi sie gra , Ale teraz 90% skkf 10% mchc bedę grał.Wypowiadać się dalej.

76561198175931070.png

Opublikowano

Temat bez sensu...
Ale odpowiem.:
SKKF. Dlaczego? Moim zdaniem jest on dostosowany bardziej pod Serwer Hardcore, jeżeli już coś wprowadzają to jest to dopracowane. A co do ludzi którzy kłócą się o to że mchc kopiuje. Zgadzam się z tym w 100%, po prostu skakaf był pierwszy!

=====================================================================================================================================

Opublikowano

Według mnie Wybiore MCHC dlaczego milej sie gra na SKKF dla sie caly czas dla jakiegos ,,prestizu'' zeby wydobyc w chuj oxow diaxow i czego tam sie da a Bendrado (z MCHC) poprostu rozwala SYSTEMY skkf i tworzy swietne zeczy duzo lepszy spawn 0 lagow czego nie mozna powiedziec o SKKF ( dla gimbusow SKAFFIE ) na SKKF wbijam odrazu i lag kurwa wychodze i usuwam nie da sie grac na serwerach gdzie na spawnie roji sie od 100-200 graczy ktorzy czekaja pod jakas trampolina gdzie ktos spadnie i wlasnie On dostanie to eq . MCHC to serwer gdzie administracja sie NIE OPIERDALA robi duzo konkursow pomaga ORGANIZUJE klepy w KLATKACH i co najwazniejsze nie ma Czitow

Pan Irolle ma Czity :

SS:

To jest ukryta treść, proszę

Opublikowano

Oba serwery są świetnie przygotowane pod względem technicznym, lecz MCHC.PL, jest moim zdaniem lepszym rozwiązaniem do gry.

Ciągłe gatki MC.SKKF.NET, był pierwszy stają się żenujące ponieważ serwery hardcore stały się typem rozgrywki takim jak: Freebuild, Survival itd.

Wszystko zależy od Ciebie, zagraj tam gdzie się lepiej czujesz.

Najlepszy serwer Wojny Gildii?

Sprawdz! - mc.proCrafters.pl

Opublikowano

Według mnie Wybiore MCHC dlaczego milej sie gra na SKKF dla sie caly czas dla jakiegos ,,prestizu'' zeby wydobyc w chuj oxow diaxow i czego tam sie da a Bendrado (z MCHC) poprostu rozwala SYSTEMY skkf i tworzy swietne zeczy duzo lepszy spawn 0 lagow czego nie mozna powiedziec o SKKF ( dla gimbusow SKAFFIE ) na SKKF wbijam odrazu i lag kurwa wychodze i usuwam nie da sie grac na serwerach gdzie na spawnie roji sie od 100-200 graczy ktorzy czekaja pod jakas trampolina gdzie ktos spadnie i wlasnie On dostanie to eq . MCHC to serwer gdzie administracja sie NIE OPIERDALA robi duzo konkursow pomaga ORGANIZUJE klepy w KLATKACH i co najwazniejsze nie ma Czitow

Pan Irolle ma Czity :

SS:

http://static.pokazywarka.pl/i/2629346/355380/0-0-0-1165401916-middle.jpg

Trzeba być idiotą, żeby wyciągać wnioski z filmiku IROLLa o nowej edycji, że ma on cheaty.

Hazumi, czy jak to się tam nazywa miał tylko po to, aby szybciej się przemieszczać przy budowie serwera, ogólnie łatwiej zarządzać serwerem, no i wykrywać cheaterów.

Jeśli sam masz zainstalowany cheaty jest po prostu łatwiej. ;-)

Przecież to idiotyczne i dziecinne myśleć, że gra na tym cheacie w BZGM...

Pozdrawiam.

Opublikowano

Skkf to zwykły syf, nie polecam. Tak samo jak te jego debilne filmiki na youtube idetycznie wyglada ten serwer.. SYF!!

1377531174-U173186.png

Opublikowano

Niestety ale MCHC , powróciłem gdyż drop powrócił , dodam że na skakafie nie ma zabezpieczeń , gościu zabił mnie z 8-10 kratek , zgłaszam , UB zapewne nie dostane ... .

Opublikowano

Oba serwery wszystko robią dla hajsu. Dodatkowo mchc zgapia od skkf.
Dlatego polecam serwer WorldHard - Hardcore.
@UP skkf dodaje sobie sloty wiec też uważam że to gówno cubixa ;p

10868302_191445524359374_550385651884749

Opublikowano

A ja wam powiem że nigdzie nie gram i nigdy nie grałem :)

Wole robić swoje serwery tak jak mi się podoba i to co gracze zaproponują, skkf ani mchc mnie nie kręci.

Sam robie swojego hardcor'a i staram się aby wszystko było jak najlepiej zrobione :P

DCHC.PL jeśli ktoś chętny ;)

A tak po za tym skkf był 1 w polsce, w angli były hardcory dużo wcześniej.

Tak samo można powiedzieć że skkf skopiował hardcor'a od jakiegoś serwera angielskiego ;]

A żeby zrobić taki serwer to na prawdę dużo pracy trzeba w to włożyć, pisać pluginy, testować itp. masakra ^^

Nieregulaminowa sygnatura

• 3 miesiące temu...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...