Skocz do zawartości
  • Dołącz do społeczności!

👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Problem z serwerem SFGAME

Polowicer

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, od razu daję link do serwera: 

To jest ukryta treść, proszę
, teraz tłumaczę o co chodzi (każdy to zauważy po wejściu na stronę):

- jest czarne tło, nie ma nic

Teraz powiem jak to instalowałem:

miałem do pobrania 3 pliki: "SF-Server.zip", "SF-PackageFiles.zip" oraz "SF-PackageCore.zip" (może ktoś kojarzy o co caman, ogółem niemieckie to jest :P )

Zrozumiałem że serwer to są pliki xampp, mysql i inne "niepotrzebne duperele", PackageFiles i Core to pliki strony. Jako że mam VPSa (nie pytać skąd i jakiego, mam i tyle wystarczy) to wgrałem zawartość "PackageFiles" i "PackageCore" na stronę (100 mb, jakbym nie miał nic innego do roboty). I co się dzieje: to co widać w linku! Nie działa SF'ek. Zacząłem grzmerać w configach, edytowałem z "localhost" na moją domenę (tymczasową), wgrywałem jakies updatey które prawie nic nie zmieniły. Co mam wgrane na vps: java w najnowszej wersji (Serwer do MC wymaga), najnowsze wersje php5, apache2, innych dupereli, mysql, oraz eaccelerator. 

Więc teraz pytanie do użytkowników MPCF: dlaczego sfgame nie działa?

@EDIT:

od razu też edytuję temat: NIKOMU nie dam haseł na PW, ani w temacie ani nigdzie, więc nawet nie piszcie "daj mi hasło na pw to zobaczę"

b_560_95_2.png

Opublikowano

Po wejsciu na strone i bez czytania posta odrazu widac ze brak plikow z jezykiem polskim, spojrz w konsole...

Edit:

Nie tyle co brak, lecz nie moze ich zaladowac/nie znajduje ich.

Opublikowano

Dziękuję za szybką odpowiedź, lecz nie do końca wiem jaki masz błąd w konsoli, mój jest taki: "GET

404 (Not Found)", idąc tym tropem, wydaje mi się że to próbuje mi dać ten plik w owym kodzie .js.

Przeszukując kod w poszukiwaniu "crossdomain" nic nie znalazłem, więc jeżeli masz czas to zerknij tutaj 

, może ty coś zobaczysz.

@EDIT:

plik crossdomain.xml istnieje, oto jego zawartość:

b_560_95_2.png

Opublikowano

Te pliki z neta sa zbugowane, taki cos masz? wrzucales plik sfgame.sql czy jakos tak do phpmyadmin jako nowa baza czy cos? Btw jesli nawet ci to pojdzie to nie pograsz jedynie do widoku postaci i nic wiecej

KONIEC

~ REBEKKA

Opublikowano

Hersen twoja odpowiedź nic nie ma do zadanego przeze mnie pytania, po prostu zrobiłeś spam który zgłosiłem.

Marcel dziękuję bardzo, zamieniłem wszystkie localhosty na domenę i działa, zaraz zobaczę jak dobrze. 

b_560_95_2.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...