Skocz do zawartości
  • Dołącz do społeczności!

👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Problem z wgrywaniem zbroi.

Tusheq

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Po wgraniu zbroi, są one całe białe. Wpisy do msm dodane. Z czego może wynikać ten problem?

Z góry dzięki.

EDIT@

Żeby nie robić nowego tematu.

Wgrałem 3 sety zbroi, wszystko pięknie, tylko z 1 setem mam problem.

Zbroje powinny wyglądać, jak z tego tematu (z którego je brałem) http://www.mpcforum....baso-kompletny/

Jednak po "przywołaniu" zbroi pojawia się ona w eq, icona jest tej zbroi co ma być, lecz gdy założę pojawia się inna zbroja. Value3 i ShapeIndex zmieniane kilka razy, zbroja, która się pojawia ma całkiem inne Value3, jak i shapeindex, id też różne. Ścieżka do textur z gr2 jest standardowa i tam też się one znajdują. Brak mi już pomysłów. Z góry dzięki.

Opublikowano

Wpisy dodałem, po ponownym rozpakowaniu pc/pc2/icon wszystko jest.

Pan Janusz o jakich dokładnie ścieżkach mowa?

Dodam, że wgrywam te zbroje http://www.mpcforum.pl/topic/1110633-dl-zbroje-ridack-stare/

W środku prócz folderów assassin, warrior itd znajdują się również w pc i pc2 foldery o nazwie vamos.

Jakby ktoś wiedział co z tego i gdzie trzeba skopiować/wkleić i co potem dopisać w msm to będę naprawdę wdzięczny.

Opublikowano

Wpisy dodałem, po ponownym rozpakowaniu pc/pc2/icon wszystko jest.

Pan Janusz o jakich dokładnie ścieżkach mowa?

gdy otworzysz pliczek gr2 masz tam podaną teksturę do zbroi, musi być ona dokładnie w tym folderze jaki tam jest podany, jak będzie w innym tekstury nie będzie czytać

sygna.jpg

Opublikowano

Żeby nie robić nowego tematu.

Wgrałem 3 sety zbroi, wszystko pięknie, tylko z 1 setem mam problem.

Zbroje powinny wyglądać, jak z tego tematu (z którego je brałem) http://www.mpcforum.pl/topic/1004745-dl-nowy-set-zbroi-od-baso-kompletny/

Jednak po "przywołaniu" zbroi pojawia się ona w eq, icona jest tej zbroi co ma być, lecz gdy założę pojawia się inna zbroja. Value3 i ShapeIndex zmieniane kilka razy, zbroja, która się pojawia ma całkiem inne Value3, jak i shapeindex, id też różne. Ścieżka do textur z gr2 jest standardowa i tam też się one znajdują. Brak mi już pomysłów. Z góry dzięki.

Opublikowano

Value3 masz takie same jak w item_proto client i wpisy .msm ?

Pomogłeś,pomogę kiedy tylko brachu mogę!

graphic.png

Opublikowano

Oczywiście, właśnie o to chodzi, że są takie same, wszystko niby ok, a tu z bomby pojawia się inna zbroja, nie mająca nic wspólnego z wgrywanymi.

Opublikowano

Czyli na logike .... zmień wpis w sharp index , jak pojawia się inna zbroja czyli jakaś ma już taki sam wpis. Zmień sharp index dla tej zbroi i zmień tak samo na identyczny w value3 w item_proto client

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...