Skocz do zawartości
  • Dołącz do społeczności!

👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

FabitBB to doskonały silnik forum dla osób uczących się programować,

jest prosty w edycji i posiada parę autorskich funkcji(np. bbcode, choć nie wszystkie),

których można bez trudu używać także we własnych projektach. 

I jeszcze tak dla informacji. Silnik jest stary, pisany tak mniej więcej na początku 2013 roku, jeszcze gdy pojęcie o php i css miałem średnie, stąd paskudny wygląd

i uboga funkcjonalność. Odnalazłem go podczas przeszukiwania dysku i nie miałem serca usuwać, więc opublikowałem wiedząc, że nie 

jest to następca myBB :D Jak wspomniałem wcześniej dodałem go aby osoby dopiero uczące się języka mogły zrobić to na gotowym przykładzie.

Co oferuje silnik

•  
  • -rejestracja/logowanie,
  •  
  • -profil i jego edycja,
  •  
  • -rangi i ich edytor,
  •  
  • -możliwość zakładania tematów i komentowanie ich,
  •  
  • -możliwość edycji tematów,
  •  
  • -możliwość banowania,
  •  
  • -nie pełna obsługa bbcode,
  •  
  • -poczta,
  •  
  • -proste tłumaczenie na inne języki,
  •   

Skrypt posiada ok. 2000 linij kodu ale wkrótce liczba może gwałtownie urosnąć

plany na przyszłość

•  
  • -obsługa urządzeń mobilnych,
  •  
  • -pełna paleta bbcode,
  •  
  • -poprawa błędów,
  •  
  • -instalator sql
  •  
  • -panel moderatora,

Aktualności

-obecnie brak

Jak zainstalować skrypt

Wkrótce instalacje będzie się odbywa automatycznie jednak póki co trzeba to zrobić samemu:

•  
  • Otwieramy phpmyadmin,
  •  
  • Wybieramy opcje import,
  •  
  • Klikamy przeglądaj a następnie szukamy pliku sql.sql.zip
  •  
  • klikamy wykonaj
  •  
  • uzupełniamy plik db.php odpowiednimi danymi
  •  

DOWNLOAD

To jest ukryta treść, proszę

SKAN

DEMO

Opublikowano

Bardzo biednie. Ktoś już passy Ci zmienił.

Jak na początek dobra wizja, ale popracuj nad tym trochę... za jakiś czas zobaczy się co z tego wyjdzie.

I tak lepsze to w projektach użytkowników forum, zamiast jakiś generatorów liczb. Za to masz duży +

9obpmnjr.png

Opublikowano

@up zaktualizowałem opis żeby było wiadomo dlaczego jest on taki... no cóż słaby. I fakt głupio zrobiłem nie blokując możliwości zmiany hasła 

Opublikowano

@up zaktualizowałem opis żeby było wiadomo dlaczego jest on taki... no cóż słaby. I fakt głupio zrobiłem nie blokując możliwości zmiany hasła 

śmiecić z jednej strony czymś niedorobionym nie ma po co, ale jak rozwijasz (rozwijaj!) to warto :)

9obpmnjr.png

Opublikowano

Biednie.

Wygląd jest według mnie straszny. Należy go poprawić.

Grafiki tak samo.

Ogólnie proponowałbym poprawić większość (jak nie wszysto).

4770714280454741315510.png
  • 3 tygodnie później...
Opublikowano

Może i jest brzydki styl, kodu jeszcze nie patrzyłem lecz się chłopak stara, zrobić coś innego, własnego a nie jak większość na tym forum to takie same strony tylko ze zmienionym tekstem lub generatory publikacji serwerów których jest masa..

Pomogłem?👍

Daj Like! :D

Opublikowano

Wygląd nie jest ładny, ale za skrypty duzy +. Lepiej by Ci szło w CMSach, niz layoutach.

CMS to tylko zakodowany layout.

Tak jak reszta szablon kijowy może dla tego że nie zwracasz na to uwagi gdyż dopiero piszesz cały silnik lecz pamiętaj na tym forum jest tyle znawców co ufo więc wygląd musi być aby napisali że fajnie wygląda :D.

Opublikowano

CMS to tylko zakodowany layout.

Tak jak reszta szablon kijowy może dla tego że nie zwracasz na to uwagi gdyż dopiero piszesz cały silnik lecz pamiętaj na tym forum jest tyle znawców co ufo więc wygląd musi być aby napisali że fajnie wygląda :D.

Ekhem... 

czyli coś w stylu panel edycji treści na stronie ;)

Wygląd nie jest ładny, więc niech się za grafike(rysowanie layout'ow) nie bierze. O to mi chodziło.. Lepiej by mu poszło w cms'ach.

OFF.

Opublikowano

Ekhem... 

czyli coś w stylu panel edycji treści na stronie ;)

Wygląd nie jest ładny, więc niech się za grafike(rysowanie layout'ow) nie bierze. O to mi chodziło.. Lepiej by mu poszło w cms'ach.

No właśnie panel edycji ale pisząc cms ręcznie tworzy się layout jednocześnie bo layout który jest zakodowany nazywamy cms + kilka funkcji które dodają kilka głupot i masz system zarządzania cms teraz rozumiesz czytanie głupot w sieci nie pomaga.

Opublikowano

Może i wygląd słąby, ale przewidziałeś coś takiego jak

:D

//Jednak nie ...

Napisałem Ci co i jak -.-

//Edit 2:

Pobrałem to sobie...

plik pl.php

powinno być w array a nie zmienne po koleji...

Jeśli pomogłem daj +!

Opublikowano

@up Fakt popełniłem jeden z częstszych błędów, mianowicie uznałem, że administrator sam sobie nie rozwali strony. Teraz powinno być ok

Opublikowano

@up Fakt popełniłem jeden z częstszych błędów, mianowicie uznałem, że administrator sam sobie nie rozwali strony. Teraz powinno być ok

Chodzi o to że ktoś może chcieć sobie nazwać dział <p>Programming</p> i chce aby <p> było widoczne, Radzę dodać coś jak wybór html/tekst

Jeśli pomogłem daj +!

Opublikowano

O stary :O Zajebiście to wygląda. Jesteś bogiem :P

Powodzenia w rozwoju

like_me_on_facebook.png

facebook.com/vershydesign

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

Powiem tak wygląd nie jest potrzebny jak ktoś pobierze może edytować ważny jest kod skryptu powodzenia w dalszych pracach.

585571426179277855228.png

Opublikowano

Porozrzucany po plikach html wymieszany z php :D

Zainteresuj się jakimiś frameworkami MVC (np. Symfony, PHPCake), bo IMO czysty php nie nadaje się do używania.

mjut.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...