Skocz do zawartości
  • Dołącz do społeczności!

👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Na początku chciałbym poinformować że przejrzałem cały internet i odpowiedzi nie znalazłem więc może tutaj ją otrzymam.

A więc:

Posiadam TeamSpeak 3, prawidłowy plug-in Overlay. Wszystko działa... Po kliknięciu przycisku "Activation Key" (w grze) przechodzę edycji i możliwości przemieszczania okien w inne dowolne miejsce na ekranie gry. Jedno okno zrobiło mi psikusa, i schowało mi się na sam dół... na dodatek to najważniejsze, w którym wyświetlane są osoby z którymi komunikuję na kanale.

No i teraz tak: po kliknięciu (w trakcie gry oczywiście) "Activation Key" na dole pokazuje się pasek ze znaczkiem "ustawienia" który UNIEMOŻLIWIA przeniesienie mi okienka z pod tego paska wyżej(gryż go zakrywa). Próbowałem też w ustawieniach plug-in'u podać inną pozycje XY okna - jak by nie reagowało :(

Wpadłem na pewien pomysł lecz sam nie dokonam tego cudu jeśli to możliwe.

Czy można jakoś poprzez edycje .ini zmniejszyć ten czarny pasek?

Jeśli nie to jakim innym sposobem przenieść potrzebne mi okno ?
Jeśli wytłumaczyłem niewystarczająco i niezrozumiale to wstawię screeny na prośbę.

Myślę że jest to tak trudne jak proste, tylko nie mogę wpaść na pomysł.

Pozdrawiam i czekam na odp.

Opublikowano

Tak :D 
Po instalacji najnowszej wersji TSa nie posiada ona od razu w sobie Plug-in'u TS overlay, dlatego pobieram go z tej strony:

To jest ukryta treść, proszę

pobieram v19 (bo jest wpisane API 19)

przy instalacji plug-inu (mimo że jestem na koncie administratora) pojawia się komunikat:
(>)   "Faile to install Add-On.
Do you want to retry as Administrator?"
Po wciśnięciu "Yes" następuje pętla do (>) :D

No ale to tylko taka dygresja bo o dziwo TS Overlay. nagle pojawia się w plug-inach.

Potem następują małe problemy z hotkeyem, po którymś razie w końcu załapuje i jest ok tak jak przed reinstallem ...

A problem dotyczący tematu nie zmienia się NIC :(

Opublikowano

Bardziej podstawowe pytanie... często gry się uruchamiają jako administrator. TS3 itd. uruchamiasz też jako admin? :)

9obpmnjr.png

Opublikowano

1.

Bardziej podstawowe pytanie... często gry się uruchamiają jako administrator. TS3 itd. uruchamiasz też jako admin? :)

Oczywiście  :D

2.

Taki sam problem miałem ja i próbowałem wszystkimi sposobami ale nic to nie przyniosło.

Ale znalazłem lepszy overlay, zobacz:

To jest ukryta treść, proszę

Problem chciałbym ROZWIĄZAĆ a nie od niego uciec a potem znowu kogoś będzie dręczyć w przyszłości, bo nie tylko ja mam ten problem teraz widzę. 

W związku z tym odpowiem również apropo Ovwerwiolfa:

Mam go od dawna i chrzani mi w nim parę opcji: skróty klawiszowe, nagrywanie video, I RÓWNIEŻ Overlay z overvolfa CHOWA SIĘ POD GRĘ i inne(nie będę rozwijał bo to nie ten temat). Dlatego jest dla mnie denny i wolę starego SPRAWDZONEGO overlaya. 

W 1 poście pisałem coś tym .ini :D

Podejmie się ktoś tego ? Otwierałem te pliki plug-inu, pełno tam cyferek i ustawień pozycji, lecz nie chce zmienić bo szczerze się na tym nie znam.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

po ostatniej aktualizacji znikną mi w ogóle overlay plugin próbowałem pobierać jakoś osobno ale za każdym razem jak wrzucałem folder czy plik to rozwalał mi całkowicie ts3 i musiałem przeinstalowywać

czy ma ktoś na to radę  

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...