Skocz do zawartości
  • Dołącz do społeczności!

👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Vel'Koz - co myślicie o tej postaci?

Rekreative

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie, mam do was pytanie dotyczące postaci Vel'Koz, a mianowicie, czy ta postać jest stworzona tylko do grania na linii "mid", czy ktoś próbował grać na innych liniach? Jakie waszym zdaniem najlepsze są itemy na tą że postać i czy w ogóle opłaca się ją kupować. Ponieważ trochę boję się zakupu tej postaci, bo gdy ją będą nerfić, to myślę, że będzie z niej totalna kupa ;/

Proszę o wasze zdanie i wypowiedzi na ten temat, z góry dziękuję :)

Opublikowano

Velkoz według dla mnie słaba postac, ma dmg jak się nafeeduja a na lini nie jest ciężko go pokonac niby nowa postac ale wydaje się ze już jest dawno za metą

Opublikowano

Wszystko zależy od tego na kogo grasz i czy potrafisz wykorzystać potencjał tejże postaci. Ja go buduje swoim buildem:

Pierwszy zakup:

• faerie-charm.gif + faerie-charm.gif + health-potion.gif + mana-potion.gif + warding-totem.gif lub
  • crystalline-flask.gif + health-potion.gif + warding-totem.gif

Pierwszy Powrót:

• chalice-of-harmony.gif + amplifying-tome.gif (Jeżeli starczy to od razu fiendish-codex.gif) + boots-of-speed.gif + health-potion.gif lub
  • giants-belt.gif + blasting-wand.gif + (Jeżeli starczy to: amplifying-tome.gif + health-potion.gif + sorcerers-shoes.gif)

Końcowy Build:

• sorcerers-shoes.gif + athenes-unholy-grail.gif + rylais-crystal-scepter.gif + rod-of-ages.gif + void-staff.gif + rabadons-deathcap.gif

jp8p35.png
Opublikowano

Próbowanie innych linii nie ma sensu, straszny papier, brak escape, dmg do 30 minuty praktycznie nie ma.

Lepiej trzymać się mida, chociaż i tu nie radzi sobie najlepiej, nie polecam, wymaga dużej wprawy.

Piszesz tak, bo grałeś nim na normalach?

Jakoś ja inaczej go opisze, chociaż grałem nim 2 razy rankedy (na kolegi koncie - dywizja d3).

W jednej grze miałem do 28 minut 4 całe itemy + buty. :)

Gra nim wymaga troszkę opanowania i umiejętności, trzeba dobrze trafiać skillami, ponieważ każdy z nich ma jakiś CC.

To prawda nie ma escape, ale wystarczy, że dobrze będziesz używał skilli deffensywnie w celu ucieczki, to ucieczka się powiedzie + możesz delikwenta jeszcze zabić.

Postać raczej polecam, nie wiem co jeszcze więcej napisać, jakimś wielkim fanem tej postaci nie jestem. Grałem nim zaledwie 2 razy i kilka razy przeciwko, za każdym razem wygrywając grę.

Chcesz to kupuj, nic straconego. :)

Co do innych pozycji, to sprawdza też się na supporcie. Bynajmniej na jednym rankedzie w enemy koleś wziął go i dobrze nim zagrał. Ponieważ ma 3 dobre CC, co prawda ten slow z Q nie jest jakiś mega, ale zawsze coś. :)

Powodzenia!

jjwxlXl.jpg

Sygna by

Nathalie <3

Opublikowano

Na supporcie jest na prawdę mocny jak go ogarniesz. Ma slowa i stuna z podrzutem, do tego na prawdę duży burst + true dmg.

League of Legends

Opublikowano

Vel koz nie jest w mecie.. mimo tego ze dopiero wyszedl. Bardzo łatwo go sie countruje, nerfa raczej nie dostanie bo jest slaby, ewentualnie dostanie buffa.

Opublikowano

W obecnej mecie często występują mobilne postacie z gapcloserami etc, ponieważ VelKoz nie ma żadnego escape'u oprócz flasha (o ile weźmiemy) to zniszczy go każdy mobilny mid. Yasuo odbija mu wszystko oprócz ulta na tarczy; Riven pewnie też by mu dała radę, Zed, Fizz może wskoczyć na E i chuya mu zrobi, LeBlanc może mu dodgnąć ulta i inne spelle. Nie polecam; żałuję zakupu.

Opublikowano

Słaba postac 0 farmy i low dmg i nawet ulti do dupy bo samo namierza i nie mozna sterowac

1. BARDZO DOBRA POSTAĆ!

2. Farmienie nim to całkowita przyjemnośc!

3. Duży dmg!

4. Nic nie namierza, można nim sterować i co najważniejsze da się nim zabić....

Niektórzy to tymi postami normalnie dobijają! ;_;

1367996595-U582588.png

Opublikowano

Jest z początku trudny do ogarnięcia(nie tak jak Yasuo) i trzeba dobrze stosować jego pasywke. Tylko dzięki niej, jest jak dla mnie valuable na mida. 
Chociaż ten ult też trochę OP, jeżeli potrafisz go użyć i masz team, który Ci zagwarantuje spokojny chanelling

Opublikowano

Nie polecam tej postaci. Na pewno jej nie bedą nerfic, poniewaz juz jest za slaba. Jedynie co mi sie w niej podoba to jest ulti , poniewac bardzo latwo mozna zadac spory dmg tą postacią w teamfightcie. Farmienie do bani. Z tych wszystkich meczy jakie gralem na midzie na vel'koza to wszystkie wygrane dla mnie, większość postaci bardzo dobrze sobie z nim radzi a jeszcze lepiej jak ta postac ma latwą ucieczke z jego ulta, wtedy  to vel;koz jest juz bez szans

Opublikowano

lvl 6 insta ult... DMG jest z dupy

troche sie feednalem i sciagalem topa na combo skilli bez ulta

PS.

placzecie ze nie mobilny, wiec mozecie w runkach dac mov speed

nudsyg_zps005130d2.png

Opublikowano

Jak dla mnie totalnie out of meta, nie wiem co Riot sobie myślał wypuszczając go..

Taki dobry pick na odnudzenie się na normalu z kumplami :D

Opublikowano

Champ calkiem dobry ale narażony na ganki. Mala mobilnosc ale tons of dmg. Jedna dobra seria i przeciwnik jest w tarapatach. Generalnie jak sie go opanuje to potrafi być niebezpiecznym przeciwnikiem i opanowac mida bez problemu. Nie gram rankedow jeszcze ale nie raz udawalo mi sie opanowac mida i wycisnac staty 12/0. Gra nim sprawia na ogół dużo zabawy a jego ult potrafi zabic kilku przeciwników na raz.

Ja go kupowalem za 7800 a na nastepny dzień byl za 6300 ale i tak nie żałuję :)

Pierwsza osoba, w historii MPC Forum.pl która przekroczyła kamień milowy 100d online.

32Aef.png

By Alicexcullen

"So many people will idolise, while their own success is in their reach... Don't forget, you're able to design your own universe."

Opublikowano

Hmm, niektórzy z was mają rację, bo teraz już wiem po waszych wypowiedziach, oprócz tych negatywnych, że opłaca się ją kupić :). Teraz gdy jest on w rotacji, postanowiłem zagrać sobie nim parę rundek i szczerze wam powiem, że tak:

+ bardzo dobre ulti (pod pasowało mi)

+ jak dla mnie to świetnie się nim farmi

+ OP skille

- za szybko ładuje się ultimate skill

- nie wiem, czy mi się wydaje czy coś, ale jakieś głupie wrażenie mam, że jest strasznie powolny x.x

Dziękuję za pomoc i za wasze wypowiedzi :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...