Skocz do zawartości
  • Dołącz do społeczności!

👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Pytanko pvp yasuo i malzahar

blazej2222

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.Jutro bd gral pvp z pewnym gosciem,i on bedzie prawdopodobnie gral yasuem.Ja chce wziasx malzahara,tylko ze on tym yasuem ma trzynascie rankedow wygranych i 3 przegrane.Wyczytalem?ze malza kontruje yasuo(malza wkoncu moj main)Tylko nie wiem jak to sie sprawdzi.Mam zamiar zbanowac mu leblanke, jaxa i fiorke,gyz gaila ami gp nie posiada.Co o tym sadzicie?Moze wziasc lepiej kogos innego(np. veigar) bo jest duzo szans ze wezmie yasuo ale nie na sto % .Jesli nie,to bd improwizowal

Opublikowano

Bo wyczytalem ze malza go kontruje ;P

Tylko nie wiem jak z tym jest.Prosze o pierdolniecie jakas mocna postacia do pvp oprocz jaxa i malzahara(bo moze byc jak chytra baba z Radomia i mi profil sprawdzi xD)

Opublikowano

Każdego rankeda Zedem wygrywam z Yasuo. Rzucasz mu W, E i zdejmujesz tarcze potem doskakujesz i bijesz z Q i AA. Jak on użyje ulta to ty używasz ulta.

csyt2-signa.png

Opublikowano

Sam tez myslalem nad zedem.A kogo moge wziasc jezeli jednak nie bedzie to yasuo?Pewnie wezme malzahara ale jesli wezmie kogos kto mnie kontruje to moze wezme talona?Dajcie jakies przyklady

Opublikowano

Riven - nie ma mocniejszego championa do walk 1 vs 1, jeżeli w early ładnie się wyfarmisz i zabijesz go 2-3 razy, nie ma szans nawet Cię drasnąć.

Opublikowano

Jak weźmie Yasuo to ty weź Wukonga i GG. Małpa jest lepszym czołgiem, ma attack speed i armor penet w skillach + tarcza nie zablokuje dasha. Przy odrobinie ogaru będziesz nim miotał jak szatan, bo yasuo jest nastawiony tylko na dmg co całkowicie w dupie ma Jukong, Jukong Wukes.

sygna.png

Opublikowano

@UP tylko za nie mam wulonga :(

@Raytlion tylko nie wiem jak sb z nim poradze,bo riven nie gralem teraz od dawna.Chyba mu jednak zbanuje yasuo leblanc i jaxa to sa 3 jego mainy wiec ja wezme pewnie malze.On wtedy wezmie anke(z tego co wiem to czesto nia gra) to ja zawsze mg wziasc branda albo talona

Opublikowano

jeśli grasz dobrze to i tak z nim wygrasz...

postacie na Yasuo: Kha'Zix, Riven, Wukong, Zed, i wiele innych najlepiej brać coś mobilnego 

Malza countruje Yasuo ponieważ może go zatrzymać z ulta i on nie będzie mógł już skakać po np. Minionach  to takie bardziej pod gre z drużyną ale jeśli użyjesz dobrego combo W/E/R/Q to on powinien Paść

Opublikowano

Yasuo hujowy 1v1 jak barszcz. Nie pickaj kontry z neta bo w 1v1 wygrywa skill a nie pick. Każdy lepszy offtank go zjedzie np Jax udyr. Osobiście na 1v1 moim tajnym Pickiem był fiddlestick, ale wtedy musisz zbaniwac riven udyra i malzahara bo go strasznie kontruja CC, wicher yasuo tez, wiec zbanuj yasuo jak nie będzie miał którego z wyżej.

Opublikowano

Dobra biorę malzę, ale jak dla mnie to za duże nerwy grać z nim vs yasuo.Może być tak że wgl nie będzie mieć yasuo.Wezmę malzę/zeda albo riven.Co sądziecie o tych postaciach na 1vs1?Ban leci na yasuo Jaxa i leblance .A może nie banować yasuo bo nie wiem do końca?

Opublikowano

Yasuo to farm-depend champion, na pierwszych levelach jest niczym. Picknij coś co owni w early i zmusi go do przegranej, tym bardziej że jak grasz 1v1 to pewnie na Howling Abyss gdzie heale respią się po 3 minutach, to i nie uleczy się w early i przez ten czas straci sporo expa i golda jak go będziesz zonował.

Pomogłem ?

~~ Daj minus ~~

Distance: 251.104904 MaxSpeed: 334.554931 (63.321) PreStrafe: 271.233367 Strafes: 8 Sync: 80%

Opublikowano

@UP Chyba będziemy grać na summoners rift :D

OOOO A może wezmę dariusa?Czyli którą z tych postaci mam wybrać piszcie:

Malzahar

Darius

Riven

Zed

Ew.Kayle

Opublikowano

Heh iks de zed wygrywa z jasłem 1 vs 1 iks de, yasuo go kontruje na 1 vs 1 w kij... Mam kolege który gra malzaharem, i nigdy przeciw niemu nie wygrałem, a gram yasuo to mój main i nawet raz nie dałem rady go zabić.

Opublikowano

Grałem Malzaharem na Yasuo z playtny, gość go mainował.

Nie jestem wybitnym graczem, a zjechałem go jak szmatę.

Malza niszczy go pod każdym względem, ale Riven pewnie też dałaby radę,

zależy jak nią grasz. Pokuj go, a na 6 Q Flash W E R. Frag.

1352970251-U713459.png

By Maxiu
"Because limits, like fears, are often just an illusion"

Opublikowano

Bierzesz temmo. W early nic ci nie zrobi w mid i late mobilność temmo pozwoli ci uniknąć jego tornada a gdy będzie skakał z E do ciebie to po prostu się cofniesz w stronę grzybów. Osobiście nigdy nie przegrałem temmo na yasuo. No i oczywiście bierzesz flash+exhaust wtedy go eliminujesz do zera. Nie ma farmy nie ma kili nie ma nic.

Opublikowano

@UP teemo rzadko gralem,wiec troszke sie boje.Ale on ma sciane co pozwoli mu unikac mojego q i AA .Chyba wezme malzahara, co wy o tym sadzicie.Dodam ze kolo z bronze jeden.Malzahar?Gram to pvp za jakies 3 godzinki wiec Fassst pls

@Edit ale bedzie lipa jak zlozy qss.Jednak chyba bronze jeden nie jest do tego zdolny xD

Opublikowano

QSS nie elminuje malzy w  żaden sposób. Ludzie myślą, że tak jest, więc nim nie grają,

a ja zawsze go biorę gdy jestem first pickiem. Spokojnie wygrasz nim na Yasuo.

1352970251-U713459.png

By Maxiu
"Because limits, like fears, are often just an illusion"

Opublikowano

No naprawde, lepiej malzahar vs yasuo niż teemo vs yasuo, tego co koleś pisał chyba ktoś słaby grał tym yasuo :D Po 1 malzahar jest dobry na 1 vs 1 po 2 malzahar niszczy yasuo wzrokiem, więc nie bój się o to, zabicie yasuo malzaharem jest proste jak budowa cepa.

Opublikowano

Dzięki koledzy.Wezmę malzahara i każę yasuo pozdrowić swoich kumpli w piekle .Za jakieś 2 godzinki napiszę wyniki tej rozgrywki

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...