Skocz do zawartości
  • Dołącz do społeczności!

👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Najlepszy serwer ?

SeRiver

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam postanowiłem powrócić do lola i zacząć grę od 0 i tu mam takie pytanie do was na jakim serwerze jest największa kultura, gra najmniej trolli i noobów oraz przyzwoity ping aby dało się grać :P

Opublikowano

Na żadnym?

Do ~diamondu nie ma różnicy gdzie grasz.

Opublikowano

heh szkoda że w diamencie najwięcej troli. Liczba troli zależy od godziny a nie od serwera. Panuje opinia że w ameryce jest najwyższy poziom graczy a prawda jest taka że kiedy my gramy to dzieci z tamtego regionu często nie ma. Serwer Nordic/West to jedno i to samo, zwlaszcza na normalach i w niskich dywizjach. Ja gram na nordicku ze względu na kumpli i uważem że tez powinienes sie tym kierować.

graphic.png

Opublikowano

Tylko że moi znajomi nie grają w lola ;d Postanowiłem zacząć grać na serwerze na na zobaczymy co z tego będzie ;d

Opublikowano

Jak wyżej, ja na przykład mam straszny ból dupy że nie spotkam takiego Phantoma czy Nightblue'a. O ile nie jesteś ukrytym diamentem to różnice między serwerami ograniczają się do pingu oraz do tego ile twoich znajomych gra w LoLa.

Opublikowano

Powiem ci tak:
NA: Najlepiej grac, wysoki poziom, ale ping po 200-300.
EUW: Najwyzszy poziom gry z Europejskich serwerow, jednak stan serwera juz nie najwyzszy (znam ludzi ktorzy sie przeniesli na EUNE wlasnie dlatego ze EUW jest czesto offline.

EUNE: Serwer na ktorym gra najwiecej Polakow, znany jako ''Polish server'' lub ''Noob server''. Wiekszosc graczy (nie wszyscy, lecz WIEKSZOSC), to flame'erzy, AFK'erzy, leave'erzy, i ogolnie gracze ktorzy nie umieja grac. Wiekszosc ludzi nie cierpi tam Polakow, jednak serwer jest w wiekszosci stabilny i online :)
BR/TR/RU/LAN/LAS/OCE: Inne serwery na ktorych nie warto grac.

Mam nadzieje ze pomoglem, jesli tak to licze na plusa + ;)

Opublikowano

Na serwerze NA ping bedzie wynosił około 170+, czyli to 1,5-2sek opóźnienia. Moim zdaniem najlepiej grać na EUNE od platyny III/IV+, jezeli zaczynasz gre to graj na EUNE dostosujesz sie do noobów, ponieważ sam też duzo soba nie zaprezentujesz na poczatku.

Opublikowano

Poziom gry wszędzie taki sam, dopiero na D1 się różni, mimo to jeżeli masz normalne pingi graj na NA bo tam mniej flame ( gra tam brat i jest faktycznie mało flamerów ).

Opublikowano

Każdy serwer jest taki sam a dlaczego? Bo są tacy ludzie jak ty i tam gdzie jest "najlepszy serwer" to grają tam czyniąc ten serwer gorszym. Pozdrawiam 

Opublikowano

NA - ponoć wysoki poziom soloq, kultura lepsza, jeśli grasz w Europie, przez zmianę godzin (ponoć, ponieważ nie mogłem się przyzwyczaić do pingu)

EUW - Często nieczynny, przez większą ilość osób problemy z serwerami, od d1 można spotkać tzw. topkę

EUNE - Poniżej d1 to samo, co EUW, lecz jakość serwerów troszkę lepsza (mniej ludzi). 

Generalna różnica to taka, że w większoći przypadków na EUNE zostaniesz zbesztany po polsku, a na EUW po niemiecku lub francusku

Zelltar_eune_45_7_logo.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...