Skocz do zawartości
  • Dołącz do społeczności!

👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Mistrzostwa Szachowe MPC

Things

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

1396208749-U784394.png

Witam wszystkich zapalonych szachistów. Z dniem dzisiejszym na MPC startuje turniej szachowy. Wszyscy chętni użytkownicy są zobowiązani do zgłoszenia się do mnie za pomocą prywatnej wiadomości. W zależności od ilości chętnych będą przeprowadzane eliminacje, bądź od razu mecze grupowe. 

Od Niedzieli 30.03.2014 do 6.04.2014 odbędzie się zbieranie chętnych.
Wszystkie gry będą odbywały się na stronie : 

http://lichess.org

1396209521-U784394.png

1. Po każdej grze jeden z użytkowników jest zobowiązany do wysłania mi ss z gry a drugi zobowiązany jest do potwierdzenia wiarygodności ss. W przypadku nie wykonania tych czynności gra zostaje uznana za nie ważną. 
2. Każda próba oszustwa (Podrobienia ss) Jest karana dyskwalifikacją z turnieju i 30 dniowym banem na forum. 
3. Użytkownicy dogadują się między sobą co do tego, kiedy będzie odbywał się mecz, co do koloru figur i czasu gry. 
4. Po fazie grupowej będzie grane do 2 wygranych.

1396209528-U784394.png

1. Miejsce. 10-AwardImgMaster-1361138042.png7-AwardImgMaster-1361137781.png + tytuł mistrza szachowego mpc. 
2. Miejsce. 8-AwardImgMaster-1361138012.png7-AwardImgMaster-1361137781.png
3. Miejsce. 9-AwardImgMaster-1361138078.png7-AwardImgMaster-1361137781.png
4. Miejsce. 7-AwardImgMaster-1361137781.png

w dodatku zwycięzca dostaje 

Do wyboru serwer do : 
- CS:GO
- CS 1.6
- Minecraft,
- SAMP
- TF 2

Podziękowania dla : Menestera za wykonanie napisów.

Faza I eliminacje
Eliminacje rozgrywamy od dzisiaj 09.04.2014 do niedzieli 13. 04.2014 w zależności może się to zakończyć wcześniej, ale nie później w fazie eliminacje gracze grają 1 mecz kto wygra przechodzi. 

wakc34 vs Juri.
KlauN :# vs RallyPlayFew
9Jarek9 vs  hrabia14
kamilpolok2 vs danio102
ᴅᴧᴙᴡᴏᴙ vs Początkujący♦
Hejter Natan vs ElPadrino12
Sopher. vs Immoral
KichaMCPL vs Netrodal
Nuts. vs Sajjuk
owghard vs LeSSter.
ProSeba vs Lezz
osa1022 vs humannus
Excorus vs Xplorerpl
WiPeKKK vs SupcioPupcio
Zagrajmarek vs Gromakon
Upss vs Solymr
Naven123 vs Grafiese
albicoolvod vs Cl1ck3R
bzikusf vs Readlord
malacha vs YourMetin2
lucyfer07 vs Maratair
ECLC vs †
Mich4LS vs Mrs. Darkness
Pr0Fight3r vs mxj
Gathlad vs CheaterMan
mogewypierdalac vs NukkuS
Bulit12 vs wilku93
bubek131 vs bilon22
mr dies a lot vs PROvood

Przy rozpoczęciu meczu na czacie lichesta proszę o przedstawienie się nickami z forum i o to aby ss końca gry wychwytywał czat. Jeżeli twój przeciwnik ci nie odpowiada i nie umiesz się z nim dogadać w sprawię turnieju zgłoś to do mnie bo inaczej będzie losowo dobierany zwycięzca jak gra nie odbędzie się do niedzieli. Jak będziecie zgłaszać ss z wygranej gry to w rozmowie prywatnej na MPC musisz być ty, twój przeciwnik , I organizator turnieju czyli ja. 

Życzę powodzenia.
1396292564-U784394.png
  • Odpowiedzi 175
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Oficjalny Patronat Lorda Makina ;)

To na bogato.

¯\_(ツ)_/¯

WROCISZZLAKIEM.gif

HISTORIA SPRZETU

eHealth e-cigarette -> ego ce3 -> ego ce4 -> ego ce5 ->Provog Yago ->Evod MT3 ->KangerTech Protank3 -> Glassomizer BVC -> Glassomizer BVC [2x] -> KangerTech T3S -> ASPIRE CE5 BVC -> Vision Spinner I -> Vision Spinner II -> Mild Master -> Eleaf iStick 20w -> GS Air -> V-Spot -> Anyvape VMW SubOhm -> Smok VCT -> Mutation xv2 -> Evic VTC Mini -> UD Hunter -> Goblin Mini RTA -> Cuboid 200w -> Limitless RDTA

Opublikowano

Nagrody na bogato. Inicjatywa fajna, aczkolwiek ciekawe kto tym miszczem szachowym mpc zostanie.

Opublikowano

Godziny gry? A jeśli ktoś nie będzie mógł, bo będzie w szkole?

Opublikowano

Godziny gry? A jeśli ktoś nie będzie mógł, bo będzie w szkole?

3. Użytkownicy dogadują się między sobą co do tego, kiedy będzie odbywał się mecz, co do koloru figur i czasu gry.

czytaj regulamin 

1378331621-U719057.png

Opublikowano

Taki mały problem... Bawiłem się w takie czary trochę i to nie będzie miało większego sensu. Odpalam jakieś szachy z komputerem na najwyższym poziomie trudności i powtarzam ruchy swoje i przeciwnika. W rezultacie przeciwnik tak na prawdę gra z komputerem i mamy praktycznie 100% na wygraną.

Pozdrawiam ;)

Opublikowano
Po każdej grze jeden z użytkowników jest zobowiązany do wysłania mi ss z gry a drugi zobowiązany jest do potwierdzenia wiarygodności ss. W przypadku nie wykonania tych czynności gra zostaje uznana za nie ważną. 

Przemyśleliście to ? :x

aFMA3pg.png

Opublikowano

Po każdej grze jeden z użytkowników jest zobowiązany do wysłania mi ss z gry a drugi zobowiązany jest do potwierdzenia wiarygodności ss. W przypadku nie wykonania tych czynności gra zostaje uznana za nie ważną. 
Przemyśleliście to ? :x

Tak, i co to niby daje? Przecież na ss nie musi być tej drugiej gry.

graphic.pnggraphic.png

Opublikowano

Tak, i co to niby daje? Przecież na ss nie musi być tej drugiej gry.

Chyba chodzi o to, że przegrany może nie pogodzić się z porażką i wtedy gra jest nie ważna. Przynajmniej tak wynika z tego, co tam jest zapisane.

Taki mały problem... Bawiłem się w takie czary trochę i to nie będzie miało większego sensu. Odpalam jakieś szachy z komputerem na najwyższym poziomie trudności i powtarzam ruchy swoje i przeciwnika. W rezultacie przeciwnik tak na prawdę gra z komputerem i mamy praktycznie 100% na wygraną.

Pozdrawiam ;)

Proszę o komentarz do tego.

Opublikowano

Pozdrawiam ;)

Chess Titans na poziomie 10 zsynchronizowany z grą przeciwnika i nawet mistrz przegra 

bez jakiejś dodatkowej weryfikacji nie ma szans na gre na poziomie

no w końcu to "MPCforum - Cheaty, Boty, Bugi, Hacki do gier online"

1378331621-U719057.png

Opublikowano

W ostateczności może trafić taki bot vs taki samo bot :> Wtedy wygra ten co będzie miał lepszego kompa, bo przeciwnikowi skończy się czas.

Podsumowując - Po konkursie. (chyba że jakaś bardzo mądra osoba znajdzie sposób, na zabezpieczenie się przed tym, ale wg. mnie to się nie uda.)

Opublikowano

Po ewentualnych eliminacjach i fazie grupowej będzie zegar obowiązywał 7 minut więc ktoś kto będzie próbował się w takie coś bawić nie zdąży. 

1396292564-U784394.png
Opublikowano

Niech obaj zawodnicy nagrywają film z gry i po problemie.

Opublikowano

Po ewentualnych eliminacjach i fazie grupowej będzie zegar obowiązywał 7 minut więc ktoś kto będzie próbował się w takie coś bawić nie zdąży. 

Chyba że ktoś ma dobrego procka, lub nie ustawią na maksymalny poziom, bo wydaje mi się, że na 8 większość polegnie. Do tego, zawsze jak grałem jakieś zawody szkolne/powiatowe w szachach czas był 10 minut. 

Tak, każdy ma nagrywać film... Miszczu, proszę Cię... Bad Idea.

Jak chcecie, to wezmę 2 kompa (procek i7 jakiś tam), ustawie na 6-8 poziom, zobaczę ile będzie trwało i czy ogranie przeciętnego dobrego gracza zajmie więcej niż 5 minut.

Najbezpieczniejszą opcją jest opcja miszcza, lecz wątpię, że to wypali. Decyzję pozostawiam organizatorom. 

Opublikowano

7 min na każdego z graczy więc 14 min max na rozgrywke, komputer "myśli" u mnie od 5 do 12 sekund na poziomie 10, co daje od 35 do 84 ruchów na rozgrywke dla bota, żaden człowiek nie wyrobi sie w 15 sekund przy ruchu żeby go dokładnie przemyśleć. Dodatkowo kiedy człowiek będzie miał swój czas komputer będzie cały czas analizował następne możliwe ruchy, więc im dłużej będzie kolejka człowieka tym ruch komputera będzie bardziej "przemyślany" i praktycznie nie do odparcia. 

to chyba jedyna możliwa weryfikacja 

Polecam zagrać między sobą, jedna osoba normalnie a druga wspomagająca sie Chess Titans na 10 poziomie, zobaczycie kto wygra i komu skończy sie czas 

1378331621-U719057.png

Opublikowano

albo 1 z osób która będzie grać może przez skype nadawać obraz z kompa

dobra to inaczej :D 

grasz na jednym pc a obok na kompie/laptopie masz odpalonego bota i powtarzasz jego ruchy

na skype nic nie widać bo masz tylko włączoną przeglądarkę a tak na prawdę patrzysz sie na drugiego kompa co bot robi

co prawda dłużej będzie to trwało ale i tak pewnie wygrasz

1378331621-U719057.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...