Skocz do zawartości
  • Dołącz do społeczności!

👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Mistrzostwa Szachowe MPC

Things

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Co do nagrywania/wpółdzielenia obrazu przez skype:

Można mieć 2 komputery, na 1 grać te rozgrywki, na 2 odpalone szachy z komputerem :)

Edit: Nie zauważyłem postu wakc'a.

Możemy ustawić model 1minuty + 8 s za turę używanie 2 gier w tym wypadku staje się nie możliwe :)

Można jaśniej?

• Odpowiedzi 175
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Oczywiście gracze zaczynają rozgrywkę z czasem 1 minuty i za każdy wykonany ruch dostają +8 .

I jak to niby rozwiąże problem?

graphic.pnggraphic.png

Opublikowano

Oczywiście gracze zaczynają rozgrywkę z czasem 1 minuty i za każdy wykonany ruch dostają +8 .

I co to zmieni? Komputer gra tak samo jak mistrz szachowy, więc co to da?

Edit:

Rozumiem, ale jak chcesz się ze mną w ten sposób zmierzyć, to zapraszam, udowodnię, że komputer da sobie radę ;)

Opublikowano

Nagrywanie filmu bez sensu, nie każdy ma możliwość. Ja ze swoim uploadem 0,1 Mb/s wysyłałbym pewnie całą dobę. No i zostaje problem drugiego komputera.

YGsMv3q.jpg
Opublikowano

Według mnie nie jest to przemyślany turniej.

Powody są wyżej.

PS. Nagrywanie nic nie da, jeżeli ktoś ma drugi laptop/komputer?

Opublikowano

Pomysł fajny ale zrealizujcie to dobrze. bez zbędnych problemów bo potem pół mpc będzie darło jape że konkurs oszukany i wygrał jakiś cziter pół mpc będzie spinało du*e a to chyba zbędne '

Btw. Jako hejter zgłaszam się do GRY !

xmMfHrm.png
Opublikowano

Jak chcecie przetestować te wasze aka zabezpieczenia, żeby można było bezpiecznie grać, bez oszukiwania, to jestem do waszej dyspozycji. Dobrze gram w szachy, ale mistrzem nie jestem. W ten sposób można bez większego problemu wygrać i nie znam żadnego sposobu, aby się przed tym zabezpieczyć. Jak macie pomysły, mogę przetestować.

Nie lepiej warcaby ? ;x

Szachy lepsze i popularniejsze :>

Opublikowano

@Mroczeks wyślij do mnie pw z prośbą o zapis. 

Testowałem na systemie rankingowym ów strony na której będzie rozgrywany turniej wspomaganiem się komputerem i po prostu po kilkunastu ruchach kończy się czas i przegrywasz. Więc jeżeli ktoś nie jest bogiem to wątpię aby nadążył z odwzorowywaniem ruchów przeciwnika na drugiej szachownicy z komputerem. Jak ma się czas na rozgrywkę 1 minuty a za każdy ruch dostaje się 5s.

1396292564-U784394.png
Opublikowano

Jeżeli organizator jest zainteresowany mogę od siebie dorzucić nagrodę specjalną w formie serwera prywatnego do Counter-Strike 1.6, Minecrafta, CS:GO,SAMP'a oraz innych gier na okres 1 miesiąca za free :)

k4L2ZMS.png

Opublikowano

@Mroczeks wyślij do mnie pw z prośbą o zapis. 

Testowałem na systemie rankingowym ów strony na której będzie rozgrywany turniej wspomaganiem się komputerem i po prostu po kilkunastu ruchach kończy się czas i przegrywasz. Więc jeżeli ktoś nie jest bogiem to wątpię aby nadążył z odwzorowywaniem ruchów przeciwnika na drugiej szachownicy z komputerem. Jak ma się czas na rozgrywkę 1 minuty a za każdy ruch dostaje się 5s.

5 sekund? Ja bym normalnie nie nadążył. Z 1 strony jest to konkretne zabezpieczenie, a z 2 normalny gracz wydaje mi się, że będzie miał problemy z nadążeniem. 

Opublikowano

wszystkie zabezpieczenia jak do tej pory polegają na zmniejszeniu ilości czasu co jest nie normalne jak ktoś chciał by grać uczciwie

to nie będzie gra a walka z czasem, to samo SS weryfikacyjny, że wygrała ta osoba a nie inna, co za problem sie dogadać o pscard albo o like

1378331621-U719057.png

Opublikowano

Warcaby lepsze :D

523561446660279974822.gif              

Opublikowano

No właśnie co do pod pkt. 1 to przeciwnik przegrany może się z tym nie zgodzić :)

DYM DYM KNF 4 ! <3 <3 <3 <3
KROK PO KROKU !

Opublikowano

wszystkie zabezpieczenia jak do tej pory polegają na zmniejszeniu ilości czasu co jest nie normalne jak ktoś chciał by grać uczciwie

to nie będzie gra a walka z czasem, to samo SS weryfikacyjny, że wygrała ta osoba a nie inna, co za problem sie dogadać o pscard albo o like

Dokładnie. Na normalnych zawodach nie ma szans na oszukiwanie, bo patrzą się na ręce. Tutaj jedyną opcją jest skrócenie czasu, ale wtedy tracą też uczciwi gracze.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...