Skocz do zawartości
  • Dołącz do społeczności!

👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jaki jest najlepszy hosting serwerów Minecraft?  

133 użytkowników zagłosowało

1. 1. Jaki jest najlepszy hosting serwerów Minecraft?

• Pukawka
      32
    • TitanAXE
      38
    • Enderchest
      9
    • Craftserve
      17
    • CuddiHosting
      7
    • CraftHost
      9
    • Minehost
      11
    • HostAndPlay
      0
    • LiveServer
      1
    • Mineserv
      3
    • Fajneserwery
      0
    • ServerProject
      2
    • 1shot1kill
      1
    • PixelHost
      3

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

image.png

MineHost.pl szczyci się wyposażeniem swojego sprzętu oraz zabezpieczeniami Anty-DDoS.
Serwer można zakupić już od 6 zł miesięcznie.
Hosting rozpoczął działalność w 2017 roku.

image.png

Znany także jako MAXCRAFT, w 2006 roku na początku swojej działalności hostował tylko serwery do gier FPS.
Jako jeden z nielicznych w Polsce ma w swojej ofercie serwery przeznaczone na Pocket Edition (wersję mobilną).

Pełną ofertę możesz znaleźć klikając tutaj

TitanAXE

Powstały w tym roku (2016) hosting, oferujący wyłącznie serwery MC - TitanAXE.
Jak informują twórcy, oferuje panel, w którym każdy powinien się odnaleźć.

craftserve.pl

Craftserve prosperuje od 2011 i przez ten czas stał się jednym z najbardziej rozpoznawalnych hostingów w Polsce.
Aktualnie dostępne są tam trzy oferty: Dirt, Grass oraz Premium, ich dokładny opis możesz znaleźć 
tutaj.

enderchest.pl

Enderchest również zapoczątkował swoją karierę w 2013 roku.
Niskie ceny serwerów szybko przyczyniły się do jego rozwoju.
Wyróżnia się pakietem BungeCord, który znajdziesz na stronie.

crafthost.pl

Od 2009 roku hosting znany jako ServHost, dopiero 4 lata później objął obecną nazwę.
Po tym wydarzeniu skupił się wyłącznie na dostarczaniu serwerów Minecrafta.

Obecnie oferują trzy pakiety: 5, 10 i 1000 slotów. Ich pełny opis tutaj.

cuddihosting.pl

CuddiHosting zajmuje się dostarczaniem rozwiązań hostingowych od 2011 roku.
Oprócz serwerów gry Minecraft ma w ofercie serwery dedykowane, VPS oraz hostingi innych gier.

hostandplay.pl

Hosting hostandplay.pl zadebiutował z początkiem 2016 roku.
Oferuje wiele możliwości płatności, a w swojej
ofercie ma nie tylko serwery Minecraft.

ueRRT4a.png

LiveServer to hosting współpracujący z wieloma znanymi markami już od 2014 roku.
Ich
oferta obejmuje wiele gier, w tym także Minecraft.

mineserv.eu

Mineserv jest hostingiem z bogatym doświadczeniem, działa już od jesieni 2011 roku.
Obecnie ma prawie 1000 aktywnych serwerów. W swojej ofercie ma zarówno
pakiety standardowe, jak i VPS.

fajneserwery.pl

Fajneserwery jest firmą hostingową działającą na rynku od ponad 7 lat, która w tym czasie zebrała duże doświadczenie. Celem firmy jest stanie się liderem wśród hostingów tworzą konkurencyjne pakiety oraz z wielkim szacunkiem dbają o swoich klientów.

serverproject.pl

ServerProject jest firmą, która wypracowała sobie dobrą pozycję na rynku firm, które zajmują się hostingiem serwerów gier online. Stale pracuje nad udoskonaleniem swojej oferty oraz dostosowując ją do potrzeb klientów. Zadowolony klient to dla nich najwyższy priorytet. W swojej ofercie posiadają również inne serwery do gier. 

1shot1kill.pl

1shot1kill to firma, która działa przeszło od ponad 2004 roku. W 2008 roku rozpoczęła dostarczanie usług związanych z hostingiem serwerów do gier multiplayer. Niski ping oraz bardzo dobra jakoś serwerów to dla nich chleb powszedni.

fb_tlo_pixel.jpg
PixelHost to nowy hosting serwerów minecraft powstały w 2019 roku, który ceni sobie jakość i zadowolenie klientów.

Najtańszy serwer można już zakupić od 2 złotych.

Alternatywą dla hostingów, mogą być serwery VPS. Oto parę przykładów stron je oferujących:

3397914594415241098085.png

9214614594440021098085.png

DbH6N0p.png

Uwaga! W temacie zostawiamy tylko uzasadnione opinie na temat hostingów! Każdy inny post będzie usuwany i karany ostrzeżeniem w postaci 5%.
Jeżeli znasz hosting, którego nie ma w tym temacie, to napisz prywatną wiadomość, do któregoś z moderatorów Minecraft.

• 1 rok później...
  • Odpowiedzi 305
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

Ja polecam Lvlup:

+ dobre maszyny

+ szybki i miły support

+ dobra cena

+ możliwość wykupienia serwera na 7 dni

+ przejrzysty panel

+ możliwość kupna serwera zlokalizowanego w Polsce lub we Francji

+ wiele opcji płatności

- trochę mało pamięci RAM, jednakże nie jest to aż tak widoczne w pracy serwera

Opublikowano

Moim zdaniem najlepszym hostingiem jest:

Enderchest.pl Mam tam swoje serwery.

Jest to naprawde bardzo tani hosting nagrałem nawet poradnik jak zakupić tam swój serwer

MobSky, MrHeart, prrucio i 1 inny lubią to

Pomogłem? Liczę na like!!!

Wbijaj na mój serwer mc 1.5.2: MC.GODPVP.PL 

Opublikowano

­Ja i tak polecam najbardziej enderchest.pl. Zanim przeniosłem się na dedyka korzystałem z tamtych serwerów.

Nie ma nic do zarzucenia poza panelem, ale to zawsze można poprawić.

MrHeart lubi to

sygnatura.png

Opublikowano

Wybierałbym ofertę MaxCraft.pl, czyli hosting Pukawka.pl. 

Dlaczego?

- Dobre oferty slotowe. 

- Hosting jest najlepszy pod swoje możliwości.

- Szybko odpisujący Support tego hostingu

- Dużo opcji ze strony panelu klienta.

- Łatwy panel klienta. 

- Dobra opinia

Jeżeli szukasz dobrego hostingu na dłużej, to wybieraj właśnie ten.

Opublikowano

­Najbardziej bliskim hostingiem jest mi enderchest.pl. Ma na prawdę dobre maszyny i lokalizację. Szybki support (w dodatku ceny jako takie, ale da się znieść). 

MrHeart i MobSky lubią to

|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||­

​|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||

​|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||

Opublikowano (edytowane)

Pukawka.pl/Maxcraft.pl

9 lat doświadczenia

Serwery Minecraft na 31 dni (zamiast jak inni tylko na 30 dni)!
Więc kupując serwer  dostajesz za darmo cały dzień wspaniałej zabawy więcej.

Najtańsze serwery wśród renomowanych hostingów.
Serwer na 5 dni dla trzech graczy w przeliczeniu kosztuje, uwaga tyko 0,72 zł !

Serwery z oferty Pro są zlokalizowane w Polsce, czyli mają najniższy ping = najlepsza gra!

Możesz zadzwonić i otrzymać natychmiastową pomoc dla Twojego serwera.

Nie ma limitu na ilość pluginów, nawet w najmniejszych serwerach!

Możesz wgrać własny silnik!

Itemshop w adresie: Itemshop.pl/Twój_sklep

Za darmo hosting www na stronę serwera.

Ponad 92% pozytywnych ocen udzielonej pomocy, przy tylko 4% negatywnych ocen.

11202954_694741090635284_416344411663327

Edytowane przez mine_master

Maxcraft.pl to możliwość wgrania własnego silnika np forge, najniższe ceny, profesjonalna pomoc już do 10:00 rano!
Mamy 10 lat doświadczenia najniższe ceny, profesjonalny i intuicyjny panel.
Do tego: ochrona przed ddos , aż 31 dni w miesiącu (to 12 dni w roku za darmo) , itemshop w domenie itemshop.pl, najlepsze stawki sms, płatności Paysafecard, hosting www, Dynmapa, konsola serwera w czasie rzeczywistym,

Opublikowano

Mogę Polecić CraftServe. Miałem tam serwer, praktycznie na serwerze lagów nie było. Tps utrzymywał się w okolicach 19-20.

Jedynie to panel czasami lagowało.

Opublikowano

Myślę ,iż z podanych tutaj hostingów wybrałbym SORED.pl

Czemu?

- Bardzo małe lagi na serwerze

- Dobry support

- Fajna oferta

_LillyPL_ lubi to

26_unnamed.png

Opublikowano

­Polecam enderchest. Świetna obsługa, tani i dobre maszyny. Takich hostingów ze świecą szukać.

Opublikowano

@DEDi GodApple A ja nie polecam. Często mają problemy ze stroną, nie raz przez pół godziny nie miałem do niej dostępu, często mi się strona ładowała nawet do 10 minut. Po za tym są chamscy i nie znają ortografii:

6187314310075381098759.png

"Najczęstrze"
Po za tym często miałem problem z uruchomieniem serwera.

Kacki i Rayso. lubią to
Opublikowano (edytowane)

Ja polecam enderchest, pukawki nie polecam, na prawdę lagi bywają i obsługa nie bardzo mi się podoba.

W enderhcest jest tanio i wydajnie. Panel prosty i rozbudowany.

Mogę polecić jeszcze mineserv za 40 zł.

Ta opinia jest nieaktualna

Edytowane przez DoriiSuperPies
MrHeart i MobSky lubią to

bannergif.gif

Opublikowano

A ja Mineserv'a nie polecam. Dlaczego? Wrzucam przez WebFTP plugin .jar, ponieważ w wyszukiwarce go nie było, reload serwera i... proces się zawiesił i serwer trzeba zabijać. A przy zabijaniu tracisz wszystko od poprzedniego save'a. Polecam EnderChest.pl bo mają bardzo dobrą i elastyczną ofertę, a poza tym ROBIĄ BACKUP'Y CO 24 GODZINY, a ponieważ miałem sytuację z włamaniem na serwer, bardzo mi się owy backup przydał ;)

RISE5 lubi to
Opublikowano (edytowane)

Backup co 24 godziny to jest raczej standard, żadna zaleta. Każdy poważny hosting to ma.
W Pukawce można przywrócić serwer z każdego z 7 dni wcześniej.
To jest ważne, bo może się zrobić backup już z zepsutego serwera i skąd wtedy przywrócisz?
A w Pukawce przywrócisz backup z dnia kiedy serwer działał poprawnie.

Lokalizacja i rodzaj maszyn:

Pukawka:

oferta Pro - Polska , Olsztyn i Warszawa, maszyny dwa procesory Intel Xeon E5 2620 v2 128GB ram, dyski ssd na serwery i sata na backup
oferta Bez limitu - Francja, Strasburg, maszyny dwa procesory Intel Xeon E5 2670 v2, 256 GB ram, dyski ssd na serwery i sata na backup

Craftserve:
oferta premium - Francja, maszyny - chwalili się jakiś czas temu (teraz już się nie chwalą), że są to: jeden procesor Xeon E5 1650 v2 ze 128 GB ram, dyski ssd

Według http://cpubenchmark.net/high_end_cpus.html

Na Pukawce moc maszyn w ofercie Bez limitu jest dwa razy większa i mają dwa razy więcej pamięci ram.
Czyli Pukawka nie dość, że ma w ofercie Pro niższy ping, bo w Polsce, co daje lepszą grę, to w ofercie Bez limitu ma znacznie lepsze maszyny.

Craftserve ma ładniejszy i bardziej Minecraftowy panel, ale funkcjonalność jest taka sama.
Do Pukawki można zadzwonić, zgłosić problem, zyskać pomoc.
Skoro inni mają taki super support, to dla czego nie podają telefonu?

Maxcraft.pl to możliwość wgrania własnego silnika np forge, najniższe ceny, profesjonalna pomoc już do 10:00 rano!
Do tego: ochrona przed ddos , aż 31 dni w miesiącu (to 12 dni w roku za darmo) , itemshop w domenie itemshop.pl, najlepsze stawki sms, płatności Paysafecard, hosting www, Dynmapa, konsola serwera w czasie rzeczywistym,

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Moim zdaniem i tak rządzi craftserve

Zalety:

-Za niewielką cenę można postawic serwer nawet 1000slot przy dużej ilości ramu / użytkownika

-Szybki kontakt z administracją

-Bezpośredni autorski panel do wgrywania/pobierania plików serwera bezpośrednio na stronie własnego serwera

-Możliwość edycji plików bezpośrednio na stronie :)

-Łatwy intuicyjny panel

Polecam !

Brak :(

Opublikowano

Najlepszym hostingiem z tych wszystkich jest zdecydowanie SORED.PL

Dużo osób nie zna tego hostingu i nie stawia na niego gdyż nie można zakupić go przez sms, jedynie przelewem.

Jest to jedyny hosting na którym nie ma lagów przy pełnym serwerze.

Opublikowano (edytowane)

Moim zdaniem i tak rządzi craftserve

Zalety:

-Za niewielką cenę można postawic serwer nawet 1000slot przy dużej ilości ramu / użytkownika

-Szybki kontakt z administracją

-Bezpośredni autorski panel do wgrywania/pobierania plików serwera bezpośrednio na stronie własnego serwera

-Możliwość edycji plików bezpośrednio na stronie :)

-Łatwy intuicyjny panel

Polecam !

To samo możesz zrobić na Pukawka.pl/Maxcraft.pl tylko taniej o 2 zł

Dodatkowo nie ma limitu od razu ustawionego na procesor.

Na Pukawka.pl jest podany telefon do pomocy technicznej, na Craftserve nie ma podanego telefonu.

Podajemy telefon do supportu, gdyż nasi technicy pracują tylko dla Pukawka.pl od 10:00 do 20:00 i jest ich na tyle dużo, że mogą odbierać telefony i udzielać pomocy.

Pukawka.pl ma rozwijany od 9 lat autorski panel z również bogatą biblioteką siników, paczek i pluginów.

Pukawka.pl jako pierwsza i to na długo zanim powstało Craftserve dodała to panelu możliwość edycji wszystkich plików na serwerze.

Pukawka.pl również posiada przyjazny i intuicyjny panel. Nie jest w stylu Minecraft, bo panel obsługuje również kilkadziesiąt innych gier.

Jako Pukawka.pl jesteśmy tańsi i lepsi. Mamy bardziej dostępną pomoc techniczną (do nas można zadzwonić!).

Serwery z oferty Pro są w Polsce, a nie we Francji. Mają dużo niższy ping, więc gra się lepiej.

Przebijamy inne hostingi ofertą i jakością usług!

Xayanix lel i Ceglinio lubią to

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Ja polecałbym skorzystać z usług Fiberhost.pl, ponieważ:

- Mamy rozbudowany panel, który jest prosty w obsłudze.

- Wydajne oraz szybkie maszyny, które działają sprawnie.

- Szybka pomoc techniczna na stronie. 

- Częste promocje, kody bonusowe oraz konkursy.

- Firmowe kubeczki, klucze do minecrafta, counter-strike do kupienia w naszym sklepie.

- Różnorodne oferty, dostosowane do potrzeb klienta,

- oraz wiele więcej..

Jeżeli ktoś miałbym zastrzeżenia, zapraszam na PW :-)

k4L2ZMS.png