Skocz do zawartości
  • Dołącz do społeczności!

👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Małe FPS w Dark Orbit

robkun12

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemka mam duży problem, chciałem sobie pograć w Dark Orbit na wysokich ustawieniach ale okazało się że na wysokich mam 5-8FPS 0.o, dlatego dałem na minimalne ale i tak jest max 15fps, powyłączałem wszystkiew GG i inne programy, ale nadal mało FPS. Zrobiłem nawet Format całego komputera ale to też nic nie dało. próbowałem prawie wszystkiego zmiejszałem jakość i inne... ale nadal 15-20FPS , tak sie nie da grać. Myśle że to przez parametry komputera, Prosze o szybkie i sensowne odpowiedzi.

Mój komputer:

1GB ram DDR1

grafika: GeForce FX5600XT 256MB Pixel Shader 2.0

Procesor: 1rdzeniowy Intel® Celeron® 2.80GHz

Chciałbym pograć przy 30FPS (o ile to jest możliwe) zastanawiałem się też nad kupnem jeszcze 1GB ram ale nie wiem czy to coś da.Korzystam z przeglądarki Mozilla Firefox, internet 54MB/s.

Mam jeszcze karte graficzną Radeon 9250, w razie czego mogę ją przykręcić

dpqoftiq0ha8.png

Opublikowano

Zmień może przeglądarkę ? Wyczyść firefox'a (ciastka historię i inne duperele)

Jak można mieć w tej grze mniej niż 30 fps :D ?

@Edit wyłącz tło , drony , oraz wybuchy.

Opublikowano

Dopiero przed chwilą skończyłem Formata i aktualizacje dlatego nie mam z czego oczyszczać. Jakieś inne propozycje?

dpqoftiq0ha8.png

Opublikowano

Zaktualizuj flash playera (w firefoxie "Adobe Shockwave Flash"). Może pomoże

A i czy podczas gry masz takie lekkie ściny? że twój statek nie lata płynnie itp? Jeśli tak to znaczy że masz obciążonego Flash playera. Ja zawsze jak gram to włączam sobie "Hangar" na stronie głównej bo gdy odpalona jest inna strona (np. Galaxy Gates) to mam lagi w grze.

Opublikowano

sciągnąłem Google Chrome i mam 60fps :), ale mam chyba za duży Ping i często mnie laguje, moge grać na maxymalnych ustawieniach ale mam mocne ściny to samo mam na minimalnych

dpqoftiq0ha8.png

Opublikowano

sciągnąłem Google Chrome i mam 60fps :), ale mam chyba za duży Ping i często mnie laguje, moge grać na maxymalnych ustawieniach ale mam mocne ściny to samo mam na minimalnych

Za słaby net .

Opublikowano

HeH mam 54MB/s i z tego co wiem to jest dobry internet, mam Modem WiFi

Tak , sorry pomyłka , to dobry net.

Jednak nie wiem co jest przyczyną lagów , może spróbuj zagrać hm.. w nocy?

Może wina serwerów.

Opublikowano

nie lubie grać w nocy:D, nie wiem co mam zrobić aby nie mieć lagów ;/  a mam takie pytanie, no bo mój brat też gra w Dark Orbit ale ma lepszy komputer i ten sam internet, czy to może być wina sprzętu?? komputer mojego brata:

2GB ram DDR2

grafika: GeForce 210 DDR2 1GB

procek:2 rdzeniowy 2.50GHz

Internet: Modem WiFi 54mb

czy lagi na moim kompie mogą być spowodowane słabym sprzętem??

dpqoftiq0ha8.png

Opublikowano

Ale jak masz 54 mb to raczej nie powinno być lagów jeżeli 2 osoby grają w DO.

Albo coś ci się pobiera i ty o tym nie wiesz (sprawdź obydwa komputery) albo jeszcze jest podłączone pod Wi-Fi jakieś urządzenie które korzysta z internetu. Jeżeli nic z tych rzeczy to napewno jest to wina darkorbit. Lagi mogą się pojawiać bo BP pewnie coś robi ale lagi są chwilowe

A i sprawdź swój ping na speedtest.pl

Jak jest większy niż 120 to problem jest po twojej stronie.

Opublikowano

ewentualnie użyj programu darkorbit downloader pobierz pliki nie pobiera plików xml main.swf potem zamień pliki charlsem dzieki temu każdy plik klienta bedzie wczytywany z dysku twardego a internet będzie wysyłał i odbierał pakiety

co do sprzetu powiem tak dawniej miałem intela celerona d 2.14 Ghz 1 gb ram Nvidia GeForce FX 5500 512 mb ram  i net od play problem był sprzęt  miałem 1 fps przy kubiku :D a normalnie 6-10 sciny takie sprobój pobrać klienta gry

PSlqjGC.png

Opublikowano

No to tak:

Zmien przeglądarke na Google Chrome

Gdy masz otwarte okno gry ppm Jakosć niska

Dostosuje wybuchy,drony,tła do własnych potrzeb

1.Używam Google Chrome

2.używam jakości niskiej

3.mam 40-56FPS tylko że mam bardzo duże lagi, mam internet 54MB/s ale dzisiaj tata spróbuje mi podłączyć Router i będe miał 100MB/s

dpqoftiq0ha8.png

Opublikowano

54mb/s to prędkość twojej karty sieciowej. Tutaj podałeś nam faktyczną prędkość twojego internetu

To jest ukryta treść, proszę
Co do lagów, polecam sprawdzić czy nie masz przypadkiem odpalone programów, które wcinają neta (Utorrent, GG, skype) Sprawdź w jaki sposób domownicy korzystają z neta (pobieranie czegoś, granie w gry multiplayer). A, i w jaki sposób jesteś połączony z internetem? Przez kabel czy wi-fi? Nie doczytałem. Skoro łączysz się przez wi-fi to spróbuj kablem. Ja sam osobiście na laptopie jestem połączony z internetem przez kabel, ponieważ wi-fi mi co chwila przerywa.
Opublikowano

Do komputera mojego brata jest podłączony Router, ja korzystam z WiFi ale ojciec spróbuje mi jakoś podłączyć drugi Router, jeżeli to nie pomoże to kupie 2x1GB Ram DDR1 i myślę że będzie chyba lepiej działało.

dpqoftiq0ha8.png

Opublikowano

HeH mam 54MB/s i z tego co wiem to jest dobry internet, mam Modem WiFi

Ja mam 150MB/s i mam 10-20 fps max. na chrome, co lepsze jak dochodzi do jakiegoś pobierania plików czy czegoś to MB zaczyna zamieniać się na KB... Można wiedzieć co możne to powodować ??? Drony wyłączone, wybuchy jak najbardziej, a statków czy mapki na średni nie przełączę bo mi się zbrzydnie... Mam wifi...

pyhvh7E.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...