Skocz do zawartości
  • Dołącz do społeczności!

👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Aion - PL wersja językowa? Jaki max lvl? Czy warto zagrać?

xmatio

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć!

W tym temacie chciałbym zadać parę pytań dotyczących Aiona ,jestem świeży jeżeli chodzi o tą grę i zastanawiam się nad pobraniem, jakieś pół roku temu miałem zacząć grać ale mi się odechciało ;d,a teraz znów naszła mnie ochota na grę.A oto pytania;

1.Ile waży klient?

2.Jest polska wersja językowa czy tylko eng?

3.Dużo gra polaków?(JAKIE KRÓLESTWO I SERWER CZY COŚ W TYM RODZAJU)

4.Max lv?

5.Jak jest z serwerami i channelami,w sensie ile jest tego i tego?

6.Podsumowanie czy warto zaczynać?

Opublikowano

Zasadniczo na większość z tych pytań możesz uzyskać odpowiedź wchodząc na stronę główną AIONa w wersji F2P by FailForge:

http://pl.aion.gameforge.com/website/
  1. Klient waży ok. 20-30 GB (w zależności od tego ile wersji językowych masz zainstalowanych). Całą grę pobiera w pakietach dzięki czemu po pobraniu bodajże pierwszych 6 GB możesz uruchomić grę i bawić się na pierwszych mapach expiąc do chyba 18lvl. W tle będzie pobierało resztę gry i z czasem Ci ją rozszerzało o nowe przedmioty i miejsca.
  2. Niestety jest PL wersja językowa.
  3. Jest dedykowany dla polaków serwer Barus gdzie prawdopodobnie znajdziesz paru rodaków.
  4. 65lvl.
  5. Serwerów jest sporo ale tak jak napisałem wcześniej - dla polaków został stworzony tylko jeden. Jeśli umiesz się porozumieć po angielsku to poleciłbym Ci którykolwiek serwer UK. Nie ma podziałów jak na channele - to nie Metin.
  6. Jeśli będziesz miał czas, chęci i najlepiej poczytasz przed pobraniem trochę o grze - to tak, warto. Jeśli chcesz pobrać, pograć chwilę i nie miałeś wcześniej styczności z rozbudowaną grą MMORPG - sądzę, że nie ma sensu byś marnował czas. Dodatkowo utrudnieniem dla graczy EU jest Gold Pack - tak zwany "Złoty Pakiet" robiący za coś w stylu abonamentu możliwego do kupna w grze. Więcej o modelu F2P AIONa i ograniczeń związanych z GP możesz poczytać na stronach:
    http://pl.aion.gameforge.com/website/free2play/

oraz 

http://pl.aion.gameforge.com/website/featuresdetails/

Opublikowano

1. Około 32gb ale teraz chyba pobiera się go częściami przy czym mając pobraną, jak ją to nazywam, podatawkę możesz grać spokojnie do 18lv (w tym czasie w tle pobierzesz resztę części)

2. Tak, jest dostępna polska wersja językowa jednak część nie jest do końca dobrze przetłumaczona przez co czasem mogą wystąpić problemy z wykonaniem zadania

3. Na polskim serwerze (Barus) gra dość sporo ludzi, nie jest trudno o party na instancje czy pomoc w kampanii/questach

4. Aktualnie maksymalny poziom to 65

5. Serwerów jest sporo od polskiego przez niemieckie po angielskie (z resztą wszystkie serwery masz podczas tworzenia 1. postaci

6. Czy warto zagrać? Oczywiście, że tak. Masz sporo możliwości spędzania czasu wolnego w grze i tylko od Ciebie zależy na czym się skupisz.

Obama wie, co robisz!!!
131894.jpg                                                                                                                                                    4906167742.png

LTE Play Opole

Opublikowano

Okej,dzięki za odpowiedzi przekonaliście mnie do gry ;) temat do zamknięcia.

Zamykam na prośbę autora.

Xanan

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...