Skocz do zawartości
  • Dołącz do społeczności!

👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[BSD] PhpMyAdmin w FreeBSD, zarządzanie bazą danych MySQL poprzez WWW.

C3PL3MUN

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

A więc zaczynamy ;)

# cd /usr/ports/database/phpmyadmin
# make install clean

Konfiguracja apache pod phpmyadmin:
# touch /usr/local/etc/apache22/Includes/phpmyadmin.conf 

alias /phpmyadmin /usr/local/www/phpMyAdmin
<Directory "/usr/local/www/phpMyAdmin">
Order deny,allow
deny from ALL
allow from 10.1.1.
# dostęp tylko z sieci o ip 10.1.1.X
</Directory>

# apachectl restart

Pozdrawiam :0
Opublikowano

Zrozum, że jesteś już skończony i kopiowanie poradników ze strony Tobnet'a Ci nie pomoże.

pre_1405084226__sygnatura_3.png

Opublikowano

Zrozum, że jesteś już skończony i kopiowanie poradników ze strony Tobnet'a Ci nie pomoże.

Tak czy siak nellyza więc i on i nellyz są siebie warci

Opublikowano

Po co nasze kłutnie na mpc przenosisz ?

Jakie kłótnie?

Po prostu piszę jak jest, a dyskutuję tylko z ludźmi z poziomem, tak więc żadnej kłótni raczej nie mamy.

Opublikowano

wystaw sobie phpmyadmin z defaultowa nazwa katalogu i jeszcze na apache :D powodzenia zycze... niech to poczytaja osoby ktore nie wiedza o co chodzi i nie rozumieja, wielka krzywda dla maszynki...

Vortax. konfiguracja administracja zarzadzanie zabezpieczenia serwerow dedykowanych Metin2, aktualnie Thespia, Exalion, Longju2, Restia kontakt PW

Opublikowano

Tobnet != Nellyz.

Nom nom. Szkoda tylko,że kiedyś z nim pisałem podał mi drugie GG przez,które mam się z nim kontaktować i jeszcze pisał,żebym nie zwracał się do niego oficjalnie tylko pisał Tobiasz czy coś. @TOP. tak czy siak zajebane więc nie wiem co Ci to da?

Opublikowano

Nom nom. Szkoda tylko,że kiedyś z nim pisałem podał mi drugie GG przez,które mam się z nim kontaktować i jeszcze pisał,żebym nie zwracał się do niego oficjalnie tylko pisał Tobiasz czy coś. @TOP. tak czy siak zajebane więc nie wiem co Ci to da?

Tylko, że Nellyz to Daniel i nie zna się na FreeBSD i nie ma własnej strony poświęconej temu systemowi w przeciwieństwie do Tobnet'a.

• 1 miesiąc temu...
  • 2 miesiące temu...
  • 1 miesiąc temu...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...