Skocz do zawartości
  • Dołącz do społeczności!

👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

kostka rubika 3x3x3

GeenSuiker

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam pytanko wobec kostek rubika jaka najlepiej sobie kupic do speedcubingu

na razie mam Dayan Guhong v2 ale ponoc ZanChi jesst lepszy a wy co sadzicie i czy tu sa uzytkownicy tym zainteresowani

xih3gEBG.png

Opublikowano

@up ale tez slyszalem ze ludzie z ZanChi na Guhong sie przerzucaja a inni ze Guhong gorszy moze za tydzien kupie sobie ZanChi i zobacze ktory lepszy

xih3gEBG.png

Opublikowano

Powiem ci tak. Jeśli to jest twoja pierwsza kostka to nie warto na nią wydawać tyle zł. Są kostki za 20-35 zł  wcale nie gorsze. Powiedziałbym nawet, że lepsze, ale to kwestia gustu. Osobiście polecam ci Shengshou aurora i Yj chilong. Tą pierwszą znajdziesz za 20 zł, a tą drugą 25-30 zł.

Opublikowano

@up nie to nie jest moja pierwsza kostka mam ich 6 ale ostatnio kupilem Dayana i najlepiej mi sie nim uklada nie popuje nic

a co do pieniedzy to w polsce nie mieszkam i kostki kosztuja tu do 20euro oczywiscie nie przeliczaj tego na pln czyli jakbys zaplacil 20 zl

zaraz zobacze te kostki

xih3gEBG.png

Opublikowano

@up a ja mam GuHong, Dosc ciekawa kostka

1600$ za pobicie rekordu swiata hehe

opis z Magicznej kostki

Większość firm oferuje $ za pobicie, co jest niemal niemożliwe. ;) Chwyt marketingowy.

Sprzedaję właśnie swoją małą kolekcję. Dayana megaminxa, SS pyraminxa, 5 trójek, dwójkę, czwórkę, mirrora itd.

Opublikowano

Większość firm oferuje $ za pobicie, co jest niemal niemożliwe. ;) Chwyt marketingowy.

Sprzedaję właśnie swoją małą kolekcję. Dayana megaminxa, SS pyraminxa, 5 trójek, dwójkę, czwórkę, mirrora itd.

czemu niemożliwe? Wystarczy układać jak sajwo i mieć ll skipa, łatwego crossa i łatwego f2l

Opublikowano

Dayan ZanChi ma dobry feeling, cicho chodzi, i nie popuje, ale nie można jej brać na zawody, guhonga nie miałem w rękach, ale na nim chyba wykręcono rekord świata. Ja mam poczciwą ss aurorę, i jak na moje umiejętności jest wystarczająca.

Opublikowano

Dayan ZanChi ma dobry feeling, cicho chodzi, i nie popuje, ale nie można jej brać na zawody, guhonga nie miałem w rękach, ale na nim chyba wykręcono rekord świata. Ja mam poczciwą ss aurorę, i jak na moje umiejętności jest wystarczająca.

Co ty npierdolisz, na Dayanie Zhanchi wielokrotnie bito rekordy, a ty mówisz, ze jest niedozwolony na zawodach?

Opublikowano

Co ty npierdolisz, na Dayanie Zhanchi wielokrotnie bito rekordy, a ty mówisz, ze jest niedozwolony na zawodach?

Chyba na zawodach szkolnych. Kostka musi mieć naklejki, inaczej jest dyskwalifikowana.

Opublikowano

Chyba na zawodach szkolnych. Kostka musi mieć naklejki, inaczej jest dyskwalifikowana.

Dayan zhanchi ma naklejki ....

Opublikowano

No to chyba zależy od generacji, bo jakiegoś zhanchi widziałem, to był bez naklejek.

BAAAAAAAAAAAAAka. Dayany guhongi i zhanchi występują w wersjach na kolorowym plastiku oraz na czarnym lub białym. 

Opublikowano

No to chyba zależy od generacji, bo jakiegoś zhanchi widziałem, to był bez naklejek.

Większość kostek jest w wersjach na kolorowym, czarnym, białym i primary plastiku. Tylko na kolorowej nie można układać.

czemu niemożliwe? Wystarczy układać jak sajwo i mieć ll skipa, łatwego crossa i łatwego f2l

Sęk w tym, że nawet z ll skipem, który zdarza się raz na parę tysięcy ułożeń, w dodatku z łatwym krzyżem i f2lem to szansa 1 do miliona, doliczając do tego jeszcze ograniczenie, że musi nam to wystąpić na zawodach, jest to właściwie niemożliwe. Tu liczy się technika, Felix układa w ~7-8 sekund ze zjebanych scrambli, używa CLLi, wkłada po 2-3 sloty xcrossem, a ostatniego/ostatnie 2 wsadza 5-6 ruchową kombinacją. W ten sposób F2L z krzyżem to u niego do 15 ruchów, później CLL i kostka ułożona. ;)

Opublikowano

Większość kostek jest w wersjach na kolorowym, czarnym, białym i primary plastiku. Tylko na kolorowej nie można układać.

Sęk w tym, że nawet z ll skipem, który zdarza się raz na parę tysięcy ułożeń, w dodatku z łatwym krzyżem i f2lem to szansa 1 do miliona, doliczając do tego jeszcze ograniczenie, że musi nam to wystąpić na zawodach, jest to właściwie niemożliwe. Tu liczy się technika, Felix układa w ~7-8 sekund ze zjebanych scrambli, używa CLLi, wkłada po 2-3 sloty xcrossem, a ostatniego/ostatnie 2 wsadza 5-6 ruchową kombinacją. W ten sposób F2L z krzyżem to u niego do 15 ruchów, później CLL i kostka ułożona. ;)

Felix wcale nie zna wszystkich CLL, jest ich bodajże 500. Czasem mu się pewnie trafi

Opublikowano

Felix wcale nie zna wszystkich CLL, jest ich bodajże 500. Czasem mu się pewnie trafi

Prawda, ale tak czy siak, LLa układa do 2 sekund, nawet jeśli nie zna danego CLLa

Opublikowano

tak czytam posty i ktos pisal ze Dayan jest tylko na kolorowym plastiku, nie to nie prawda posiadam na kolorowym ale myslalem zeby kupic sobie z naklejkami ale chyba nie warto kupywac tej samej kostki tylko z innym wygladem ??

ale da guhong ten feeling jest naprawde swietny

a i z kolego o to ze praktycznie rekord na takich kostkach jest niemozliwy to musze sie zgodzic do jego wypowiedzi dlaczego

xih3gEBG.png

Opublikowano

tak czytam posty i ktos pisal ze Dayan jest tylko na kolorowym plastiku, nie to nie prawda posiadam na kolorowym ale myslalem zeby kupic sobie z naklejkami ale chyba nie warto kupywac tej samej kostki tylko z innym wygladem ??

ale da guhong ten feeling jest naprawde swietny

a i z kolego o to ze praktycznie rekord na takich kostkach jest niemozliwy to musze sie zgodzic do jego wypowiedzi dlaczego

kostki na kolorowym plastiku są ciut lepsze.

Opublikowano

@up no wlasnie to wiem i dlatego taka zakupilem Dayan GuHong V2 na kolorowym plastiku

ale lepiej mieć z naklejkami, żeby móc jechać na zawody. Chociaż ja i tak raczej nie pojade, bo na pomorzu to tylko w gdańsku są, ale ja już nie trenuje.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...