Skocz do zawartości
  • Dołącz do społeczności!

👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Plugin] Wyłączanie i włącznie dropu cobbla

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie ponownie! Postanowiłem zaktualizować swój stary plugin na blokowanie dropu cobble bo czemu nie :D
Więc co robi plugin? Umożliwia wyłączenie dropu cobblestone z stone. Działa tak jak na pewnym serwerze hardcore(O ile on jeszcze istnieje xD) Trochę się w pluginie pozmieniało :)
Jeżeli zauważysz jakiś błąd, lub masz jakąś propozycję to pisz śmiało :)
Plugin jest w języku angielski i z góry przepraszam za błędy jakie tam wklepałem xD
PS. Wcześniejsze wersje są dostępne tylko na githubie w postaci kodu!(Musicie się przegrzebać przez commity xD i kompilować na własną rękę)

Uwaga!
Jeżeli zamiast komunikatów pojawia się tekst "null" to wystarczy, że w configu w version ustawisz 0 i przeładujesz serwer dwa razy komendą /reload (tak dla pewności) lub raz zrestartujesz :)

Najnowsza wersja 3.3:
Download(Tu są wszystkie najnowsze wydania) :

To jest ukryta treść, proszę

Skan(Serio skan jest potrzebny gdy source code jest na githubie?):

Source Code:

SS:
======

/cobble
javaw_2016-02-27_14-19-08.png

/cobble help
javaw_2016-02-27_14-21-02.png

/cobble turn
javaw_2016-02-27_14-19-50.png

/cobble global on/off
javaw_2016-02-27_14-20-28.png

Komendy:
========
/cobble - Pokazuje aktualny status dropu cobbla dla ciebie jak i całego serwera.
/cobble help - Pokazuje dostępne komendy.
/cobble turn - zmienia twój status dropu cobbla. (Nie może być użyte w konsoli!)
/cobble global/g on - Włącza drop cobbla na całym serwerze.
/cobble global/g off - Wyłącza drop cobbla na całym serwerze.
Komend globalnej można użyć wpisując /cobble global on oraz /cobble g on (To samo z off)

Uprawnienia(Jeżeli masz OP`a to masz wszystkie uprawnienia):
#Uwaga uprawnienia nie były testowane!!!
============
cobble.admin - Dostęp do wszystkich komend
cobble.global - Dostęp do komend /cobble global on/off
cobble.on - Osoba z tym uprawnieniem zawsze będzie dostawała drop cobbla(nie ważne jakie będą ustawienia pluginu)
cobble.off - osoba z tym uprawnieniem nigdy nie dostanie dropu cobbla(nie ważne jakie będą ustawienia pluginu)
cobble.cant - Nie można używać żadnych komend z pluginu!(Z wyjątkiem /cobble)

Plik konfiguracyjny jest aktualizowany podczas zamykania serwera(Kiedy serwer wyłącza pluginy)

ChangeLog:
==========
3.3

• Dodano wiadomości do pliku konfiguracyjnego!
  • Dodano wsparcie dla kolorów dla wiadomości!

3.2

• Dodano uprawnienia!
  • Usunięto statyczne metody w DropControlerze!
  • Dodano plik konfiguracyjny!

3.1

• Dodano drop controler dla lepszego zarządzania dropem!
  • Powinien działać lepiej z innymi pluginami! (Nie testowane) (W sensie API czy coś takiego)!

3.0 (Przepisano wtyczkę na nowo!)

• Zoptymalizowano wtyczkę!
  • Zaktualizowano plugin pod spigota 1.8.8!
  • Odchudzono kod!

2.1

• Dodano komendy Test, Global, on/off
  • Przeniesiono kod odpowiedzialny za wydarzenie do osobnego pliku
  • Stworzono pliki komend
  • Naprawiono bug z kilofem(Nie niszczył się)

2.0

• Poprawiono komendę /cobble on/off
  • Dodano komendę /cobble global on/off
  • Dodano uprawnienia
  • Naprawiono błędy wyskakujące w konsoli

1.0

• Stworzono plugin

TODO:
Brak!

Moje Pluginy!

1.Cobble Drop

Jak Możesz To Daj Lajka,Życie To Nie Bajka :D

Ciekawostka Minecraft możesz mieć max 32767 Lvl ponieważ przy 32768 Lvl znika ci napis z twoim aktualnym LVL`em

Potrzebujesz jakiegoś spigota,craftbukkita lecz nie możesz go znaleźć(DMCA)? Wejdź Tutaj!!

Opublikowano

No fajne, fajne przyda mi się na mój serwer ;)

Czekam na więcej ;)

Jeżeli nudzi się tobie to napisz skrypt/plugin na cobbleX

Opublikowano

@up dzięki za opinie co do cobbleX to pomyślę :)

Moje Pluginy!

1.Cobble Drop

Ciekawostka Minecraft możesz mieć max 32767 Lvl ponieważ przy 32768 Lvl znika ci napis z twoim aktualnym LVL`em

Potrzebujesz jakiegoś spigota,craftbukkita lecz nie możesz go znaleźć(DMCA)? Wejdź Tutaj!!

Opublikowano

Fajny plugin, przydatny i w miarę dobrze napisany. ;)

Tylko po co hashmapa? Arraylista by wystarczyła. ;) Ale działa identycznie, więc jest ok. ;-)

@EDIT: Szkoda, że wymieszaleś event z komendą w jednej klasie, można było event wrzucić do osobnej klasy i wtedy dodać wyłączanie komuś dropu cobble'a z poziomu administratora itp. ;-)

8098_com.tmobile.theme.Ubuntu_ubuntu-cm1

Risen. :# - wierny użytkownik Linux'a (Ubuntu). :D

Opublikowano

2@up hmm nad arraylista nie pomyslalem. Co do class to potem będę robił w oddzielnych ponieważ gdzieś na dysku mam swój prywatny plugin i tam mam parę rzeczy które przeniosę do tego w celu optymalizacji kodu.

Dzięki za opinie :)

@up nie wiem nie testowałem :\

PS. uważajcie ponieważ gdy gracz nie wpisze w ogóle komendy /cobble on/off to wtedy gdy kopie stone w konsoli są błędy! To zostanie poprawione w następnym Update

Moje Pluginy!

1.Cobble Drop

Opublikowano

Z OtherDrop nie ma jak współpracować, gdyż jest stone zmieniany w air. Sam się męczyłem nad tym. :)

@Edit

I prawdopodobnie nie będzie się uszkadzać kilof, bo jest event anulowany :O

Opublikowano

@up co do kilofa to się normalnie niszczy a co do otherdrops to trzeba było by zobaczyć w jego api. Bo jak się podłączy pod otherdropsa to napewno się uda 

Moje Pluginy!

1.Cobble Drop

Opublikowano

@up aha

Update 2.0 !! Zapraszam do ściągania!!

Update 2.1 Już gotowy ściągajcie!(Ważny Update)

Moje Pluginy!

1.Cobble Drop

Opublikowano

@up no nic nie poradzę na to ponieważ mi nie chce działać otherdrops i nie mam jak tego naprawić :( w sensie że źle go konfiguruje ahhhh..

Moje Pluginy!

1.Cobble Drop

Opublikowano

@up no na pewno widziałeś już jakieś takie pluginy to jest oczywiste i dzięki za opinię ;D

Moje Pluginy!

1.Cobble Drop

Opublikowano

@up nie wiem. Musisz przetestować trochę w to wątpie

Moje Pluginy!

1.Cobble Drop

Opublikowano

Kiedyś gdzieś, widziałem takie coś.
Ale okej jest. ;d

#Jeżeli owy administrator dał mi warna, proszę przeczytaj:

Forum dyskusyjne – przeniesiona do struktury stron WWW forma grup dyskusyjnych, która służy do wymiany informacji i poglądów między osobami o podobnych zainteresowaniach przy użyciu przeglądarki internetowej. Na Forum nie istnieje off-topic, połowa administracja mpcforum nie wie co to "off-topic"...

Opublikowano

@up oczywiście że możesz znaleźć coś podobnego bo wystarczy w googlach wpisać.

Moje Pluginy!

1.Cobble Drop

Opublikowano

@up przepraszam cię ale OtherDrops nie chce działać na moim serwerze. A po drugie nie chce mi się bawić api skrypta tylko po to żeby to działało z resztą muszę tylko poprawić jedną rzecz i udostępnię source code na githubie żeby każdy sobie brał i przerabiał jak chce

Moje Pluginy!

1.Cobble Drop

Opublikowano

Jeżeli dasz radę, dodaj plugin z komendą /cobble która bezpośrednio włącza/wyąłącza wypadanie bez zbędnego off i on np: /cobble on <--- Bez tego on

/

Działa ze skryptem na drop od skript.

Opublikowano

Tak, przyda mi się na serwerze szukałem takiego pluginu ;) Leci +

Pozdrawiam.

Co zrobisz? nic nie zrobisz!

xu7iWe.png.pagespeed.ic.Hq5547lA_u.jpg

Opublikowano

2up to dobrze ze działa z skryptem i mogę dodać taka komendę

Up dzieki

Moje Pluginy!

1.Cobble Drop

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...