Skocz do zawartości
  • Dołącz do społeczności!

👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Yitian2 Koniec

Norinek

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie, jako, że wczoraj przed godziną 00:00 miało miejsce wyłączenie serwera yitian2, ja postaram się wam nakreślić dlaczego.

Administrator serwera pod nickiem Memos, wyłudził w godzinach popołudniowych ostatnie pieniądze poprzez sms, sugerując, że jeśli wyślą je w miare szybko otrzymają na serwerze jakieś przywileje.
Dowiedziałem się tego od graczy, gdyż zrobił to gdy żaden z pozostałych GMów nie był zalogowany. Na dole tego tematu dowiecie się kim jestem pisząc ten post.

Dalej, gdy dowiedziałem się o tym incydencie próbowałem się wraz z innymi członkami teamu z nim skontaktować sms czy dzwoniąc jak należało. Nie odbierał od żadnego z nas - parodia. Kiepskie zachowanie administratora, gdyż kilka dni wcześniej napisał temat o tym, że musi wyjść ze szpitala. Gracze Yitiana wiedzą o co chodzi.

Następnie, przed godziną jak już wspomniałem 00:00 dostałem informacje na skype, co się dzieje na yitianie oraz ss'y z owych wyczynów szanownego administratora i jego kolegów (nie chodzi o team). Na screenie było jasno przedstawione wulgarne słownictwo jego i jak mojej postaci GM, która była zalogowana i zabijała innych graczy na wolnym, co więcej moja postać bluzgała pisząc z błędami, zatem podziwiam owe osoby.

Logując się na swoją postać prywatną, dostałem PW od mojej postaci GM cytuje "sry :P". Po czym ten pan napisał jako GM, że to nie ja jestem na swojej postaci, gdzie większość graczy mnie z nią utożsamiała - taki wyrachowany akt uprzejmości. Lecz dowiedziałem się, że osobą na moim koncie był przyjaciel Memosa grający na serwerze pod nickiem Avere.

Wywiązała się dyskusja między mną a Memosem, bo przecież nie raczył mnie jak i innych poinformować, że zamyka serwer, bo przecież trzeba było pokazać idiotyczne zachowanie i obrażać osoby, za którymi się nie przepadało.

Konkretniej. Serwer Yitian2 został zamknięty w bardzo brzydkim stylu, mówiąc kulturalnie.
Zdaje sobie sprawę, że może napisałem to chaotycznie, lecz była tego potrzeba.

Pozdrawiamy wszystkich graczy legendy Yitian2 i zarazem przepraszamy was za tak c...go administratora, który zapał miał tylko do tego by dawać specjalne bonowane itemy swoim kolegom. 
Tu pozdrawiam kolejnego kolege Memosa, który na serwerze za długo nie pograł dzięki nam, pan NuRoFeN:
08763786220852626221.jpg

Można podawać wiele przykładów np. wbijania lvl postaciom, które na drugi dzień miały zmieniane nicki i trafiały w ręce kolegów admina:
97195358102394832333.jpg

A kto napisał ten post? były GM serwera Yitian2 - Nothey 
19889258111659362884.jpg

93495422942637772659.jpg

Natomiast jeśli ktoś chciałby utrzymać jakiś kontakt ze mną, czy też otrzymać jakieś konkretne informacje śmiało piszcie na PW.

• Odpowiedzi 311
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Brak mi słów na temat zachowania Memosa.

Ostatniego dnia, czyli wczoraj dostałem jakieś 5 PW o tym, że ktoś wysłał smsa za 30 zł i otrzymał kod, który na stronie nie działał. Czemu ludzie się wczoraj rzucili na wysyłanie smsów?  - Memos im coś obiecał za to. Dodam jeszcze, że obiecał Wam to w czasie, kiedy żaden z nas (GameMasterów) nie był zalogowany. Sami czekaliśmy i nie wiedzieliśmy, co on kombinuje. Wykombinował - zamknięcie serwera. Przez cały dzień nas olewał. Dzwoniliśmy, pisaliśmy smsy, pisaliśmy wszędzie - nic.  Perfidnie wyłudził jeszcze kasę w ostatni dzień. Brawo Memos.

Jakby ktoś miał do mnie sprawę - pisać PW.

23509656841430931318.png

Pozdrawiam,

Wasz GM Nagash aka NoCompromise.

Opublikowano

Taka legenda Metina została zamknięta w tak żenujący sposób....  Mi również brak słów 

Pozdrawiam,
Insert,Dio,Grom

Opublikowano

Szkoda, że gdy wbiłem na serwer w nocy aby kasy pozarabiać zastałem tylko "Serwer zostanie wyłączony za...". Jeden z najstarszych polskich serwerów Metin2 upadł i to w jaki sposób... Pozdrawiam byłą administracje jak i graczy ale pana Memosa, nie.

Pozdrawiam:
Sithmon, Recca :)

Opublikowano

Miło było, ale się skończyło
Szkoda, no ale na wszystko przychodzi pora :)

Fajnie że poznałam tyle osób, na pewno będę dobrze ten serwer wspominała ze względu na atmosferę która była na początku, dzięki ludziom.
No ale niestety nie zawsze administracja była idealna, nie zawsze wszystko było przemyślane co do zmian zachodzących na serwerze

I tak zaskakująco długo się trzymał.

Memos mogłeś skończyć w bardziej epickim stylu, a ty jak zwykle zjebałeś  :D 

Yitian zasługiwał na lepszego głównego administratora, no ale trafił w nie odpowiednie ręce, do osoby dla której liczył się tylko hajs

Pozdrawiam wszystkich graczy starych, i tych nowych
Dzięki za wszystko  ^_^ 

12879402 gg ♥

Paradise -Katniss 

de7416ac96.png

Opublikowano

Cześć Wam  no i  chyba Żegnam :( 

Powiem coś od Siebie . Był to mój pierwszy i najprawdopodobniej ostatni priv , Miałam do niego sentyment  , poznałam tu wielu wspaniałych ludzi Dziękuje wam za To  !! 

A do Ciebie Memos jesteś zwykłym Idiotą , zniszczyłeś ten serwer  doprowadziłeś go upadnięcia . I co jeszcze nie ma to jak powiększyć saldo konta Tym iż wyłudziłeś na koniec kasę.... 
Widać teraz że jesteś żałosnym bachorem któremu jedno w głowie ..... Jeszcze raz dziękuję wam wszystkim za wspólną grę  . Całemu Teamowi który dzielnie i wiernie trzymał się mimo że serwer został " olany "  przez Admina .  Wrogom jak i przyjaciołom DZIĘKUJE JESZCZE RAZ ZA WSPÓLNĄ GRĘ !!! 

Pozdrawiam Qetsiyah / Qetsiya / Netsi

Opublikowano

Yitian2 był najlepszym serverem typu "Pay to win" (serio bronie w is i możliwości sprzedaży itemów za SM?) na jakim grałem :) natomiast bez premium gra powyżej 120lvl nie miała sensu ;) sam wbiłem tam chyba 140 woj mental ( Braagar ) i ninja chyba 95 ( Buryz3n3k) której nikt prawie nie lubił bo biłem ludzi w M1 :D mimo wszystko miło wspominam czas spędzony na yitianie.

Pozdrawiam kolegę który wziął sobie z ziemi naszego Golda sr 53 :)

Opublikowano

Jest  Mi bardzo smutno: ((Bo BARDZO sie zżylem z Tym privkiem....

To jest ukryta treść, proszę

I wszystko poszlo sie walic :!!!

A Najbardziej szkoda Mi znajomych ktorch tylko teraz moge tu pozdrowic....

Dam wam moje gg moze cos nowego rozkminicie:P 45616954 hitman22:)

Opublikowano

Oj szkoda wielka szkoda pozdrawiam wszystkich ziomków z gildi a szczególnie Sugaja, jeszcze takie małe pytanko czy mógłbym ja poprowadzić ten serwer dalej jako główny administrator ?   3majcie sie pozdrawiam Aseris (próbowałem ratować serwer 4 dni ale wy olewaliście to teraz nie smutajcie)

Opublikowano

Miło było, ale się skończyło
Szkoda, no ale na wszystko przychodzi pora  :)

Fajnie że poznałam tyle osób, na pewno będę dobrze ten serwer wspominała ze względu na atmosferę która była na początku, dzięki ludziom.
No ale niestety nie zawsze administracja była idealna, nie zawsze wszystko było przemyślane co do zmian zachodzących na serwerze

I tak zaskakująco długo się trzymał.

Memos mogłeś skończyć w bardziej epickim stylu, a ty jak zwykle zjebałeś   :D 

Yitian zasługiwał na lepszego głównego administratora, no ale trafił w nie odpowiednie ręce, do osoby dla której liczył się tylko hajs

Pozdrawiam wszystkich graczy starych, i tych nowych
Dzięki za wszystko   ^_^ 

Pw jak coś..

Paradise -Katniss 

Katniss - całowałaś się z Avere na mojej postaci GM, który przed wyłączeniem serwera sprezentował Ci białego Hwanga, zatem jak to ujęłaś  w słowa, że Memos to zjebał zwróć także uwagę na swoją osobę, gdyż po twoim zachowaniu idzie wywnioskować jak Cię to obeszło. 
Wstyd mi za Ciebie... gdyż miałem Cię za osobę, która w jakimś tam stopniu zasługuje na szacunek. Błąd.

Odnośnie tematu. Wkleiłem tu bodajże 2 przykłady, wybryków. Resztę zachowam, bądź też podam tym, którzy będą ciekawi na PW ~ osób ze specjalnymi bonami nie brakowało. A ja pozwoliłem sobie to uwiecznić.
Przykro. Ale liczę z całego serca, że kolejny projekt serwera Memosa aka Dymitra aka Spita nawet nie wystartuje, by nie mógł w tak bezczelny sposób potraktować kolejnych graczy.

Nothey nie dał żadnego screena, wiec może ja dam bo zrobiłem jak to Memos wyłudzał południem pieniądze od graczy nabierając ich na mega fuzje, max 1500 lvl, króla imperium, gratyfikacje.

Dzięki Sithmon za uwiecznienie tego. Wyczaił moment, kiedy nas nie było, więc nie mieliśmy jak go od razu sprowadzić na ziemie ani zrobić ss'a tych pierdół.

Opublikowano

Grałem na xlast-yitian2 i powiem, że tutaj zawsze były cyrki w team - tak byłem w team na nexanie czy jakoś tak gdzie zonni i saku robili serwer.

Zonni to także legenda oszustw itp. Takie cyrki zapamięta się na długo. Właściwie nie dziwie się Spitowi, że zamknął serwer - ten serwer już zapewne nie utrzymywał się nawet sam na siebie - jedynie co Zonni nagrabił kilkadziesiąt tysięcy, pamiętam jak wiele razy Gm'owie odchodzili po rocznej kadencji np. Vicuse. 

Ale w sumie serwer wspominam jako najlepszy ale za czasów zonniego i frosta - były navi na serwerze , zonni oszukiwał jak tylko mógł a i tak grało tam multum osób. Nazwa Yitian2 to legenda.

Opublikowano

Małe pytanko co trzeba zrobić by ten serwer prowadzić i żeby wystartował znowu??? czekam na odpowiedź...

Yitian2 jest opłacony do czerwca. Prowadzić Serwer po Memosie ? Odpuść + Szkoda pieniędzy. 

Memos zamykając go, napewno zadbał o to by mieć w bazie luki, wejścia - zatem osoba, której będzie chciał wcisnąć Yitiana musi się z tym liczyć że za szybko się go nie pozbędzie.

Oczywiście, że chciałbym aby wystartował i przede wszystkim TRWAŁ... lecz odszedł w zapomnienie.

Opublikowano

Katniss - całowałaś się z Avere na mojej postaci GM, który przed wyłączeniem serwera sprezentował Ci białego Hwanga, zatem jak to ujęłaś  w słowa, że Memos to zjebał zwróć także uwagę na swoją osobę, gdyż po twoim zachowaniu idzie wywnioskować jak Cię to obeszło. 

Wstyd mi za Ciebie... gdyż miałem Cię za osobę, która w jakimś tam stopniu zasługuje na szacunek. Błąd.

Nie przeżywaj już tak. 

Nie widzę niczego złego w tym Jakubie :D

I tak to był już koniec serwera, i tak każdy wiedział że to nie Ty jesteś na tej postaci, więc sory - ale w czym masz problem?

I nie tylko mi dał hwanga, bo Jaga także dostała i pewnie nie tylko ona.

Jeśli w jakiś sposób Cię uraziłam to bardzo przepraszam ^^

Ale prosze wytłumacz mi dlaczego tak zareagowałeś że od razu tracisz do mnie szacunek (no wtf? :D),

ale myślę że to na pw bo pewnie mało kogo to interesuje 

de7416ac96.png

Opublikowano

Zapraszam na mojego fan page na facebooku Yitian2 (profilówka to pomarańczowy napis) razem zastanowimy się gdzie grać dalej dodam też kilka fajnych fotek można lajkować xD

Opublikowano

60x isu poszło się paść :((( ten serwer musi wystartowac ponownie ;p

ile kosztują roczne opłaty serwera ? szybka odpowiedź pliss

Sadzę, że nie ty jedyny tam miałeś eq, ale jednak yitian dużej części graczy kojarzy się ze świetną atmosferą, znajomymi tymi lepszymi i gorszymi i naprawdę super wspomnieniami :)

I bez urazy, ale jak ty chcesz prowadzić serwer jak mam wrażenie, że się nie do końca orientujesz co i jak trzeba robić.

A co do tematu jeżeli Memos sobie przeczyta go może prędzej czy później to naprawdę powinieneś się wstydzić, tak się zachować bardzo dojrzale, odpowiedzialnie i na poziomie.

Jedyne w czym byłeś świetny to wymyślanie wspaniałych, barwnych historyjek co cię to nie spotkało, a jeżeli jakieś to prawda to jesteś najpechowszym człowiekiem na świecie :(

pozdrawiam, vKotek

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...