Skocz do zawartości
  • Dołącz do społeczności!

👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Nowy Set Broni

Asghar

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Pomoże ktoś z wpisami do item_list? :O bo za cholere nie mam pojęcia jak to wpisać 

• Odpowiedzi 62
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

image.png

image.pngChodzi o to ze jak robiłem z tutem od Paszki to wszystko było ok bo mial tylko jeden plik .tga a u natomiast były 2 i sprawdzałem ten i ten w icon i efekt był ten sam :x a z tego poradnika tez wywodzi się, że trzeba też jakis folder wkleic do item i czy moglibyście mi powiedzieć który to? i co w nim ewentualnie muszę usunąć/ dopisać, wiem Ciemny jestem ale zrobię to raz i na przyszłość będę wiedział :P 

Opublikowano
15 minut temu, bobo33 napisał:

image.png

image.pngChodzi o to ze jak robiłem z tutem od Paszki to wszystko było ok bo mial tylko jeden plik .tga a u natomiast były 2 i sprawdzałem ten i ten w icon i efekt był ten sam :x a z tego poradnika tez wywodzi się, że trzeba też jakis folder wkleic do item i czy moglibyście mi powiedzieć który to? i co w nim ewentualnie muszę usunąć/ dopisać, wiem Ciemny jestem ale zrobię to raz i na przyszłość będę wiedział :P 

W item list podajesz tylko ścieżkę do modelu (*.gr2) a icon tu nie ma 

Opublikowano
5 minut temu, .Dynamic napisał:

W item list podajesz tylko ścieżkę do modelu (*.gr2) a icon tu nie ma 

9651    WEAPON    icon/item/TwoHand27_B_spec.tga    d:/ymir work/item/weapon/ciezkilodowy.gr2

załóżmy, że mam taką sciezkę. Czyli icon musze sobię zrobić albo zastąpic jakim innym ID?, a ten cały folder wszucić do item? Dobrze rozumiem?

Opublikowano
Przed chwilą, bobo33 napisał:

9651    WEAPON    icon/item/TwoHand27_B_spec.tga    d:/ymir work/item/weapon/ciezkilodowy.gr2

załóżmy, że mam taką sciezkę. Czyli icon musze sobię zrobić albo zastąpic jakim innym ID?, a ten cały folder wszucić do item? Dobrze rozumiem?

daj gg to Ci pomogę 

Opublikowano
11 minut temu, .Dynamic napisał:

daj gg to Ci pomogę 

dobra trybi ;) tylko powiedz mi gdzie co mam wpisac zeby np zmienic kolor na gold albo blue 

image.png

17 minut temu, .Dynamic napisał:

daj gg to Ci pomogę 

52880551

Opublikowano
1 minutę temu, bobo33 napisał:

dobra trybi ;) tylko powiedz mi gdzie co mam wpisac zeby np zmienic kolor na gold albo blue 

image.png

albo podmienić nazwy folderów nazwy tekstur muszą być takie same jak w modelu i folder też 

na przykład masz:

../Blue/R_Dual27_B_diff

zmieniasz na 

../Red/R_Dual27_A_diff

możesz też zmienić ścieżke tekstury 

https://www.mpcforum.pl/topic/913188-jak-posługiwać-się-programem-do-zmiany-tekstur-bez-3dmaxa/

Opublikowano
20 minut temu, .Dynamic napisał:

albo podmienić nazwy folderów nazwy tekstur muszą być takie same jak w modelu i folder też 

na przykład masz:

../Blue/R_Dual27_B_diff

zmieniasz na 

../Red/R_Dual27_A_diff

możesz też zmienić ścieżke tekstury 

https://www.mpcforum.pl/topic/913188-jak-posługiwać-się-programem-do-zmiany-tekstur-bez-3dmaxa/

ok kumam ;) dzięki bardzo 

• 1 rok później...
  • Aive zmienił(a) tytuł na Nowy Set Broni

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...