Skocz do zawartości
  • Dołącz do społeczności!

👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jak samodzielnie zaktualizować bota?

Gość Anekito

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam!

Posiadam vBota.

Jak 'zaktualizować' tego bota? 

Zrobiłem screena tych nowych, majowych paczuszek, obliczyłem wymiary, wyciąłem najlepsze miejsce (tak, by bot nie pomylił paczuszki z np. Mordonem), zastąpiłem stare obrazki boxów (świątecznych) tymi nowymi. 

Bot podlatuje jakiś jeden cal od paczuszki, a potem leci w nieskończoność, przystając co chwilę.

Co jest tego powodem? Jak to naprawić (zrobiłem sobie kopię zapasową starych paczuszek, chodzi tutaj o naprawę, by bot zbierał nowe boxy)?

Plusiki czekają.

Pozdrawiam.

EDIT:

Jeśli nie można tego zrobić samodzielnie, to może są już jakieś (darmowe) zaktualizowane boty, lub takie które będą zaktualizowane?

Opublikowano

Działa, ale zbiera 'tylko' zwykłe bonus boxy.

Mógłby też zbierać eventowe paczuszki.

Opublikowano

Jeśli chodzi o podmiane obrazów to ważne jest żeby zachować wymiary czyli 14x15px i 24 bitowy obraz.

"Daj mi kontrolę nad podażą pieniądza narodu, a nie będzie mnie obchodzić kto tworzy jego prawa."
-Mayer Amschel Rothschild

Opublikowano

Działa, ale zbiera 'tylko' zwykłe bonus boxy.

Mógłby też zbierać eventowe paczuszki.

jak będzie ewent to podmienić paczuszki i dobrze będzie dobrze myślisz :) Lajk się należy 

Opublikowano

a powiesz jak to zrobiles potrzebowales zdjecie paczki ? jak tak mozesz przeslac zdj. ja podmienialem i nic zmiejszalem zdj zwiekszalem i nic zamienialem na specialboxy

Opublikowano

screen png, jak go zrobić na 24bity,na W7 nie ogarniam,tylko sam kwadracik bez chmurki obok jak u normalnych box,14 x 15,tylko te 32bit....

Opublikowano

Widzę że nikt nie pali się do pomocy,wyłącznie nabijanie postów.....

dobra ja nie wiem dalej co ci pomuc ponieważ nie opisałeś co

dokładnie ci nie działa  a po co miał bym nabijać posty to forum jest aby pomagać innym a ni żeby bić posty 

Opublikowano

dobra ja nie wiem dalej co ci pomuc ponieważ nie opisałeś co

dokładnie ci nie działa  a po co miał bym nabijać posty to forum jest aby pomagać innym a ni żeby bić posty

to pomóż,pisałem że png ma 32 bity i nie wiem jak zbić do 24,prosiłem jeżeli możesz o wstawienie tej fotki.Wiem że jest od pomagania ale udzielanie niepotrzebnych rad nie jest pomocą

BTW bot omije te skrzynki,nie widzi ich.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...