Skocz do zawartości
  • Dołącz do społeczności!

👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Dodanie mapy..

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

aha czyli musisz zrobić :

zrób tak :

BasePosition    0    0

Zmień na :

BasePosition    7368200     7368200

W cliencie zrób to samo (kordy muszą być takie same)

Przejdź do (ftp)

/usr/home/mt2/share/locale/poland

Tam będziesz miał plik :

settings.lua

Otwórz go,znajdź :

add_goto_info("skel|»ç±ÍŸżöŔÔ±¸", 3, 65, 5905, 1108)

pod nim wklej :

add_goto_info("gracjanp_map_battlearena", 0, 65, 7368200, 7368200)   liczbę 65 zmień na taka jaką dałeś w index /usr/home/mt2/share/locale/poland/map  INDEX

Pomogłeś,pomogę kiedy tylko brachu mogę!

graphic.png

• Odpowiedzi 63
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

W BasePosition    7368200     7368200

Przed 7368200 i 7368200 ma być po prostu jeden tab w notepad ++?

Jeżeli tak to po wpisaniu np. /warp 252 lub /go 252 albo /warp 7368200 lub /go 7368200 nic sie nie dzieje.

Wpisuje /goto gracjanp_map_battlearena tez nie działa tam jakis blad na chacie. ;p

@@ Przypadkowy double, przepraszam. :)

Opublikowano

tak taby.

W grze wpisujesz :

/warp 73682 73682 (bez 2 ostatnich zer)

graphic.png

Opublikowano

No i tepło mnie lecz w kompletnie ciemne miejsce jak na 1 screenie wtedy z MapConv. Minimapka i mapa strasznie ciemna + jak probuje sie ruszac lub cos pisac buguje sie metin.

Opublikowano

Albo źle coś wgrane po stronie clienta.

Albo brak plików mapy,tzn property,tekstur,itp.

graphic.png

Opublikowano

Zaraz dam Ci ss że kurcze mp wgrałem okey do ftp i do clienta na ch1 mam czarny ekran itd a jak próbuje wejść na ch2 to mnie od razu kicka.

A syserr pokazuje tak :

0504 23:03:48323 :: CPythonBackground::SelectViewDistanceNum(int eNum=0) mc_pcurEnvironmentData is NULL
0504 23:03:48339 :: CPythonBackground::SelectViewDistanceNum(int eNum=0) mc_pcurEnvironmentData is NULL
0504 23:03:48357 :: CPythonBackground::SelectViewDistanceNum(int eNum=0) mc_pcurEnvironmentData is NULL
0504 23:03:48372 :: CPythonBackground::SelectViewDistanceNum(int eNum=0) mc_pcurEnvironmentData is NULL
0504 23:03:48389 :: CPythonBackground::SelectViewDistanceNum(int eNum=0) mc_pcurEnvironmentData is NULL
0504 23:04:27198 :: NOT_FOUND_GLOBAL_POSITION(7368200, 7368200)

A niżej zdjęcie z ftp gdzie jest folder, co w nim jest. Potem że w indexie dodanie, i jak to w cliencie wygląda. Do tego w ch11 i 2 innych w config jest dodane w settings.lua też dodane wpisy xml przy pakowaniu map też dobrze napisane wszystko jest co trzeba. Juz nie wiem co z tym..

66194279376918096031.png

Opublikowano

Jak mam wpisać do atlasinfo?

Przykład jaki jest: map_a2    256000    665600    6    6

I w locale/eth/map

mam coś z mapami ale same pliki .txt tylko np. map_a2_point.txt

a tresc tego to takie cos:

//num    type    x    y    ÇĄ˝ĂĹŘ˝şĆ®
//type : "OPC", "OPCPVP", "OPCPVPSELF", "NPC", "MONSTER", "WARP", "WAYPOINT"
//---------------------------------------------------------------------------------------------------
0    WARP    147200    7300    "ŔÚľçÇö"
1    WARP    13100    74600    "şąÁ¤Çö"
2    WARP    64000    143600    "ąÚ¶óÇö"

Opublikowano

map_a2    256000    665600    6    6

kolor czerwony : nazwa folderu z mapą.

kolor zielony : kordy

kolor pomarańczowy : wymiary mapy u Cb bd chyba 2x2 ale zobacz w tym tolsie.

graphic.png

Opublikowano

map_a2    256000    665600    6    6

kolor czerwony : nazwa folderu z mapą.

kolor zielony : kordy

kolor pomarańczowy : wymiary mapy u Cb bd chyba 2x2 ale zobacz w tym tolsie.

A co z tym locale co mam tam wrzucić do folderu z map? (Są tam same .txt) dałem tam przykład wyżej

Opublikowano

Dobra to do atlasinfo wrzuciłem juz dobrze zaraz wlacze maszyne i sprawdze

Edit@ Dobra widzę tą mapę lecz z daleka w sensie mnie w taki róg teleportuje za taką górkę z której się ruszyć nie da ale mapę tam zza daleka widzę może kordy inne czy coś?

Opublikowano

Już patrzę bo mi się postać w tej górze scieła i kicka mi ją musiałem w navicacie położenie zmienić ;d

Zaraz dam edit ;p

Dobra jest działa :)) Dałem pierw warp w ta gore potem go 150 150 i jestem na arenie wszystko ok. A co jak Chciałbym ustawić od razu jakis resp dajmy na srodku przy wieży tej mapy bym mógł po prostu wpisać warp czy tam go i zeby mnie tam przenosiło lub dajmy Chciałbym dodać do teleportera telepoert na srodek arenki?

Opublikowano

Już patrzę bo mi się postać w tej górze scieła i kicka mi ją musiałem w navicacie położenie zmienić ;d

Zaraz dam edit ;p

Dobra jest działa :)) Dałem pierw warp w ta gore potem go 150 150 i jestem na arenie wszystko ok. A co jak Chciałbym ustawić od razu jakis resp dajmy na srodku przy wieży tej mapy bym mógł po prostu wpisać warp czy tam go i zeby mnie tam przenosiło lub dajmy Chciałbym dodać do teleportera telepoert na srodek arenki?

settings.lua tam ustaw tak:

add_goto_info("nazwa", 0, 1, x, y)

wpisz kordy x i y a potem jak chcesz sie przenieść to w grze:

go nazwa

Możesz też w Town.txt danej mapy ustawić kordy i wtedy po wpisaniu: private Index mapy cię przeniesie.

Tak samo zadziała przy: Rozpocznij w mieście.

Opublikowano

Bo plik Town.txt mam pusty czyli jak mam to dokładnie tam wpisać by na pewno zadziałało?;d

I wtedy gdy wpisze /warp 73682 73682 przeniesie mnie w te ustalone kordy tak?

Ps: Dałbyś mi swoje minimap.dds? Bo w tych plikach z głównego tematu do clienta pobrałem nie było minimap.dds nigdzie w tych folderach a w tym z MapConv co zrobilem w clientside jest minimap.dds lecz to te niedziałające całe czarne i mam czarną minimapkę a widzialem w tamtym temacie że chyba korzystasz też z tej mapki ;p

Opublikowano

Nie mam tej mapy.

Teraz nie mam jak bo robię mapę,lecz później Ci zrobię i podeślę na pw.

graphic.png

Opublikowano

Okey dziękuję ślicznie :) To czekam no i temat raczej do zamknięcia tylko jeszcze muszę wymysleć co w Town.txt wpisać to coś wymyślę. Dziękuję Ci E69 za pomoc jak będę dostawał transfer lajków to Cie obsypie ;d

Opublikowano

W town.txt wpisujesz kordy:

Tzn stan sobie gdzieś na tej mapie gdzie chcesz żeby Cię tp. na minimapie powinieneś mieć taką strzałeczkę jako Ty,i powinny pisać kordy i wpisujesz je w town.txt serwer/klient.

:)

graphic.png

Opublikowano

Dobra wpisałem w Town i np. jak sie zabije komenda i dam w miescie to przenosi mnie tam gdzie chcialem to jest ok.

Tylko jak np. teleportuje sie tam komenda /warp 73682 73682 to przenosi mnie ciaglw w ta gore a chcialbym tez np. w miejsce respa ale to juz jest mniejszy problem. Co mam zrobić by działała mi mapa na innych channelach niz ch1. Probowalem na ch2/3 i przy wyborze postaci po pasku ladowania kicka mnie do wpisywania pasków. ;x

Jeszcze pytanie czy BasePosition w seetting w cliencie i ftp + w settings.lua ma jakies znaczenia od tego gdzie mnie przeniesie? Próbuję wgrać drugą mapkę i ustawiłem sobie 695900 695900 a reszte zrobilem tak samo jak z poprzednia i teleportuje mnie na ognista ziemie -.-

Opublikowano

Jak chcesz ją dodać na inne chanele to dodajesz tą liczbę co wpisałeś w index do innch chaneli.

spróbuj zmień liczby bo może ognista ziemia ma takie kordy,też tak kilka razy miałem,i zmiana zawsze pomagała.

graphic.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...