Skocz do zawartości
  • Dołącz do społeczności!

👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Logo operatora

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

W sumie od dzisiaj jestem posiadaczem LG Swift L7 II i mam dość nietypowy problem. Telefon jest bez simlocka, a mimo to podczas włączania i wyłączania wyskakuje logo Plusa, i ogółem był zasyfiony jakimiś muzodajniami itd. Ktoś wie jak to logo usunąć? 

Edit

Tak btw połowę tych śmieci wywaliłem ale np. jest tam jakiś plus.pl którego nie można wywalić.

• Odpowiedzi 57
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Hmm mam tak samo tylko ze z orange próbowałem wielie sposobów i nie wypaliło i przyswoiło wiele innych problemów . Jak aż tak ci przeszkadza to może warto pomyśleć o zmianie telefonu ?

Nie będę sprzedawał telefonu który właśnie kupiłem. Internety mówią żeby wgrać inny soft (czyli androida nie od operatora). W sumie mógłbym spróbować gdybym tylko wiedział jak to zrobić (a podobno 5 minut roboty).

Opublikowano

jak wyłączysz telefon i przytrzymasz tam menu czy coś nie wiem jak jest w LG włączy ci się niebieski bios podobny do tego w kompie zobacz tam sobie jaką wersje i tam jest taki wpis źródła czy coś takiego u mnie było od Google możesz zobaczyć jak jest u ciebie i wtedy próbować ale wątpię że to coś ci da  

Opublikowano

Najpierw robisz roota, później instalujesz gscript i za jego pomocą instalujesz recovery. Dajesz na kartę pamięci ROM i z recovery instalujesz go. 

Tu masz ROMy

To jest ukryta treść, proszę

( ͡° ͜ʖ ͡°)

Opublikowano

1. Robisz ROOTa (Jest to banalnie proste, nie ma szans na uwalenie telefonu, poszukaj instrukcji dla swojego na jakimś forum)

Teraz masz wybór:

- Instalujesz 

i wywalasz niepotrzebne apki

lub

- Instalujesz 

i instalujesz sobie np. CyanogenMod który jest pierdylion razy wydajniejszy od zwykłego androida i nie ma żadnego syfu.

Opublikowano

jeśli chcesz usunąć same aplikacje, przy okazji wszystkie androidowe które nie są Ci potrzebne (np. radio, syf od LG) to rootujesz, następnie pobierasz root browser i tam masz możliwość usunięcia wszystkiego praktycznie :)

Lana Del Rey, The XX, Kendrick Lamar, A$AP ROCKY

Opublikowano

Operacja przywrócenia dostępu do konta root wiąże się z utratą gwarancji.

Miej to na uwadze. :-) 

Domyślam się. Jak na razie popatrzę na ten bios a potem będę z programami czarował. 

Opublikowano

Jeśli chcesz, by ta animacja Plus'a ci zniknęła, to musisz wgrać inny rom, jeśli jednak zależy ci na samych aplikacjach to wystarczy go zrootować. Sam miałem problem z animacją Plus'a, aplikacjami i tak dalej.

Moje Konsole:

PS3 FAT CECHL04 YLOD - CFW DARKNET 4.66 V1.02 CEX

PS3 SLIM CECH-2004A YLOD- CFW REBUG 4.76.1 + COBRA 7.2 + WebMAN MOD 1.43.21 REBUG EDTION DEX

PS3 SLIM CECH-2504B - CFW REBUG 4.81.2 + COBRA 7.5+ WebMAN MOD 1.45.09 CEX

XBOX ONE S

Mój komputer:

Procesor: Ryzen 5 2600, Płyta Główna: MSI X470 Gaming Pro Carbon, Karta Graficzna: Sapphire RX 5700 XT Nitro+Zasilacz: Seasonic Focus Plus Gold 650W, SSD: ADATA SX8200 Pro 256GB + Crucial MX500 250GB, HDD: HGST 500GB + HGST 500GB + TOSHIBA 1TB, Obudowa: BeQuiet Silent Base 601, Chłodzenie: NZXT Kraken X62,
RAM: 4x 4GB HyperX DDR4 2133MHz CL14 (OC 3000MHz CL16)

DAC: Audiotrak Prodigy Cube Black Edition, Słuchawki: ISK MDH8500, Głośniki: EDIFIER R1280DB, Mikrofon: Trust Starzz

Opublikowano

wystarczy podmienić plik bootanimation.zip w katalogu  root / media na dowolną animację albo go skasować

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

licznik-54-96732-stat.png

Opublikowano

wystarczy podmienić plik bootanimation.zip w katalogu  root / media na dowolną animację albo go skasować

Nie mam pojęcia gdzie to jest. 

Opublikowano

Jest to w folderze systemowym w katalogu media. Root wymagany. Cały poradnik:

Pamiętaj, że robisz to na własną odpowiedzialność i zawsze miej backup, bo grzebanie w folderze systemowym jest niebezpieczne.

Dzięki wspaniałomyślności administracji już nie pomagam na MPC Forum. 

Jeżeli w dziale panuje burdel, to skierujcie wzrok wyżej. 

Jeśli mnie jakoś znajdziecie (patrz > profil) to chętnie pomogę.

935801456340937867857.png

Opublikowano

Jest to w folderze systemowym w katalogu media. Root wymagany. Cały poradnik:

Pamiętaj, że robisz to na własną odpowiedzialność i zawsze miej backup, bo grzebanie w folderze systemowym jest niebezpieczne.

Zdaje mi się że wezmę się za to w weekend żeby mieć na to więcej czasu. Jak na razie dzięki za pomoc.

Opublikowano

To jest to ... mieć brandowany system :D, wgraj bootlogo i git, jeżeli chodzi tylko o logo

53a4498fed5cd.png

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Trochę późno odświeżam, ale zauważyłem że programem Wifi File Transfer mogę dostać się do tamtych plików. Jak to takim sposobem usunę będzie działać?

Opublikowano

Trochę późno odświeżam, ale zauważyłem że programem Wifi File Transfer mogę dostać się do tamtych plików. Jak to takim sposobem usunę będzie działać?

Prawdopodobnie bez roota nie będziesz w stanie usunąć. Możesz tylko przeglądać i kopiować pliki. Na Androidzie niektórymi programami też się da :)

Opublikowano

Prawdopodobnie bez roota nie będziesz w stanie usunąć. Możesz tylko przeglądać i kopiować pliki. Na Androidzie niektórymi programami też się da :)

No to nie pogardzę nazwami.

Opublikowano

No to nie pogardzę nazwami.

Chodziło mi o przeglądanie plików systemowych :) Na przykład Solid Explorer.

Opublikowano

Chodziło mi o przeglądanie plików systemowych :) Na przykład Solid Explorer.

No to muszę się za tego roota zabrać. Tak btw. czy po wywaleniu tych dwóch plików (bootanimation i tego drugiego) będę miał dalej gwarancję?

Opublikowano

No to muszę się za tego roota zabrać. Tak btw. czy po wywaleniu tych dwóch plików (bootanimation i tego drugiego) będę miał dalej gwarancję?

Samo zrootowanie to modyfikacja softu czyli utrata gwarancji.

Opublikowano

niekoniecznie, ponowne wgranie softu brandowanego kasuje roota

odblokowanie bootloadera może powodować utratę gwarancji , ale w większości można go zablokować ponownie

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

licznik-54-96732-stat.png

Opublikowano

niekoniecznie, ponowne wgranie softu brandowanego kasuje roota

odblokowanie bootloadera może powodować utratę gwarancji , ale w większości można go zablokować ponownie

Ale wcale nie musi odblokowywać bl, wystarczy, że zflashuje softa na czysty rom od producenta, do tego nie jest potrzebny odblokowany bl.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...