Skocz do zawartości
  • Dołącz do społeczności!

👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[PORADNIK] Statystyki broni

qqqqq

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Procenty obrażeń zadawanych strzałem w klatkę piersiową. (strzały w głowę zadają więcej, nogi/ręce mniej)

Odrzut jest liczony na sekundę, nie ilość wystrzałów, i jest podawany w skali od 1 do 10.

Celność jest liczona podczas strzelania bez ruchu I pojedynczymi strzałami.

Żeby dokładniej wytłumaczyć temat jak do tego doszedłem, pozwólcie mi wytłumaczyć. Dla obrażeń , postrzeliłem kolegę w klatkę piersiową 2 razy, I się uleczył. Normalny medic kit leczy 30% twojego życia, to odjęliśmy 30 z pozostałego mu życia I podzieliliśmy na 2, ponieważ strzelałem 2 razy. Wynik tego że zostały oddane 2 strzały zamiast 1, jest ponieważ większość broni nie zadaje nawet 30 % obrażeń. Tylko D Eagle, magnum, m60, i AUG zadaje więcej niż 30 % obrażeń.

Dla celności, porównałem wielkość celowników i użyłem wyniku żeby celność M4 i G36 była mniej więcej 45-cio %. Dla przykładu: Wziąłem K2 na 3 slot i G36 na 5 slot. Celownik K2 był trochę większy niż G36,Co znaczy że celność jest trochę gorsza. Porównałem celownik K2 z celownikiem Desert eagle. Desert eagle miał większy, co znaczy że ma gorszą celność. Dałem K2 40%, mimo że powinien mieć 35%, ale proporcje celowników były dużo inne Desert eagle do K2 niż K2 do G36, dlatego jest 40%.

Dla obliczenia szybkości pomyślałem jak długo broń wystrzeliwuje magazynek, i obliczyłem zmiany procentowe dla różnej pojemności magazynku. Jak np.: Desert eagle ma tylko 7 naboi w magazynku , gdy AK-47 ma 35. Zrobiłem proste równanie żeby otrzymać proporcjonalny wynik szybkości. Dlatego, Uzi strzela 2 razy szybciej od Desert eagle, a K1 strzela 133% szybciej.

Odrzut....Obliczyłem jak duża siła podnosi celownik podczas sekundy od wystrzału. Np jak to. Wynik jest doskonale odliczony proporcjonalnie, wynik odrzutu nie jest tak trudny do obliczania matematycznie. Tylko pokazuje która broń ma więcej czy mniej odrzutu. Pozdro!

Bronie na 2 slot:

Colt: 22.5% Obrażeń w klatkę piersiową, 48% w głowę (Trzeba przetestować jeszcze raz) Celność 20 % (Potrzeba testować jeszcze raz) Szybkość 32.5%, Odrzut 1*.

Mp5k: 20.3% obrażeń w klatkę piersiową, 30% celności, 90% szybkości, odrzut 6.

Deagle: 37% obrażeń w klatkę piersiową, 78% w głowę, 30% celności, 30% szybkości, odrzut 4.

Magnum: 37% w klatkę piersiową, 78% w głowę, 50% celności, 12.5% szybkości, odrzut 2

Glock 20.3% obrażeń (muszę dokończyć testy)

Dual Berretta 28% w klatkę piersiową, 60% w głowę, dobra precyzja przy pojedynczych strzałach, straszny rozrzut przy reszcie strzałów, odrzut 3

Karabiny maszynowe i SMG:

Assault

K2: 22% obrażeń w klatkę piersiową, 63% w głowę, 40% celności, 70% szybkości, odrzut 6*

AK-47: 26% obrażeń w klatkę piersiową, 75%w głowę, 25% celności, 60% szybkości, odrzut 6

M4: 22.5% obrażeń w klatkę piersiową, 65% w głowę, 45% celności, 75% szybkości, odrzut 5

G36: 21.5% obrażeń w klatkę piersiową, 60% w głowę, 45% celności, 70% szybkości, odrzut 8

FAMAS: 23.5% obrażeń w klatkę piersiową, 40% celności, 90% szybkości, odrzut 7

M60: 32% obrażeń, 50% celności, 60% szybkości, odrzut 11

M249: 30% obrażeń w klatkę piersiową, 70% w głowę, 35% celności, 72.5% szybkości, odrzut 8.

L85A1: 26% obrażeń w klatkę piersiową, 75% w głowę, 40% celności, 60% szybkości, odrzut 6

Heavy

M134: 20.5% obrażeń w klatkę piersiową, 60% celności, 125% szybkości (po rozkręceniu) odrzut 25(czuje się znacznie większy ze względu na szybkość strzelania)

Medic/Engineer

Mp5: 20% obrażeń w klatkę piersiową, 52% w głowę, celności 37%, szybkości 70%, odrzut 5.

Uzi: 23% obrażeń w klatkę piersiową, celności 40%, szybkości 60%, odrzut 5.

K1: 23% obrażeń w klatkę piersiową, 59% w głowę, 40% celności, 70% szybkości, odrzut 7.

P90: 18.5% obrażeń w klatkę piersiową, 50% w głowę, celności 40%, szybkości 90%, odrzut 7

G36c: 20.5% obrażeń w klatkę piersiową, 51% w głowę, 35% celności, szybkości 70%, odrzut 7.

G36c_d: 20.5% obrażeń w klatkę piersiową, 51% w głowę, 35% celności, szybkości 70%, odrzut 7. (to ta sama broń co G36c tylko że ma magazynek powiększony do 100 kul)

Mp7a1 21.5% w klatkę piersiową, 56% w głowę, celności 43%?, szybkość 90%

Snajperki:

AUG: 32% obrażeń w klatkę piersiową, 56% w głowę, 70% celności, 65% szybkości, odrzut 8. Kule przerobione na strzelanie na dużą odległość.

M24 potrzeba więcej testów. Po patchu obrażenia były 80% strzałem w klatkę piersiową. Kule przerobione na strzelanie na średnie odległości ale nadaje się też na duże.

SSG 80%? potrzeba więcej testów. Można nią ściągać na duże odległości.

PSG: 100% w klatkę piersiową, 80% w nogi, 90% celności, odrzut 5. Dobrze strzela na średnie odległości, lecz kule przerobione są na strzelanie na duże.

AWM: 80% w klatkę piersiową, 80% w nogi, 48% w ręce, 92% celności, odrzut 3. Idealnie strzela na maksymalną odległość czyli najdalej gdzie sięga twój wzrok.

Inne:

Panzerfaust: 81% obrażeń, 100% celności, 1% szybkości , odrzut N/A

RPG: 100% obrażeń, 100% celności, 1% szybkości, odrzut N/A

Stinger: 28% obrażeń, 100% celności, 1% szybkości, odrzut N/A

Winchester: 18% obrażeń (dobre obrażenia) na pocisk, 40% w głowę, celność jednego pocisku wynosi 75%, wszystkich 10%, szybkość 10 %, odrzut 6.( na krótką odległość gdy większość pocisków sięgnie celu zabija 1 strzałem, 100 % obrażeń)

Wzięte z innej str.

myimageog3.gif

ban1.gif

>>> MOJE PORADNIKI DO PROGRAMOWANIA <<<

Mogę pomódz w waszych problemach w godzinach 8-24 PW

Opublikowano

plagiat,plagiat,plagiat.

98% młodzieży słucha hip-hopu, techno, rap'u, jeśli jesteś wśród tych 98%, którzy są normalni, a nie w tych 2% odmieńców wstaw to do swojej sygnaturki.

ban1.gif

wrhwpbs031007.jpg

Opublikowano

masz bana za plagiat.

1zy7no7.jpg

hahaha smieszny jestes . to ze jestes adminem to nic nie znaczy . jestes takim samym czlowiekiem jak ja i kazdy inny :)

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...